perjantai 17. huhtikuuta 2015

Makuuhuoneeseen matto

Olo ei ole kyllä mikään maailman parhain, viime yö meni taas yskiessä ja vaatteet päällä nukkuessa villasukkineen.
Tulis ees kuume, joka tappais bakteerit. Mulla ei taho kuume noussa, joten taudit sitten kestääkin. Vielä pitäis kerran maalata kaikki tasot läpi, mutta taidanki tämän päivän ottaa ihan rennosti.

Makuuhuoneesta puuttuu edelleen matto ja olen netistä katellut eri vaihtoehtoja ja myös eri blogeista ja tehnyt kyselyä heiltä näistä matoista. Tässä on kaksivaihtoehtoa.Koko iäksi mattoa katoin meille silloin olohuoneeseen ko mattoa etsiskelin, eli roikkuu tuossa puisessa telineessä ja toinen on rullalla jakkaralla.
En raskinnut olohuoneeseen sitä ostaa, hintaa kuitenkin vajaa 700 euroa ja meillä välillä syödäänki olohuoneen puolella. Päädyin sitten Linie Design mattoon Asko mixed, johon olen ollut tosi tyytyväinen. On myös täyttä villaa.Mattohan on täyttä villaa ja minusta jotenkin muistuttaa Kalevaa ja jotenkin niin Suomalainen. Sopivasti kuviota ja kontrastia...kuitenkin vaalea. Uskon, että kuvioon en edes kyllästy.
Jos joskus saan ne valkoiset tai vaaleat lattiat, niin tämä soppeli myös siihen. Osuva nimi Koko Iäksi Matto :)


Toinen mikä pisti silmään Oma koti valkoisen blogissa oli tämä matto keittiössä ja olohuoneessa isompana mattona. Kyselinkin viestillä, että mikä matto on kyseessä. Matto on Pappelinan valikoima ja löytyy nimellä Svea-matto ja värinä tässä sampanja metalliväri. Kaunis matto, mutta en ehkä makuuhuoneeseen haluaa muovimattoa. Keittiössä toimii, yksi onkin keittiön lattiassa musta-valko raidallinen ja wc-tilassa ihan musta, helppoja puhdistaa :) Näin ihan vaalea matto toimii tummassa lattiassa, mutta jos joskus saan sen vaalean lattian...niin liian tylsä ja huomaamattomaksi jää.
Tämä matto oli kerran yhdessä blogissa arvontana, nimeä en nyt muista...mutta onni ei suosinut nyt :( Käy kurkkaan mattoa esim. Moderni puutalon blogista, siellä kauniissa olohuoneessa ja makuuhuoneessa. Matto onkin noussut monen bloggarin suosiksi ja en ihmettele, onhan se kaunis :)

Mitäs tykkäät matosta? Kumman sie valitsisit? Hinta eroahan matoilla ei oo.

Menee varmaan syksyyn ko saan maton lattiaan tai lähemmäksi joulua.
Pitää laittaa sukanvarteen aina vähän. Nyt pitää säästää matkakassaan rahaa. Onneksi olen saanut kiitettävästi myytyä vanhoja tavaroita ym.niin voi pientä aina silloin tällöin kotia ostaa.
Lopuksi infoa matoista:

KOKO IÄKSI pieni matto design by Saana ja Olli


Suomen suunnittelijat Saana ja Olli suunnitteli Koko iäksi (kirj: Koko elämä) mattoa äidin. Ajatuksena oli suunnitella matto, joka olisi mukana se omistajana kaikissa muuttuvissa tilanteissa ja ympäristöissä elämässä. Tuotanto tapahtuu Bhadohi alueen Intian ja on yksinkertaisesti oikeudenmukainen: kutoja saa 50% tukkuhinnan jokaisen matto ja muut 50% menee käynnissä kudonta co-op.
Kaksi kokoa:
PIENI 90 x 200cm 269,00eur
SUURI 170 x240cm 695,00eur
MATERIAALI
Villa (ei Mulesing tekniikkaa käytetään MUM n matot)
MITEN?
Käsintehty Bhadohi, lähellä Nepal.
WASH
Käsin miedolla veden. Voit käyttää mattoa molempiin suuntiin.
KOKO
Huomioithan koot voivat vaihdella pari senttiä, koska käsityönä luonteesta kunkin kohteen.
VÄRI
Musta & ei valkaistu valkoinen.
Puhtaana pitämistä
Rutiininomainen Puhdistus: imurointi. Vältä pyörivän harjalla silmukka-matot, sen sijaan käyttää lattia työkalu. Talvisin ottaa maton ulkopuolella ja rulla lumessa. Wool ei halua kastua ollenkaan, vaan mieluummin otetaan ulos raittiiseen ilmaan.
Tekstit lainattu netistä.

Pappelina on ruotsalainen designyritys, joka valmistaa laadukkaita ja ihanan pehmeitä muovimattoja. Mattojen loimi on valmistettu polyesteristä ja kude on PVC-muovia. Ihanteellisia esimerkiksi keittiöön, sillä mahdolliset roiskeet saa puhdistettua ihan pyyhkimälläkin! Matot voi myös pestä koneessa. Herkullisten värien ansiosta tyylistäkään ei joudu tinkimään!

Nyt pakko tarttua imurin varteen ja sitten suuntana Ikeaan siskon kaveriksi. Hyvää viikonloppu sinne!!!

                                Päivi S                            Päivi SEi kommentteja:

Lähetä kommentti