lauantai 12. maaliskuuta 2016

Kukkuluuruu...

Täällä ollaan taas :) Reilu viikko taukoa blogi maailmasta. Eilen kyllä jo piti käydä kurkaamassa muitten blogi postausta, että mitä teille sinne kuuluu? Osa on viettänyt kivaa hiihtolomaa perheen kanssa ja osalla on jo myös pääsiäisjutut mielessä ja jopa kesän pihahommat.

Viime vuoden pääsiäiskuva piti kaivaa esille ja muistella, että mitä sitä viime vuonna tuli pääsiäiseksi laitettua. Onneksi on näitä kuvia koneella, ei kait sitä muuten muistais.
Meillä Oonalla alkaa olemaan viimeiset päivät hiihtolomasta jäljellä. Levillä oltiin kolme päivää ja Oona  jäi vielä ystävän perheen mökille  muutamaksi päiväksi ja eilen sitten kotiutui. Itellä ei tullut lasketeltua, vaan opiskelu meiningillä mentiin myös Levillä eli verkko-opiskelua hotellihuoneessa ja välillä myös hotellin käytävällä...mielenkiintoista. Olisi kyllä itelläkin tehnyt välillä laskettelemaan tai hiihtämään. 
Verkko-opiskelut myös jatkuivat kotona ja eilen olikin sitten itsenäistä työskentelyä. Eilen en pahemmin koneella käynyt ( vain toisten blogi postaukset lukasemassa). Maanantaista torstaihin kun on istunut koneella, niin eilen oli kyllä pakko pitää taukoa....tuntui, että päähän tässä kohta poksahtaa ja persus leviää :).


Eilen oli pakko lähteä vahän ulkoileen ja suuntasinkin markkinoille kävellen. Markkinoilta ei nyt tarttunut mitään mukaan, mutta suuntasin paikalliseen Torniotar liikkeeseen. Piti käydä katsomassa, että oisko mitään kivaa tullut pääsiäiseksi.Aarikalta oli tullut mm:ssa kivoja pääsiäiskoristeita.Itelle tarttui mukaan tämä kiva pannunalusta.
Alusta on kuin nakutettu teekannun alustaksi. Aikaisempi huovitettu alusta oli pikkasen iso ja keikkasi.
Joulupukilta saatu Focus tarjotin pääsi keittiön pöydälle ja siihen on kiva tehä vaihtuvia asetelmia.
Oikein kivaa lauantaita sinne!

Mie suunnistan kohta elokuviin Kemiin. Mennään kattoon elokuvaa Takaisin pintaan. On varmaan koskettava elokuva eli nessupaketti mukkaan.

Takaisin pintaan kertoo neljästä suomalaisesta sukeltajasta ja heidän tovereistaan, jotka viranomaisia uhmaten hakevat menehtyneet ystävänsä vedenalaisesta luolasta kotiin.


Luolasukellusryhmä kohtaa pahimman painajaisensa, kun kaksi ryhmän jäsentä menehtyy syvälle luolaan Norjassa. Onnettomuudesta selvinneet sukeltajat päättävät koota oman pelastusryhmän ja hakea menehtyneet ystävänsä luolasta pois sen jälkeen, kun kansainvälisesti koordinoitu nosto-operaatio todetaan liian vaaralliseksi. Hengenvaarallinen sukellus joudutaan suorittamaan sekä viranomaisilta että uutisvälineiltä salassa.

Sukeltajat ovat kokeneita ammattilaisia, jotka ovat tehneet luolasukelluksia jo vuosien ajan. Tämänkertaista sukellusta ei kuitenkaan voi verrata aiempiin. He joutuvat kohtaamaan menehtyneet ystävänsä äärimmäisissä olosuhteissa, joista ovat itse selvinneet hengissä vain muutamia viikkoja aiemmin. Ryhmä on kuitenkin määrätietoisesti päättänyt tuoda ystävänsä takaisin kotiin. Elokuvassa salaista operaatiota seurataan useiden kameroiden avulla sukeltajien rinnalla sekä veden pinnalla että syvällä pinnan alla.

Takaisin pintaan on tarina hengenvaarallisesta operaatiosta ja pyyteettömästä ystävyydestä, jossa kaveria ei jätetä, edes oman hengen uhalla.

Teksti lainattu netistä,Heippa taas ja kiva ko kävit lukasemassa :)
4 kommenttia:

 1. Varmaan koskettava leffa tuo!
  Aatella, että pääsiäinen tullee kohta, vaikka meilä on vielä täysi talvi! Tääläki on oltu töissä viime viikko ja pääsiäisen jälkeinen viikko sitten lomaillaan, mukavaa viikonlopun jatkoa sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hyvä elokuva, koskettava. Tuntuu kyllä uskomattomalta, että kohta pääsiäinen. Ihanaa kun päivät ovat piteneet ja valon määrä on lisääntynyt huimasti. Kivaa sunnuntaita sinne!

   Poista
 2. Hei Päivi,
  kivoja asetelmia sulla! Mikä on tuo kolmijalkainen hämähäkki? joku ihana design-esine? sitruunanpuristin? t. Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Heidi :) Kiitos kommentista. Sitruunapuristinhan se on ja on Design by Alessi.

   Poista