lauantai 27. elokuuta 2016

Syksyn merkit

Vointikin alkaa pikku hiljaa olemaan parempi lomareissun jälkeen, huh... onneksi. Vielä vatsa ei ole ihan kunnossa, mutta tänään uskaltanut eka kerran ns. kunnolla syödäkkin...saa nähdä kuinka kauan sitten pysyy sisällä? Alkuviikosta pitäisi tulla laboratorion tulokset.

Tänään oli pakko jo kotia vähän siivoilla ja pyykkiä pestä monta koneellista, alkoi olemaan jo sellainen kaos lomareissun jäljiltä.

Onhan tämä aika paluu todellisuuteen kun tulee Marokon +40 asteesta tänne Suomeen, vettä sataa ja mittari näyttää +8 astetta. Eilen kaivelin jo syksyisimpiä tyynyjä varastosta, kynttilöitä ja lampaantaljan esille olohuoneeseen.Tulipa heti syksyisempi fiilis, kait se on itelle pakko hyväksyä että kesä on loppunut ja syksy on tullut. Lämpimät sävyt toivat heti kivaa lämmön tuntua olohuoneeseen.  Kaakeliuuniin vielä tuli, niin syksy voi rytinällä tulla :). Tykkään niin syksyn  murretuista sävyistä sisustuksessa ja myös vaatetuksessa. Toissa päivänä olin vielä cabrit ja sandaalit jalassa, vaikka mittari näytti + 10 astetta. Pakko kait se on alkaa ottaan esille jo lämpimämmät vaatteet, PLÄÄÄ!









Paviljongin alla mulla on isoissa purkeissa kaksi hortensia ja yhteen hortensiaan oli tullut valkoinen kukka. Piti heti ottaa kukka sisälle maljakkoon. 





Ripulikakan ( Oona keksinyt nimen) värisen rahin raahasin yläkerran aulasta ja laitoin siihen lampaantaljan päälle, ettei ole niin "ruman"värinen.




Rahiin ja lepakkotuoliin löysin sopivan värisen nahan Rovaniemeltä, mutta en sitä vielä ostannut.Myyjä kertoi, että Oulusta käy nahkamyyjä monesti Kemissä ja sanoi,että hänellä voisi olla paksumpaa nahkaa tarjolla ja eri sävyjä enemmän. Sain myyjän numeron ja ensi kuussa tulee myyjä Kemiin ja toivottavasti aikataulut täsmää ja saan sopivan nahan tuoliin ja rahiin. 



Lepakkotuolin päälle laitoin kuvan nahan palasta minkä löysin Rovaniemeltä eli väri tulee olemaan ruskeampi ja ehkä vähän tummempi. Kuvat otettu keväällä ja oli valot päällä, siksi kuva keltainen :(








Tänään sain laitettua myös kamerasta kaikki lomakuvat koneelle, joten lomareissusta on myöhemmin tulossa muutama päivitys. On tuo kamera kyllä semmoinen muisti, että en edes muistanut kaikkia paikkoja missä sitä tulikaan käytyä :). 




Oikein kivaa lauantai iltaa sinne kaikille ja olethan muistanut arvonnan!


<3



6 kommenttia:

  1. Mukava, ko oletta alkaneet paranemaan sielä!
    Aika muutos se on tosiaan tuomosista lämmöistä tänne sateeseen palata ja siihen vielä vattatauit, huija!

    Lämmin tunnelma teilä olkkarissa, voi ei, en ole vissiin osallistunu arvontaan, häätyy äkkiä korjata tilanne!

    Rentoa tuulis lauantaita sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari :) Eilen tuli tulokset ja nyt kolmen päivän kuuri päälle eli paranemaan päin ollaan menossa :) Onneksi nyt tuli paremmat kelit ja toivottavasti hyvät ilmat jatkuu. Tällä isot kansanväliset markkinat, joissa kannattaa ehdottomasti käydä. Kaikkea kivaa myynnissä ja kiva tunnelma. Viime syksynä oli eka kerran täällä ja hienoa kun tulivat uudestaan. Vieläkö joulumarkkinat saisisvat tänne :) Tuu käymään markkinolla ja eihän sitä tiedä jos törmäillään. Saatan olle to ja pe. toimistolla, joka on siinä ihan kävelykadulla :)

      Poista
  2. Ihana koti teillä. Onpa taas outoa olla blogimaailman syövereissä ku niin pitkän tauvon pidin. Saitko reissusta mahataudin vai perus oksutauti? Meidän perheessä riehui noro tuossa noin kk sitten ja voi elämä ku luulin jossain vaiheessa ettei se lopu ikinä. Tsemppiä sinne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni <3 Eilen tuli labratulokset ja kampylobakteeri. Nyt kolmen päivän kuuri päällä meillä kaikilla :) Syötiin Marokossa kaikki kanasalaattia, niin varmaan siitä tuli tämä. Onneksi olo paljon parempi :)

      Poista
  3. Oh dear, pelkään itse just aina kaikkea noita mahatauteja joita reissusta voi saada. Siis eihän pelkäämään kannate alkaa mut meikän maha jostain syystä ihan poimii kaikki maailman mahataudit mitä vastaan tulee ja on sit niin rajuja että saa sitä ihminen vähän etukäteen pelätäkin. Viime oksutaudin aikana jouduin tiputukseen eli pelkoon on ihan syytäkin. Tsemppiä teille sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin masu herkkä ja vatsa reagoi kaikkeen :(. On sulla ollut kunnon örkkätauti kun tiputukseen, hui kauhea :(. Tänään otin lääkkeen ja ei mennyt ko puoli tuntia, niin taas maha ihan sekaisin. Kauhea nälkä koko ajan, tuntuu että voisin elefantin pistellä poskeen. Vatsa on kuin olisin 6 kk raskaana, varmaan suolet jo ihan mukkuralla ja kaasussa :(. kaksi tapua enää, toivottavasti ne ei laita taas vatsaa ihan sekaisin. Mie olen ollut aina vähän hullun rohkeakin maistaan kaikkea ja nyt tuli eka kerran kunnon tauti :( Ei ole kyllä kesäkilot karisseet, painoa tullut kilo...en nyt tiä mistä se johtuu ko kaikki tullut melkein ulos ko syönyt???

      Poista