sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Syyslomareissu 2/2

Reilu viikko tein päivityksen syyslomareissusta ja lupasin ns. jatko-osan myöhemmin. Nyt ollut sen verran haipakkaa, etten ole pahemmin ehtinyt keskittymään tähän päivityksen tekoon. Sunnuntai aamupäivät on otollisia tällaiseen , varsinkin kun ulkona sataa vettä ja tiet näyttää mahottoman liukkailta ettei pahemmin huvita ulos lähteä.


Tästä pääset ensimmäiseen päivitykseen, niin pysyt vähän ns. kartalla KLIK

Nordkapista lauantain aamupalan jälkeen matka jatkui kohti Altaa, johon oli reilun parin tunnin ajomatka.
Matkan varrella tuli tietysti räpsittyä kuvia ja tästä myös osa teille :)

Altan kiveähän oli joka paikassa eli leka olis pitänyt olla mukana, niin olis voinut muutaman pihakiven heittää peräkonttiin.
Tai sitten repiä jäisestä maasta irti :)
Kolme pientä kiveä tuli otettua muistoksi.Tästä talosta oli pakko ottaa kuvat. Huom! Nurkkalaudat.
Oltiin varattu Scandic hotellista yö ja yö maksoi saman verran kuin Nordkapissakin eli n.150 euroa. Taso tässä oli kyllä laadukkaampi aaumpaloja myöten.

Huoneisiin ei päästy sisälle vasta klo.15.00 eli meillä oli hyvin aikaa kierrellä Altan keskustaa, kun oltiin aaupäivästä jo perillä.  Ekana suunnistimme katsomaan kalliokaiverruksia, jotka olivat n.4000 ekr vuotta vanhoja. Ulkona kiersi reitti pitkospuita pitkin, jossa sai käydä katsomassa kaiverruksia. Ulkona oli n. -7 asteen pakkanen.

Pienen kävelykierroksen jälkeen mentiin sisälle juomaan kuppi kuumaa kahvia ja sisustuksessa oli luonnollisesti käytetty Altan kiveä.
Kun tultiin katsomasta kalliokaiverruksia, niin tytöt halusivat lähteä kylpemään. Kylpylä oli ihan Scandic hotellin vieressä. Sillä aikaa me aikuiset käytiin vähän ajelemassa ja kulutettiin aikaa hotellin aulassa. Mie innostuin räpsiin kuvia hotellista.Sisustuksessa oli paljon käytettyä kiveä ja tehoste värinä oli eri oranssin sävyt.


Altan kiveä oli käytetty kivasti lattiassa.

Kuvat revontulista oli vahvasti esillä seinissä.Hotellin vieressä oli erikoisen muotoinen kirkko.


Ja toisella puolella oli nämä kodat.
Hotelli majoittumisen jälkeen vähän aikaa levättiin hotellilla ja lähdettiin illalla ulos syömään. Tytöt halusivat mennä Kiinalaiseen ravintolaan. Hintataso ravintolassa oli korkea, niinkuin yleensä kaikki hinnat Norjassa. Palkathan on kyllä eri luokkaa mitä meillä Suomessa.

Sunnuntaina aamupalan jälkeen lähdettiin ajelemaan kohti Koutakeinoa.Vielä... Aamupala Scandic hotellissa oli kyllä elämäni paras ja kattavin, oli kyllä monen moista syötävää. Suosittelen :)

Koutakeinossa  mentiin suoraan tähän  hopeapajaan. Erikoinen rakennus ja arkkitehti kiinnosti, josta tulikin otettua useampi kuva.Pihalla oli vanhoja rakennuksia, joissa jokaisessa oli koristeelliset hienot ovet.
Sisälle astuessa oli heti työntekijän työpiste. Oltiin aamusta liikkeellä ja oltiinki ensimmäiset asiakkaat.

Rakennus oli yhtä mielenkiintoinen sisältä kuin ulkoakin. Käsitöitä oli laidasta laitaan eli ei ollut pelkästään hopeasta tehtyjä tuotteita. 

Tässä oli työn alla seinä, jota oli koristeltu Altan kivellä, mosaiikillä, lasilla yms.Kierroksen jälkeen lähdettiin ajelemaan kohti koti suomea. Maisemat kyllä muuttuivat kertaheitolla. 

Sunnuntai iltana oltiin kotosalla ja tytöillä alkoikin seuraavana päivänä koulu viikon syyslomareissun jälkeen ja meillä aikuisillakin arki koitti. Oli kiva reissu, nähtiin paljon hienoja maisemia ja tuli käytyä mielenkiintoisissa paikoissa.

Olen saanut blogiini kivan arvonnan, joten olkaapas kuulolla vielä illalla . 
Ajattelin kirjoittaa vielä yhden päivityksen vielä iltasella. Viikolla tahtoo nuo vuorokauden tunnit mennä vauhdilla. Eiköhän tästä tilanne rauhoitu, nimittäin mulla enää viikko koulua ja jatkuu vasta huhtikuussa. Liikkumaankaan en ole ehtinyt viikkoon.

 Tänään kyllä ajattelin suunnistaa hyväfiilikseen hyvän asian puolesta liikkumaan, nimittäin osa tuotoista lahjoitetaan vähävaraisille lapsiperheille joulumieltä tuomaan. Tule siekin, lahjoitetaan yhdessä hyvää :)HYVÄNTEKEVÄISYYS-TAPAHTUMA

Sunnuntai, 20.11.2016 15:00 — 19:30
Osa päivän tuotoista lahjoitetaan Arjen Tuki Ry:n kautta vähävaraisille lapsiperheille joulumieltä tuomaan. :) Päivän aikana korttitarjouksia, kahvitarjoilu, arvontaa sekä ILMAISET JUMPAT KAIKILLE! :) Salilla myös säästölipas johon voi lahjoittaa kohteelle valitsemansa summan joka siis menee suoraan lyhentämättömänä vähävaraisille lapsiperheille. Laitetaan yhdessä hyvä kiertämään! :) p.s varaa paikkasi jumpille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti