tiistai 16. joulukuuta 2014

TAVARAT VAIHTOI PAIKKAA


16.12.2014

On se surkeaa ko lähtee käymään ulkona, niin kumpparit saa laittaa jalkaan ja vettä tulee taivaan täydeltä...ihan uskomatonta :( . Ei auta masentua ja pakko  on jotenkin yrittää joulufiilistä hakea.

Tänään alakerrassa olen  pikkuisen vaihtanut tavaroiden paikkaa ja yläkertaan ajattelin tänään laittaa vähän jouluvaloja. Joulukoristeita en sinne ala kauheasti edes laittamaan.
Ostin tässä taannoin Home Nord liikkeestä 2 eri kokoa tällaiset kivat vaneriset hyllyt. Alunperin olen ne ostanut yläkerran aulan seinälle, mutta nyt jouluksi laitoin yhden olohuoneen seinälle.
Olohuoneen seinällä mulla on ollut Hayn vaateripustimet, jossa on sisustuslehdet roikkuneet.
Otin toisen ripustimen pois ja laitoin tilalle talohyllyn. Sisälle laitoin Hayn kynttilä koristeen, Aarikan tontun ja kävyn. Joululehti roikkuu toisessa ripustimessa.

Talo hylly on vaneria ja niitä sai eri kokoisena. Näihin voi kivasti vaihdella asetelmia, säilyttää kirjoja yms. Toimivat hyvin myös pöydän tason päällä. Vaalea vaneri tuo kivaa lämpöä sisustukseen. Pieni ripaus vaalean puun sävyä tuo mielestäni kivaa lämpöä ja kodikuutta muuten vaaleaan sisustukseen.

Iittalan  festivo kynttiläjalat mulla on ollut tv-tason päällä, joten ne tänään vaihtoi myös paikkaa. Osan kynttiläjaloista olen saanut lahjaksi ja muutaman ostanut kirpparilta.
Aarikan tontut löysivät paikkansa tv-tason päältä niin ko viime joulunakin. Marimekon kangastaulu odottaa vielä ripustamista ja silittämistä. Pitää varmaan uudestaan pingottaa kangas, onkin vain teipeillä kiinni...onneksi.
Iittalan kynttiläjalat sai paikkansa olohuoneen pöydältä, johon ostin punaisia tuikkuja. Tytön ostama joulutähti pääsi paraati paikalle Pentikin lasiseen kippoon ja kävyt Iittalan astiaan. Sohvalle vaihdoin jouluisemmat tyynyt.
Olohuoneen pöydällä oli aikaisemmin Iittalan teräksinen vati, jonka vein ruokailutilan pöydälle.
Teräksinen vati sai Iittalan tuikut ja poronsarvet. Punaisen Iittalan ison tuikkukipon olen saanut joskus jolulahjaksi.

Tällä viikolla haen joulukuusen sisälle ja katotaan maltanko olla heti koristelematta sitä, jos vain aluksi antaisi olla jouluvalot.

Joulun aikahan on esineiden karsimista kaappeihin, että joulukoristeet voi laittaa esille. Itse tykkään, että vähän karsii tavaroita pois kun tuo joulukoristeet esille. Tulevat näin paljon paremmin esille.
 Ite huomaa, että vuosi vuodelta laittaa vähemmän esineitä esille. Yksinkertaisuus on monesti kaunista. Nämähän on niitä maku asioita, onneksi :)

Kuinkahan monella on jo oikea kuusi sisällä? Miettinyt, että onko jo liian aikaista tuoda ? Muuten ei kerkiä oikein nauttia koko kuusesta yhtään ja tuohan se kuusi viimeistään sen joulufiiliksen :)  Jos se jolutonttukin tois ennen joulua muutaman joulupaketin kuusen alle.


Nettilehtenä voi myös lukea nyt blogiania osoitteesta
www.pohjolansanomat.fi/blogit

Päivi S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti