tiistai 6. tammikuuta 2015

Tältä näyttää vuoden 2015 sisustustrendit

6.1.2014

Joulu on melkein  riisuttu kokonaan pois. Joulukuusi vielä "könöttää" valojen kanssa ja tähdet roikkuu ikkunoissa. Huomenna nekin saavat kyytiä. Jouluverhot on vaihdettu pois ja muutama tyyny olohuoneessa on vaihdettu vaaleisimpiin kuoseihin. Taljat ja karvapeitot vielä sai jäädä, kuitenkin ne tuovat kivaa lämpöä vaaleaan sisustukseen. Odotan jo kevättä ja aurinkoa innolla.

Keräsin netistä, lehtiä ja blogeja seuraamalla mitkä ovat 2015 sisustustrendit. Tässä muutama mikä on in. Kauheita ja ihmeellistä ei minusta ole vuoden 2013-2014 trendeihin verrattuna ole muuttunut. Oikeastaan se, että tehoste seinät jäävät pikku hiljaa pois ja maalataan/ tapetoidaan tila samalla kuosilla/värillä, että saadaan isompi ja yhtenäinen tila. Tästä oli minusta jo 2014 puhetta, että tehoste seinät jää pikku hiljaa pois. Ite ainakin on huomannut, että rakas naapuri maamme Ruotsi on aina meitä edellä :) Trendi värithän joka vuosi muuttuvat sisustuksessa ja vaatteissa.

Nyt käytetään mm:ssa puhtaan valkoista, murrettuja pastellinsävyjä ja luonnonläheisiä harmaataittoisia maalisävyjä. Ruskeat ja beigen sävyt ovat kuuleman historiaa.Vaaleat puhtaan valkoiset seinät ja marmori on in. Marmori isoina pintoina tuo arvokkuutta asuntoon.
Ite en orjallisesti mene trendejen mukana, vaan pienen ripauksen voin jotain itelle mieluista ja sopivaa laittaa esim. jonkun trendi värin/ kuvion tyynyihin tai kynttilöihin... eli pieniin juttuihin. Näillä saa nopeasti ja edullisesti muutettua huoneen ilmettä.

Kupari, kulta, messinki tulee vielä enemmän esille sisustuksessa mitä se on nyt ollut. Hanat ja altaat saavat osansa tästä.
Ite olen enemmän rosteri/hopea ihminen. En ole oikein lämmennyt kultaan ja messiinkin. Kupari menettelee pieninä määrin, mutta en ole siihen lähtenyt mukaan. Kiva katella ko se on muilla sisustuksessa :)

Marmori on ollut myös n. pari vuotta in ja nyt enemmän tulee vaalean marmorin tilalle värilliset kuosit. Marmoripinnat huonekaluissa tuovat arkeen luksusta.

Vihersisustaminen trendi jatkuu. Koti äidit/kokit voivat kasvattaa omia yrttejään keittiössä. Viherkasvit ovat  myös edelleen in.


Kalusteissa enemmän näkyy mattapintaisuus eli korkeakiiltoisuus on out. Mattapintaisuus näkyy tapeteissa, valaistuksessa, huonekaluissa, kuin keittiön ja kylpyhuoneen kalusteissa.
Ite tykkään, että on sekoitus kumpaakin...tuo tietynlaista mielenkiintoa. Vaaleiden puun sävyjen rinnalle, on nousemassa harmaat puunsävyt. Kelohongan ja vanhan, harmaaksi patinoituneet puun sävyt sekä luonnonkivien pehmeän harmaat sävyt. Keittiö/ruokailutilassa tuolit voi jokainen olla erinlainen, ettei tartte olla samaa sarjaa. Ulos ostetut puutarhatuolit voi nyt tuoda sisälle.Nyt panostetaan laatuun huonekaluissa. Huonekalut saavat noussa lattioista. Kaappien tai sohvien jalat ovat kapeita ja korkeita. Graaffiset, retrotyyliset kuviot tulevat nyt maalaisromanttisten kuosien tilalle. Tämä näkyy etenkin tekstiileissä. Erinlaiset lokerikot ja hyllyt on in ja niihin laitetaan erinlaisia asetelmia.Nyt saa astiasto näyttää siltä, kuin olisit käynyt varkaissa isoäidin astiakaapilla.

Yksi mikä on itelle mieluisin, hae sisustusideat suoraan luonnosta.
Kerää kauniita oksia, heiniä tai tee risuista talvinen asetelma.
Nyt talvella tulikin kerättyä lunnosta oksia ja risuja maljakkoon. Käpyjä kulhoihin ja maljakkoihin. Sammaleita ja käpyjä tuli laitettua ulos lyhtyihin. Helppoa ja halpaa sisustusta...I like :) ja vielä trendikästä.

Nopea yhteenveto: Suosi yhtenäistä väriä seinäpinnoissa, graaffiset tekstiilit ja satsaa laatuun huonekaluissa. Kromi, kupari kulta ja marmori jatkuu edelleen 2015. Kasvata yrttejä, hanki viherkasveja ja suosi luonnonmateriaaleja. Käy isoäidin kaapilla hakemassa vanhat posliiniastiat käyttöön ja tuo ulkoa/varastosta sisälle osa puutarha tuoleista keittiöön. Eli vois ajatella, että edelleen sisustaminen on leikkisää ja huumoria pitää olla. Eri materiaaleja käyttämällä saa mielenkiintoisen ja persoonallisen näköisen sisustuksen. Ite kaivan vanhat graaffiset tekstiilit esiin ja tuon pienen ripauksen 2015 trendiä. Tästä myöhemmin :)

Hyvää loppiaista kaikille ja huomenna monella eka työpäivä loman jälkeen, joten heille työn iloa huomiseen  :)

Päivi S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti