maanantai 12. lokakuuta 2015

Jotain pientä...

Miten maanantait on aina niin raskaita, plää? Haluttais vain venyä  venyä ja venyä pitkään sängyssä ja olla vaan.
Ei se auttanut ko noussa aamusta ylös ja lähteä aamupalan jälkeen ulos haravointi hommiin. Olikin nimittäin ihanan raikas ilma ja aurinkokin paistoi. Vähän pelotti, että saa nähä uskallanko lähteä rehkiin ulos. Nimittäin eilen illalla kurkku oli vähän kipeänä ja ajattelin, että nytkö tulen kipeäksi. Nyt on ainakin vielä hyvä olo. Perkule, en anna periksi.  Osa harvavonti hommista suoritettu ja muutama kukkapenkki putsattu. Pannarinki pyöräytin ja joka on kohta hotkittu massuun :)


Hortensiat siirsin Ikean isoista purkista pieniin purkkeihin, kukat pois ja kellariin talvitiloille. Ajattelin kokeilla, että jos ne talven ylin menis siellä ja katotaan sitten keväällä alkavatko millekkään?

Onko teillä kokemuksia hortenseista? Olettako saaneet ne uudestaan kukkimaan talven jälkeen?
Hyviä vinkkejä otetaan vastaan :)

Kukat siis leikkasin pois ja kukkia olikin useampi, joten enhän mie niitä raksinut roskinkaan heittää vaan ripottelin niitä vähän sinne tänne. Osa mulla olikin jo ennestään, joten lisäsin ja osaan vaihdoin tuoreemmat oksat. Tässä pieni kuva pläjäys hortenseista. Hortensiat ovat alunperin olheet valkoiset ja ovat matkan varrella muuttaneet väriä.


Iittalan kivituikkuihin laitoin pienet hortensian oksat.


Isommat oksat laitoin Pentikin korkeaan maljakkoon ruokailutilan puolelle.By Lassen kulhossa mulla onki ollut pitemmän ajan yksi oksa, joka onki kivasti muuttanut värinki syksyisempään väriin.


Tv-tason päällä mulla on Pentikin mehiläispesä vaasi ja siinä on myös ollut pitemmän ajan yksi oksa.


Ruokailutilan puolella  kaapin päällä on vanhassa pyöreässä lasimaljakossa yksi oksa, joka on myös kivasti muuttanut väriä.


Kuistin puolelta vaihdoin vanhojen oksien tilalle uudet.


Wc-tilakin sai yhden oksan. Nyt tuli kaikki oksat hyödennettyä :)


Kellariin on viety kesäkalusteet ja hortensiat odottavat pienemmissä purkeissa seuraavaa kesää. Pidetään peukkuja, että onnistuis :)

Hyviä vinkkejä otetaan siis vastaan. En nimittäin ole mikään viherpeukalo :(

Kivaa maanantaita sinne!!!

Päivi S

4 kommenttia:

 1. Kauniita nuo Hortensian kukat, toivottavasti säilyvät talven yli ja ovat iskussa taas ensi kesänä:)
  Ihana on ollu ilma tääläki, mie jätän harkkaamatta ja harkkaan sitte keväällä, ei jaksa ennään, eikä kerkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, toivotaan niin että säilyvät. Ovat olheet kyllä hintansa väärtit :)
   En miekään kokonaan haravoi, osan vain. Tekee nurmelle hyvää vähän jättääkki lehtiä, ei lumi polta nurmea ja sopivasti lannoitetta...näin olen joskus viisaimmilta kuullut. Sais vain muutaman ikkunan pestyä viikolla. Kivaa viikkoa sinne!!!

   Poista
 2. Kauniita kuvia ja Hortensia sopii kyllä joka paikkaan. Se on niin kaunis kukka! Kivaa tiistaita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mie kans kovasti tykkään Hortensiasta ja ehdottomasti ostan ensi kesäksi uudet, jos ei satu nuo minun "kokeelat" puhkemaan kukkaan ens kesänä. Samoin sinne kivaa tiistaita!

   Poista