sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

10 päivää,3000 kilometriä ja seitsämän maata.

Mulla oli n.pari viikkoa sitten kesäloma. Loma menikin kirjaimellisesti lomailessa ja hyvä niin :) 
Olen tätä postausta kirjoitellut monta päivää, aina vähän kerralla. Nyt ollut hyvät aurinkoiset kelit, joten olen nauttinut hienoista keleistä...koska ei tiedä milloin nämä loppuu. Nyt on aika matkapostauksen.Sunnuntai aamuna lähdettiin ajelemaan autolla kohti Helsinkiä ja mikäpä otollinen ajankohta, kun vettä tuli kaatamalla oikeastaan melkein koko ajan kun ajeltiin.Tietysti siinä toivossa, että paremmat kelit on sitten vastassa. Matka oli tilattu jo hyvissä ajoin ja reittisuunnitelma tehty, niin kuin yleensä on tapana. Ihan jo säästö syistäkin.

Mukaan lähti myös Oonan kaveri Emmi <3Oltiinki hyvissä ajoin Helsingissä ja käytiin Ilmarin veljen luona syömässä ennen kuin kone nousi kohti  Unkaria. Iltakoneella lennettiin Unkariin Budapestiin ja lentokentältä  vuokrattiin auto, joka oli etukäteen varattu.


Seikkailu alkakoon harmaalla "paholaisella" :) kohti...

SLOVAKIAA
Matka taittui kauniissa lämpöisessä säässä. Matkaa Budapestistä Bratislavaan oli n.200 kilometriä ja oltiinkin myöhään perillä. Majapaikkaa ei meinannut löytyä millään, joten turvauduttiin taksiin joka näytti missä hotelli sijaitsi. Navigaattorikaan ei löytänyt osoitetta eli pientä seikkailua heti alkumetreillä :).

Hotellista jäi  nyt ottamatta kuva. Aamupalan jälkeen heti suunnistettiin auton kanssa kaupunkiin. Yksi kohde oli maailman kymmenen joukkoon  rumimmaksi listattu rakennus eli Bratislavan radio-asema, byramidi väärinpäin.


Sitten  käytiin näköalatornissa, joka oli rakennettu sillan yläpuolelle. Silta meni Tonavan yli.

Tonava näkyi ylhäältä hienosti ja koko kaupunki.

Ylhäällä oli kahvila/ruokapaikka, joka oli sisustettu mm:ssa Kartellin huonekaluilla ja lampuilla.Sitten oli aika tutustua kaupunkiin vähän paremmin. Monessa paikassa tuli erilaisia metallisia patsaita vastaan.

Välillä neidin piti vähän temppuilla :)Noin 38 asteen hellelukemat tuntui kylmän suomen sään jälkeen jäsenissä ja onneksi välillä pystyi ottamaan pienen jäähdyttelyn näissä suihkuissa.Sitten ostettiin lippu "junaan", joka kierteli pitkin kaupunkia. Matka kesti noin 40 minuuttia.

Jäätelö tekikin terää kaupunki kierroksen jälkeen. 
Päivän kun olimme kierrelleet Bratislavassa, niin hypättiin autoon ja ajettiin Itävaltaan , Wieniin. 

Nähdään siis Wienissä !!!

<3


2 kommenttia:

 1. Mahtava paikka, hienoja kuvia.
  Kelpaa sitä pelleillä patsaan kanssa, kun on voimia käsissä.
  Hauskoja noi patsaat, hui tuota keinua, mä en olis uskaltanut mennä. Varmasti näki kauas kun vain tohti katsella :)
  Paikkana varmasti mielenkiintoinen, ainakin minun silmiini !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei meikäläiseltä onnistu tuollaiset temput, vaikka kuinka salissa ja jumpissa käynki :)
   Mulla ei korkean paikan kammoa, mutta ylhäällä alkoi kyllä mielikuvitus laukkaamaan, että apua jos nämä ketjut ei kestäkkään ja menee jostain kohtaa poikki. Olivat niin vaatimatoman ohuet vielä. Kaikki paikat ja maat mitä käytiin, niin aina jotakin oli jossain mielenkiintoista nähtävää :)

   Poista