perjantai 11. elokuuta 2017

Viimeinen matkapostaus

Apua, kun tuo aika taas menee nopsaa.

Lupasin tehdä viimeisen matkapostauksen kesälomareissulta ja kohtahan tässä on joulu :), jos en laita töpinäksi.

Tästä pääset "hyppäämään" edellisiin kesäloma reissun postuksiin, jotka liittyvät tähän postaus sarjaan. Näin pysyt paremmin kartalla :) -->

KLIK ja KLIK


Matka jatkui...


Bosnia Herzegovinaan, Banja Lukaan.


Olimme hyvissä ajoin perillä hotellissa. Hotelli oli siisti ja tosi kiva henkilökunta oli meitä vastassa.
Hauskoihin lamppuihin kiinnitin huomiota heti kun tultiin sisälle. Lamput oli tehty isoista kurkkupurkeista ja maalattu  mustiksi sekä kiinnitetty mustiin puisiin kehyksiin ja ripustettu vaijerilla kattoon kiinni.

Kun oltiin  huoneet vallaneet, niin vietiin tytöt maauimalaan ja suuntasimme kaupungille.Kaupunkikierroksen jälkeen alkoi jo hiukomaan eli makkara-annosta poskeen.
Tytöt kun haettiin uimasta, niin suuntasimme moskeijaan.Naisten piti perinteisesti peittää pää ja olkapäät huvilla ja polvet hameella. Nämä saatiin  lainaan ennen kuin mentiin moskeijaan sisälle. Itse olen kerran aikaisemmin käynyt moskeijassa ystäväni kanssa.Aamulla lähdimme ajelemaan kohti Serbiaa, jonne oli matkaa n. 300 kilometriä.
Ainoa toive oli hotellilla, että olisi ulko uima-allas. Ulkona mittari näytti yli + 4o astetta ja ajatus siitä, että ihanaa  päässään uimaan. 

Saatiin respasta pyyhkeet ,että päässään pulahtamaan altaseen ennen kuin huone luovutetaan.


Kuinkas kävikään???


Kummasakaan kahdessa altaissa ei ollut vettä???


Ei hele...Päätettiin, että ei jäädä koko hotelliin ja haetaan uusi paikka missä on  uima-allas ja mielellään se vesikin :)


Vihdoin se sitten löytyi apartamentos ulko uima-altaalla. Allashan nyt ei ollut kovin iso, mutta pääasia että oli vettä ja pääsi uimaaan.
Toinen hauska  tilanne ja  näin jälkeenpäin jo naurattaakin, sillä hetkellä ei kyllä pahemmasti naurattanut...

Kun olin käynyt uimassa, niin ajattelin että nyt menen ottamaan aurinkoa samalla kun tytöt uivat. Mitä hemmettiä, aurinko paistoi vain metri kertaa metrin kokoiselle alueelle. Iso korkea  rakennus peitti auringon. No, mie siinä metrin alueella sitten nökötin ja yritin muka ottaa aurinkoa.


Se päivä ei mennyt ihan putkeen. 

Seuraavana aamuna...

Oona ja iskä päättivät ottaa rappus skapan.


Kun olimme nähneet tarpeeksi, niin lähdimme ajelemaan kohti Unkaria, Budapestiä. Matkaa oli sinne n.200 kilometriä.

Majoiduttiin Bydapestiin apartamentokseen. Tämä oli puoli vuotta sitten avattu eli oli tosi siisti sisältä ja ulkoa. Suurimmaksi osaksi oli sisustettu Ikean huonekaluilla. 


Pari kuvaa respasta.


Tässä vietettiin viimeiset kaksi yötä ja aamupalat tehtiin itse. Oli kivaa vaihtelua lomailuun. Kaksi yötä maksoi vain 80 euroa. Metro asema oli lähellä ja kauppa eli sijaintikin oli hyvä, suosittelen. ( Nyt tähän hätään en löytänyt majoituspaikan nimeä)Perinteisesti kun oltiin saatu majoitus paikkaan laukut, niin lähdettiin autolla ajelemaan kaupungille. Ekana päätettiin mennä varamaan pöytä seuraavalle illalle. Nimittäin Oona halusi samaan paikkaan syömään missä olivat Em-tankokisa reissulla käyneet syömässä. Sää muuttui yhtäkkiä sateiseksi.Ruokaravintola Fiokasta käytiin varaamassa seuraavalle illalle pöytä ja yksi tuttu tarjoilija oli paikalla ja muisti Oonan. Ihmetteli, että miten neiti Suomesta on taas täällä :)Käytiin myös samalla  katsomassa hienoa linnaa.Käytiin myös katsomassa formula paikka. Ajorataa ei päässyt nyt  katsomaan.Seuraavana päivänä suuntasimme Maailman hienoimmaksi nimettyyn New York Cafeen.
Hinnatkaan eivät olleet päätä huimaavia. Kahvi tuotiin kannussa kummallekin ja kannullisesta sai kolme kuppia kahvia ja hinta muistakseen n.4 euroa ja jätski-annokset olivat n. 6-8 euroa kappale.Kahvilasta poistuttiin hotellin sisäaulan kautta, joka oli tietysti hulppea kukkineen.
Kävimme ylhäällä autolla  katsomassa maisemia.


Kauppahalliin tutustuminen.

Illalla menimme syömään ravintola Fionaan, jossa oli maukas ja hyvä ruoka sekä ystävällinen palvelu. Hyvän paikan neidin oli valinnut :) 

Vielä ns. tutun puun luota piti ottaa  kuva .Seuraava aamuna eli viimeisenä päivänä suuntasimme kylpylään, jonne en kameraa raahannut mukaan. Koko päivä uitiin ja otimme aurinkoa useamman tunnin. Kone lähti koti suomeen vasta illalla, joten saatiin  kaikessa rauhassa rentoutua kylpylässä.

Kiva 10 päivän reissu takana ja takatasku täynnä ihania muistoja. Reissu oli kyllä kiva, mutta oli kieltämättä aika raskaskin. Yksi mummo kauhisteli meidän reissua kun kerroimme meidän matkastamme.Ihanaa viikonloppua sinne kaikille ja kuullaanpas taas :)

Öitä Zzzz


<3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti