maanantai 6. helmikuuta 2017

Graaffisuus


Jotkut tykkää kukista, toiset graaffisista ja yksinkertaisista kuvioista tekstiileissä ja jopa sisustuksessa isoinakin pintoina. Itse ehdottomasti kuulun tuohon jälkimmäiseen...jos ainakin katsoo meän vierasmakkaria :)

Edelleen haaveilen omaan makuuhuoneeseen toisesta Louis Polsenin Aj-valaisimesta ja silloin nämä Arte Tolomen valaisimet, ainakin toinen päätyisi vierasmakkariin, johon nyt testailin lamppua tähän betoni pallin päälle. Minusta on kiva kodissa vaihdella lamppujen paikkoja, näin kodin ilmettä saa nopsaa ja edullisesti erinnäköiseksi.


Vanha Lokki valaisin keittiöstä siirtyi uuden Artekin Mehiläispesä valaisimen myötä myös tänne vierasmakkariin ja minusta Lokki käy moneen tilaan. Lamppua pitää pikkasen nostaa vielä ylemmäs.
Graaffista ilmettä on tuotu erilaisilla tyynyillä ja tapetin jämistä tehdyllä taululla.


Olohuoneessa kun vaihdoin järjestystä, niin jäi tämä pitkä taso...jonka toin tänne vierasmakkariin. Tähän hyvä heittää päälle  päiväpeitto yms.Entinen makuuhuoneen mattokin siirtyi uuden myötä tähän tilaan ja värin puolesta sopii paremmin kuin hyvin. Tarkoitus vielä pätkässä n. 20cm matalammaksi sängyn päätyä.

Mie tässä teinkin listan mitä pitäis nyt kevään ja syksyn aikana saada aikaiseksi  ja kaksi sivuinenhan siitä  tuli. 

Yksi haave olisi joskus vaihtaa lattiat ja niin kutkuttais ottaa nämä järkyn väriset pyökkilaminaatit pois ( 16 vuotta vanhat ja silloin värikin oli  vielä ok ). 

Alla nimittäin olisi aito puulattia, joka pitää varmaan osittain korjata ja tietysti maalata. Katotaan nyt mistä päästä listaa tästä alkais näitä touhuileen?

Maalarille laitoin tossa jo viestiä, että olohuoneen pöydän rungot pitäis hioa ja maalata. Ovat sen verran jo kolhuja saanut. Tykkään pöydästä kun on lasia ja tuo keveyttä tilaan. Jos siitä nyt alottais.

Kevät tulee, niin heti on mielessä remontti, sisustukset ja kaikki tekemättömät työt. Mites teillä siellä???

Nyt hakemaan neiti koulusta ja kaupan kautta. Oona saanut suunnitella 5 päivän ruokalistan ja aikonut itse valmistaa nyt ainakin osan. Äitihän pääsee jo helpolla tai ...  siivoaminen jää mulle .)...jos vanhat merkit pitää paikkansa.


Heipat täältä :)

6 kommenttia:

 1. Vitsi että on kaunista. Matto hamsterina on pakko udella että mistä noin ihana matto on hommattu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni <3 Tämä matto on tilattu H&M kuvastosta n. pari vuotta sitten muistakseen :) Kiitos ruokalista vinkistä. Tänään tehty neidin ruokalistan mukaan ruoka ja hyvää tuli.

   Poista
  2. Olisikohan niillä vielä tuota mattoa??

   Poista
  3. Kannattaa kysyä. Perkule oli leikannut maton lapun pois, olisin kattonut sulle sen nimen :( No, toivottavasti onnistuu. Mie myyn sitten sulle tämän ko kyllästyn .)

   Poista
 2. Uutta ilmettä saa kyllä helposti ja aivan ilmaseksi vaihtelemalla esineiden ja huonekalujen paikkoja, mullaki tulee usein sitä tehtyä.
  Ihana vierasmakkari, hillitty ja tyylikäs, muttei silti tylsä.
  Mullaki on monta juttua mielessä, mitä pitäs tehä, mutta aattelin sitten, kesälomala tehä niitä, lähinnä alakertaa maalailla ja laitella tälle vuosikymmenelle ;)

  VastaaPoista
 3. Mie kans tykkään vaihdella aina välillä, kun alkaa oikein tympimään ja näyttämään samalta :). Tämä meän vierasmakkari on koko talon tummein huone, tekstiilein osalta. Omakotitalossa aina kyllä riittää hommaa. Välillä tuntuu, että olisi mukavampi asua vähän pienemmässä...varsinkin ko siivoaa. KYlläpä tuokin aika kohta koittaa, että pitää miettiä talon myyntiä kun Elisakin lähtee maailmalle...liian iso talo kolmelle. Tykästynyt niin tähän paikkaan ja iso työ tehty tässä talossa, niin ei haluttais heti olla myymässä...vaikka 16 vuotta tai nythän tuli jo 17 vuotta asuttu tässä.

  VastaaPoista