lauantai 26. marraskuuta 2016

Kun avaa suun oikeassa kohtaa, niin voi saada aikaiseksi...


(Kuva viime vuodelta, tänä vuonna en ole ehtinyt ulos laittaan vielä mitään purkkeihin ja uskon, etten nyt paljon tule edes laittamaan. Koska  kaikki tahtoo olla lumen peitossa).


No, otsikosta päätellen voi paljonki saada aikaiseksi, jopa kaoksen :)


Olen monta vuotta haavellut, että tekisin itse jouluksi himmelin...mutta aikaa ei vaan ole riittänyt  ja ei varmaan taitoakaan?
Olen monissa joulumarkkinoissa ja myyjäisissä käynyt, mutta ei ole tullut sieltä ostettuakaan. Joko se on tyssänyt siihen, ettei ole ollut niin paljon käteistä lompakossa tai en ole lähtenyt sillä asenteella, että ostanpa himmelin.

No, koulussa tässä puhuttiin joulusta ja mie siinä, että olen pitkään haaveillut perinteisestä olkihimmelistä. Siinä luokkakaverini, että hänellä kämpillä kaksi äidin tekemää olkihimmelintä jotka ovat myynnissä. Luokkakaverini näytti himmelistä kuvat kännykästä ja sovittiin, että hän tuo toisen himmelistä kouluun nähtäville. Himmeli heti miellytti silmää ja kaupat tehtiin.
Uskon, että tästä on pitkään iloa.Laitoin himmelin olohuoneen tv-tason päälle ja sopi siihen oikein kivasti. 

Otin maalaamani taulun pois, että himmeli pääsee kunnolla esiin vaaleasta seinästä.
Tykkään paljon himmelin mallista, kun on kaksikerroksinen.
Nyt näkee paljon blogeissa,facessa yms. kuvia kun on tehty pilleistä himmeleitä. Ovat kyllä kauniita tietyn tyyppisen sisustukseen. Mielestäni meille sopii paremmin olkinen ja muutenkin tykkään enemmän luonnonmateriaaleista.


Onko siellä tehty himmeleitä? Olishan se ollut hienoa tehdä itse, mutta nyt ei aika riitä. Uskon ettei tätä ihan tunnissa parissa tehdä.


Tv-tason päälle tulee myöhemmin joulukoristeita. Täällä ei vielä ole aloitettu ollenkaan jouluvalmisteluja...jos ei lasketa joulutorttujen leipomisia. Keittiöön vois kyllä jouluverhot vaihtaa jo tänään. Muutenkin keittiö kokee pienen muutoksen tässä, nimittäin tänään sain vihdoin ja viimein uuden tilatun keittiönlampun, tuttuni toi sen Rovaniemeltä ja eilen sain Iskusta tilatun uuden pöydänkannen. Näistä sitten myöhemmin :)...kummatkin tarttee pientä fiksausta asentamiseen.Oikein mukavaa lauantai-iltaa sinne, tänään otetaan rennosti. Eilen nimittäin oli pikkujoulut ja pikkasen väsymys painaa   .)Halein


10 kommenttia:

 1. Voi onpa se kaunis! Meiltä puuttuu himmeli jonka mielelläni kyllä haluaisin mutta en ole varma osaisinko semmosta itte tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kans kovasti. Olki himmeli kait tarttee, että oljet on liotettu...muistaakseen :) Kirjastosta varmaan löytyy ohjeita. Ainakin moni tehnyt pilleistä nopsaa, mutta en tiä miten sitten jos tekee aidoista oljista? Laitahan kuvia jos innostut tekemään :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Jassuntassu ja samoin sinne kivaa iltaa. Just muuten vaihdoin keittiöön jouluverhot, jotakin hyödyllistä sentään sain tehtyä . )

   Poista
 3. Onpa melkoisen upea. Itse tilasin äidiltäni himmelin jonka hän lupasi tehdä minulle joululahjaksi. Mustia pillejä löysin omaan himmeliini. Onkohan se liian karun värinen??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mie usko, jos muutenkin on mustaa sisustuksessa :) Itellä on niin maanläheiset värit sisustuksessa, niin ehkä liikaa poikkeais mustat. Valkoisesta pillistä tulis taas liian pliisut valkoista seinää vasten. Tummaa seinää vasten vois hienosti toimiakki :)

   Poista
 4. Itse joitakin himmeleitä tehneenä sanonpa, että tuo on kaunis ja siihen menee kyllä monta, monta, monta tuntia. Tosi työläs noin moni kerroksinen ja osainen. Olet saanut hienon himmelin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, koska ei käsitystä kuinka kauan menee...joo ei näitä hetkessä tehä ja monivaiheinen työ. Korjaus....ostin himmelin, en saanut :).

   Poista
 5. Vautsi mikä komistus ja ei kaikilla nuita olekkaan ;)

  Mukavaa lauantai iltaa sinne, tääläki tunnelmoiaan kotona rauhasa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen näitä aina ihastellut vanhoissa pirteissä ja sinne ne sopivatkin täydellisesti. Itelle halusin tällaisen perinteisen :) Piti ekana lähteä salille, mutta tv ja iso karkki kasa vei voiton :/

   Poista