sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Keittiön pöytä ja lamppu

Lupailin tässä, että teen postauksen uudesta keittiönpöydästä ja lampusta.

Vanha pöytä meillä palveli yli 20 vuotta. Sen on puuseppä tehnyt ja on täyttä puuta. Pöytä on edelleen meillä, en vielä ole ainakaan sitä laittanut pois. 
Vanhin tyttö Elisa kun muutti vähäksi aikaa lentopallon/opiskelun  perässä muualle, niin ostin hänelle asuntoon Iskun julkisen tilan pienen ruokapöydän yhdestä kahvilasta 20 euron hintaan.

Ennen pöytä oli halkaisijaltaan vain 80cm ja pöydän jalka oli matta harmaa.
(kuvassa)Nyt pöydän jalka on uudestaan maalattu ja on enemmän hopean värinen, kuin aikaisemmin. Uusi pöydän kansi on nyt 110 cm halkaisijaltaan ja  kannen tilasin Iskusta. Otin useammasta paikasta tarjouksia ja Iskusta sain sen edullisemmin. Olen paljon tehnyt yhteistyötä Iskun kanssa työn merkeissä eli sain sieltä hyvän tarjouksen. Kansi on myös julkisen tilaan tarkoitettu eli kestää myös kovaa käyttöä.


Harmaa pyöreä matto on melkein 10 vuotta vanha ja olen sen alunperin ostanut keittiöön, mutta nyt muutaman vuoden ollut työhuoneen lattialla. Nyt matto pääsi taas alkuperäiselle paikalle. Matto on 200cm halkaisijaltaan ja on kokolattiamatosta leikattu. Matto on ollut kyllä hintansa väärti, niin helppohoitoinen ja mukava jalalle. Työhuoneessa ei vaan nyt ole mattoa. Yleensä kun olen ostanut uuden maton, niin olen heti myynyt vanhan pois. Tänään myös Pappelinan musta valko raidallinen matto sai uuden kodin, joka oli aikaisemmin keittiön lattiassa.
Viikko aikaa tein arvausleikin. Piti neljästä kuvasta arvata, että minkä kuvan valaisimista olen ostannut keittiön lampuksi. Suurin osa arvasi oikein eli keittiön lampuksi on siis tulossa kuvassa oleva Artekin mehiläispesä valaisin. Valaisin on vielä laatikossa. Saa nähdä koska se saadaan sitten kattoon asennettua???
Uusi arvaus. Arvaatko minkä värin olen valinnut???

1. Valkoinen messinki
2. Valkoinen kromi
3. Musta messinki
4. Petrooli messinki

Vielä pari tuntia ja sitten pitää uppoutua taas tuonne sohvan nurkkaan jännittämään X-factoria. Peukut ja varpaat nyt pystyyn, että Saara voittaa.

Tänään ollut muuten  huippupäivä. Vanha opiskelukaverini Anne Oulusta tuli kylään tyttönsä kanssa ja voi sitä sai nauraa taas ko selailtiin vanhoja kuvia ja muisteltiin menneitä. Kunnon vatsalihastreeniä. Viimeksi nähty n. 24 vuotta sitten ja yhtä "hullut" jutut kummallakin :). Kunnon nauruterapia päivä. Näitä pitäisi kyllä vain olla useammin.


Eikö oikein mukavaa sunnuntaita kaikille!!!

<3


15 kommenttia:

 1. Valkoinen/kromi minustakin :)
  Ihanan näkönen keittiö sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) ja kiitos Sari. Yritetään vanhasta keittöstä taikoa vähän nykyaisempaa ilmettä :)Pöytä jo sai ihmeitä aikaiseksi ja kun saan vielä lampun paikoilleen, niin olen happy :)

   Poista
 2. Valkoinen-kromi se on varmaan, jotta käy yhteen pöydän jalan kanssa.

  VastaaPoista
 3. En siis arvannut lamppua oikein.Kotinne on valkoinen joten valkoinen on varmasti oikea väri mutta sanon silti musta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Artekilla silti mentiin. Kranaatti valaisinta haaveillu, jos joskus tulee saarreke :) Musta olisi ollut kyllä erilainen ja ei niin nähty. Oli kyllä aika hintava.

   Poista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. En arvannut lamppua oikein, mutta olisko tää valkoinen+kromi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Louis Poulsenin lamppu oli kyllä hyvänä kakkosena. Päädyin kuitenkin kotimaiseen klassikkoon. Kumpikin oli kyllä alennuksessa ja mehiläispesä vei voiton yksinkertaisuuudellaan ja kotimaisuudella :)

   Poista