keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Tuhlasin reilut 500 euroa + muutama lisäys vielä :)


Tarkennus vielä postaukseen, selailin komeroa ja kolme vaatetta tuli vielä vastaan, jotka olen ostanut vuonna 2016. Lopussa kuvat ja hinnat niistä.
Onko se paljon vai vähän?


Tietysti riippuu, mihin on rahansa pistännyt:)


Vuonna 2015 oli vuoden vaateostolakossa ja sinä vuonna ostin itselleni vain pipon ja korkkarit, jotka maksoivat yhteensä n. 70 euroa eli mielestäni suoriuduin lakosta hyvin, vaikken ihan nolla linjaa saavuttanutkaan.

Viime vuonna eli 2016 jäi vähän päälle ns. ostolakko eli en enää käynyt vuoden aikana niin paljon enää vaatekaupoissakaan mitä aikaisemmin ja ale myyneissäkään ei tullut ravattua tukka putkella. Eli vuoden vaateostolakko teki hyvää.
Ennen olen ostellut paljonkin vaatteita, mutta nyt näköjään tämä siirtynyt seuraavalle polvelle eli vanhemmalle tytölleni. Onneksi äiti saa välillä lainata vaatteita.

Muutenkin nyt talvella ahistaa lähteä sovittamaan vaatteita ahtaisiin sovituskoppeihin toppavaatteet päällä, hiukset sähkösenä ja vuoden aikana kertyneet + 7 kiloa painaa vyötäröllä, lantiolla ja kasvoissa. Miksei vois muuten noita kertyneitä kiloja lokeroida tiettyihin paikkoihin??? Pohkeisiin ja rintavarustuksiin :) Heh...tässä olisikin jollekkin miljardi bisnes, jos vain joku keksis miten sekin onnistuis :) 

En ole alkamassa laihduttamaan, joskus sitäkin kokeiltu rankimmalla kädellä...mutta tavoite on nyt vuoden aikana lisätä liikuntaa huomattavasti ja katsoa vähän mitä syön. Isoin toivo olisi, että sais vuoden olla terveenä.



Listasin tähän vuoden 2016 vaate/kenkä ostokset:

Tammikuussa Levin reissulta ostin uudet salikengät -50 % ale hintaan ja hinnaksi jäi n.50 euroa. Kari Traan puseron ostin myös alennuksesta -30% ja hintaa jäi n. 55 euroa.




Keväällä löysin Gina trikoosta kivan klassisen mallisen kevät takin, joka oli normi hinnalla eli maksoin tästä 80 euroa.





Laatukirppis sivulta löysin itselle tämän Tommy Hilfigerin  raitamekon n.30 euron hintaan.







Niken kengät ostin kevään aikana normi hintaan eli maksoin näistä muistakseen n. 80 euroa. Näillä onkin tullut käveltyä monia reissuja ulkomailla.





Kesällä löysin Ruotsin puolelta, kun kävin siskoni luona niin nämä kivat Ruotslaiset Sweeks merkkiset puukengät. Tulipa yhdissä festareissa näillä käveltyä, jossa maa oli ihan mutaa vesisateen jäljiltä ja voitte arvata ettei kengät olleet enää entiset. Hinta puukengillä oli 80 euroa.









Tämän haalarin ostin lastenosastolta (kokoa 170cm) ja maksoin tästä n. 23 euroa.



Muoti palaa...ostin lappuhaalarit -30% loppuun myynnistä ja hintaa haalareille jäi n. 30 euroa. Olispa jo kesä :)





Lomareissua varten ostin pari mekkoa. Toinen on musta ja toinen on samanlainen, mutta tällainen kuviollinen. Hinta mekoilla oli 19,90 e/kipale.




Lokakuussa ostin tämän pitkän neuletakin ja neulepuseron, joista maksoin yhteensä n.55 euroa. Näitä onkin tullut nyt pidettyä, kun on ollut kunnon pakkaskelit.





Marraskuun lopussa oli pikkujoulut ja jotain uutta oli hankittava, en enää kehdannut vanhoilla "koltuilla" lähteä mihinkään. Löysin yksinkertaisen klassisen mallisen mustan pitsimekon 29,90 euron hintaan Kapp Ahlista. Kuva lainattu netistä.




