lauantai 12. marraskuuta 2016

Syyslomareissu osa 1.

Palataanpas ajassa pikkasen taaksepäin eli syysloma reissuun.


(Osa kuvista otettu kännykällä ja osa järkkärillä. Kuvia en ole käsitellyt).

Oona käy kielikoulua Ruotsin Haaparannalla ja siellä vietettiin syyslomaa pari viikkoa myöhemmin kuin mitä suomessa. Oltiin aikaisemmin puhuttu, että olisi kiva käydä joskus lasten kanssa Norjassa. Itse olen viimeksi käynyt n. 20 vuotta sitten kesällä, odotin silloin vanhinta tyttöä Elisaa. Ekana meinas reissu tyssätä siihen, kun heinähommat oli vastassa...mie herkässä tilassa itkua tirahdin, että eikö koko kesänä käydä missään??? No, se olikin pikareissu autolla parin päivän ajan...niinkuin tämäkin :) Täällä sentään ehdin kuvia ottamaan . Eka reissulla en ehtinyt pahemmin kuvia edes ottamaan, vaan ostin huoltoasemalta muistoksi aina maisemakortin. Hyvä reissu oli silti ja kivoja muistoja matkalta :)


Tällä reissulla vanhin tyttö Elisa jäi kotia työnsä takia, mutta Oonan kaveri Emmi lähti meidän mukaan reissuun. Tyttöjen kanssa ajeltiin torstaina ekana Leville ja koko poppoo yövyttiin Sokos hotellissa. Maittavan aamupalan jälkeen lähdettiin ajelemaan kohti pohjois Norjaa.


Ajettiin Karikasniemen kautta kohti Nordkappia.Majouduttiin ns. matkustajakotiin, jossa oli "kivat kerrossänkyt". Ainakin Oona mielestä :). Yö maksoi  150 euroa eli ei mikään halpa yöpymispaikka, niinkuin Norjassa ei mikään ole halpaa.
Majoitus oli kuitenkin siisti ja kaikki tarpeellinen löytyi.


Kun oltiin kamppeet saatu raahattua sisälle, niin lähdettiin ajelemaan kohti ns. Manner Euroopan pohjoisempaan pisteeseen ja hienot maisemat pakotti nyt viimeistään ottaan sen järkkärin esiin auton peräkontista.
Eli luvassa useampi maisemakuva.
Hieno auringonlasku pakotti ottamaan useamman kuvan ja onneksi lähdettiin heti ekana päivänä käymään täällä, nimittäin seuraava päivä olikin lumisateinen keli  eli ei olisi yhtä hienoja ja värikkäitä  kuvia saanut. Lunta oli sopivasti tullut maaahan ja pikku -6 pakkanen vain piristi päivää.


Illalla suuntasimme ulos syömään tähän pikku kylään, joka on nimeltään Honningsvåg. Tässä samaisessa kylässä yövyimme tämän eka yön.


Aamulla kello soi jo aikaisin ja suuntasimme aamupalalle ennen klo. 8.00Aamupala oli sopivan riittävä.

(Mie muuten nappasin tuon tomaatin Ilmarin lautaselta, että tulee vähän väriä kuvaan :)).
Aamusta lähdettiin ajelemaan kohti Altaa, jonne oli noin  reilun parin tunnin ajomatka.Nyt pikaisesti katsomaan Oonan jalispeliä hallille eli palataanpas myöhemmin tähän Norjan reissuun eli jatko-osa luvassa :) . Hyvää viikonloppua sinne kaikille !!!


<3
6 kommenttia:

 1. Hienoja maisemia!
  Olen itsekin joskus nuissa maisemissa käynyt, mutta siittä on jo monta vuotta aikaa.

  Mukavaa sunnuntaita ja isänpäivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Norjassa maisemat ovat kylä hienot ja ilmatki vielä sattuivat kohilleen. Samoin sinne hyvää isänpäivää. Täällä napa paukkuu herkuista. Keritty jo käydä Raajärvellä isänpäivälounaalla ja Napapiirillä katsomassa joulupukkia :)

   Poista
 2. Norja on kaunis kohde! Itse olin ensimmäistä kertaa vuosi sitten, mutta tuskin viimeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta, ihanat maisemat ja kiva kun ilmaki vielä suosi meitä :) Täällä kans ei varmasti jää viimeiseksi kerraksi.

   Poista
 3. Todella upeita kuvia! Minä en ole koskaan käynyt Norjassa, mutta viime viikolla Kävin Haaparannassa mm.rustassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos piitu. Maisemat oli kylä hienot ja taisin melkein 300 kuvaa räpsässä :). Olet siis käynyt tossa kiven heiton päässä meiltä :).

   Poista