keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Juhlien valmistelua

Täällä on oltu pikkuisen juhla humussa. Perjantaina vietetään vanhimman tytön valmistujaisjuhlia.
Yläkerran olen nyt saanut siivottua, paitsi ikkunat jätin pesemättä ko täällä on tullut koko päivän vettä...onneksi on sälekaihtimet, joten ne alas :)

Huomenna jatkuu sitten alakerran siivous, pientä suolasen ja makean tekoa. Äitini on innokas leipoja, joten hän onki melkein kaikki leiponut...Ihana äiskä :) Kakun koristelu jää osittain vain mulle eli tämä taiteellinen puoli, joka sopii mulle paremmin kuin itse leipominen.

Tänään hain Tampereen Säästötexin puutarhalta osastolta vähän kukkasia ja huomenna ajattelin vielä hakassa maljakoihin leikkokukkia. Heti ko toi muutamanki kukkasen sisälle, tuli niin kesäfiilis :)


Hortensia maksoi vain 13,90€ ja oli tosi iso ja paljon kukkasia. Joten näitä varmaan laitan ulos myös terassille purkkiin.Yksi hortensian oksa oli kallellaan, joten leikkasin pois ja laitoin tähän maljakkoon. Oksan paikka kyllä huomenna saattaa saadan uuden paikan.Vaalea roosa on ns. juhlaväri pienin ripauksin, ettei mene vain liian makeaksi :)Vanhin tyttö innostui askarteleen vielä kavereilleen kortit ja otin pari kuvaa korteista, koska minusta niistä tuli tosi hienot :) ja kiva ko nuoret vielä jaksaa askarrella...tästä ISO +

Lakin valkoisen osan on tehnyt kankaasta ja musta nauha on ns.silkkinauhaa. Lippa on pahvia ja päällystetty jätesäkistä.
Kukka on tehty vesivärikynillä eli piirretty ns. kynnenmallisia palasia ja leikattu ja sommiteltu kukan muotoon.Kukan varsi on kangasta ja värjätty vesivärikynällä vihreäksi. Teksti ja merkki lakissa on tarra ja ostettu kirjakaupasta.

Äiti tyytyi nyt tälläkertaa ostaan kortit, mutta on se kiva ko meidänkin perheessä joku jaksaa askarrella :)

Onnea kaikille valmistuneille ja nauttikaa päivästänne!!!

Päivi S

1 kommentti:

 1. Valmistujaisjuhlia tääläki värkätään ja tuntuu, että ois hommaa vaikka kuinka, huh!
  Onneksi huomiselle näytti parempaa ilmaa, eli ei niin sateista ko on ollu!

  Ihana hortensia, katoinki nuita viikola Tamppiksessa, mutten nyt ostanu, mulla oli nuita viime kesänä, ne kukki ja sitten en saanu enää uuestaan kukkiin.

  Oikein ihania juhlia teilekki ja onnea tytölle!
  Ja tsemppejä järjestelyihin <3

  VastaaPoista