Nämä vaatteet tähän saakka  tekivät 552,70 euroa. Löysinki kolme vaatetta kaapista mitkä olen ostanut vuoden 2016 aikana eli nämä kaksi takkia ostin kirppis sivun kautta.
Tumman vihreä takki on 8848 talvitakki ja keltainen on samaa merkkiä oleva tuulitakki. Vihreästä takista maksoin 45 euroa ja keltaisesta takista 25 euroa.




Fjäll Rävenin ulkohousut löysin myös kirppis sivulta hintaan 70 euora.




Eli vuoden 2016 vaate ja kenkäostokset tekivät yhteensä 692,70 euroa.
Ei minusta huono saavutus :)...
ja jos vielä jakaa 2015 ja 2016 ostokset yhteen, niin se olis 346,35 euroa/vuosi.



Uskon, että olen oppinut kahden vuoden aikana sen, että mietin tarkkaa tarttenko oikeasti vaatteen tai kengät, pärjäänkö ilman? Yhtään vaatetta ei tule varmasti kaappiin, missä roikkuu vielä vuodenkin päästä hintalappu. 

Ainoa huono ostos oli salikengät vuoden 2016 aikana. Ne eivät ole tarpeeksi tukevat jalalleni, joten uusien kenkien hankinta on edessäpäin. 


Olisikin hauska kuulla, että paljonko teillä meneen kuukaudessa/vuodessa vaate ja kenkäostoksiin rahaa??? Mie muuten tein tämän eka kertaa elämässäni.

Seuraava postaus onkin sitten liittyen arvontaan, joten olkaapas loppu viikosta taas kuulolla :)



Heipat täältä, mie lähen vielä petamaan sängyt, nimittäin petivaatteet olleet 8 tuntia pakkasessa. On ainakin pöpöt saaneet kunnon löylytyksen -28 pakkasessa.



:)






15 kommenttia:

  1. Aloitin kunnollisen budjetoinnin ja ostosten tarkkailun tänä vuonna, mutta en ole mitenkään kova shoppailemaan, enkä innostu uusista vaatteista/kengistä/asusteista kovinkaan helposti, joten uskoisin budjetin olevan kohtuullinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Monesti vähemmäläkin pärjää. Kotia varmaan tulee pieniä hankintoja tehtyjä, muttei mitään isompia. Vuoden aikana menee varmaan eniten rahaa matustamiseen, jotka tehdään myös aika mini budjetilla .) Ihanaa alkavaa vuotta sinne sinulle!!!

      Poista
  2. Mahtavaa tuollainen ostolakko. Ei tekis pahaa minullekaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekee Nanni kuule hyvää :)Suosittelen kokeilemaan.,monesti pärjää aika vähillä, jos on sellaisessa työssä vielä että on työvaatteet. Haastanpa nyt sinut vuoden vaateostolakkoon. Mieki sain kaverilta tämän haasteen. Toinen oli veden juonti päivässä 3 litraa, mutta se ei kyllä onnistunut :(

      Poista
  3. Aloitin myös ostolakon (nimenomaan vaatteiden ja kenkien) lokakuussa 2015. Tuntui, että tuli joka kauppareissulta ostettua kaikenlaista ja päätin lopettaa. Lakko kesti puolisen vuotta ja sitten löysin Hulluilta Päiviltä ihanan Furlan laukun ja pari puseroa ja lakko oli ohi. Luin myös Marie Kondoa ja tajusin, että meillä on kaikkea muutakin tavaraa ihan liikaa. Niinpä olen alkanut miettiä jokaisen ostopäätöksen tosi tarkkaan. Aloitan nyt kirjaamaan myös ylös mitä tulee hankittua. Kiitos ideasta ja ihanaa alkanutta vuotta!!

    VastaaPoista
  4. Aloitin myös ostolakon (nimenomaan vaatteiden ja kenkien) lokakuussa 2015. Tuntui, että tuli joka kauppareissulta ostettua kaikenlaista ja päätin lopettaa. Lakko kesti puolisen vuotta ja sitten löysin Hulluilta Päiviltä ihanan Furlan laukun ja pari puseroa ja lakko oli ohi. Luin myös Marie Kondoa ja tajusin, että meillä on kaikkea muutakin tavaraa ihan liikaa. Niinpä olen alkanut miettiä jokaisen ostopäätöksen tosi tarkkaan. Aloitan nyt kirjaamaan myös ylös mitä tulee hankittua. Kiitos ideasta ja ihanaa alkanutta vuotta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä sinne koitokseen. Onhan se vähän niin kuin karkkilakkokin, että miettii koko ajan jotain herkkua :) Täällä kans luetaan Marie Kondoa ja yhden Ikean pussillisen olen saanut kaapista tyhjennettyä vaatteita. Vielä kengät ja takit pitäis käydä läpi. On muuten puhdistavaa. Konmaria jatketaan nyt pitkin kevättä ja toivottavasti kesäksi olis kaikki paikat käyty perusteellisesti läpi. Tsemppiä siis meille :)

      Poista
  5. Hauska postaus. Mulla meni viime vuonna vähemmän rahaa vaatteisiin, kun taas nyt oon jo tilannut alesta vaikka mitä. Haaveissa ois nuo haalarit. Kehtaisko yli 40v. laittaa haalareita jalkaan...Mukavaa pakkaspäivää ❤

    VastaaPoista
  6. Kiitos Jaana :) Mie en uskalla edes selailla ale tuotteita netistä. S-postiini tullut vaikka mitä houkutuksia...olen suoraan laittanut ne roskapostiin :). Mieki ekana mietin, että viittinkö ostaa lappuhaalarit ko kohta 50 vuotta...no, kerrankos täällä elelee ja ei noissa ainakaan peppuvako näy .). eikö lappuhaalari ostoon, ovat niin mukavat jalassa ja voi syödäkki mielin määrin niin ei näy missään :)

    VastaaPoista
  7. Mulleki tekis terrää tuomonen lakko, mahtavasti kyllä suoriuduit Päivi! Nuo puukkarit on kyllä ihanat ja varmaan mieluiset jalassa.

    Mukavaa loppiaisviikonloppua sinne, meilä täälä kaamea pakkanen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari :) joo ja ei tehnyt tiukkaa. Suosittelen kokeilemaan! Puukkarin kannat on hiottu festari mutavellin jälkeen, onneksi tulivat siedettävään kuntoon...meinas itku kuule illalla tulla kotona ko katoin kenkiä. Täällä kans -31 astetta ja nyt pari päivänä kävellyt töihin. Piti apteekista hakea uusia tippoja ja tapuja, jos auttais kuviin silmiin. Hyvää loppiaista sinne!!!

      Poista
  8. Tollanen kirjanpito olis itsekin kiva tehdä. En osaa yhtään edes arvailla mitä menee mun vaatteisiin.
    Kivoja vaatteita ja melko halvalla oot ne ostanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oli avartavaa tehä tämä. Joskus voi tehdä, mutta jos alkaa kaikki merkkaamaan ja pitämään kaikista kirjanpitoa, niin menee minusta jo yli. Yleensä ostan vaatteet alennus myynneistä ja paljon teen hyviä löytöjä kirppissivuilta. Lisäsinkin nyt postaukseen kolme vaatetta...selailin vaatekomeroa ja huomasinkin, että hupsista nämä unohtui postauksesta. Olen nämä kolme löytänyt just kirppissivuilta :)

      Poista
  9. Hyvä postaus Päivi!
    Mie voisinkin alkaa laskemaan vuoden 2017 vaate ja kenkäostokset sillä vielä en ole ostanut mitään.
    Mieki olen ennen ollut aika kova ostamaan itselle vaatteita ja kenkiä mutta olen vähän järkiintynyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina ja kannatan laskemaan. Täällä kans otetaan tänä vuonnaki laskutoimitus loppu vuodesta käyttöön :) eiköhään tämä ikäkin tuo pientä järkeilyä ostoksiin :) . )

      Poista