sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Siskon kaunis piha

Aina kun käyn siskoni luona, huokailen heidän kaunista pihaa. Kaikki on niin viimeistelyä, rehevää ja kaunista.

Kuvat otettu viime kesänä.Kauniit harmaat laatat ja rappuset viimeistelevät pihan kaarevineen muotoineen.Talon toisesta päästä pääsee myös alas, jossa...
...Suihkulähde. Kuvaus hetkellä altaassa ei vielä ollut vettä. Vesi virtaa purona ylhäältä alas suihkulähteelle. Rinteseen on istutettu monivuotisia kasveja, jotka ovat vuosien saatossa hyvin lähteneet kasvamaan ja leviämään.
Terasseja talossa on useampi ja spotit on upotettu tarassilautaan, joka tuo kivan tunnelman iltaisin ja kasvitkin tulevat kauniisti esille. Tässä kiertää osaksi terassia rimalaudoitus ja yhdessä terassia kiertää lasikaide, josta nyt ei ollut kuvaa. Tämän pöydän äärellä on syöty useamman kerran siskon ja hänen miehensä ihania ruokia. Lapsilta saan monesti kuulla, että miksen ole yhtä hyvä laittaa ruokaa kuin siskoni? No, tasan ei käy onnen lahjat...vai miten se meni .)


Varsinkin kesällä kun käyn siskon luona, niin siellä aina paistaa aurinko. Nauranutkin, että  aina kun tulen heille niin saa laittaa biksut päälle ja olla ns. ulkomailla. No, ulkomailla tavallaan ollaanki kun ruotsin puolella ollaan. Tänä kesänä taidankin napata siskon pihasta muutakin kuin vain kuvia, taidan kaivaa penkeistä muutaman kukantaimenen kotia. Nimittäin oma piha ei ole läheskään yhtä loistossaan ja kaipaa pientä täydennystä kuihtuneitten tilalle. Vosin ottaa siskon viikoksi meille laittaan mullekkin tuota pihaa ja herkkuruokia, tuliskohan diili, heh .)


Nyt olleet kyllä huiput kelit ja saanut kotonakin touhuttua ulkona. Piha on nyt kokonaan haravoitu, osa puutarhakalusteista tuotu pihalle ja vähän kukkapenkkejä putsattu. Kesäkukat vielä hakematta. Hellehatut laitettu seinälle siistiin riviin paviljongin alle. Huomenna jatkuu hommat ulkona ja nautitaan hienoista keleistä. Sisällä touhutaan vasta kun vettä sataa .)


Tänään kävin ottamasta kauniista kummitytöstäni lakkiaiskuvia ja haastetta toi vaihteleva sää. Neljäs otospaikka oli loppujen lopuksi paras paikka. Paikkaan ei tuullut kylmästi ja aurinko ei paistanut suoraan silmille. Mallillakaan ei mennyt hermot amatööri kuvaajan kanssa, mutta hauskaa meillä ainakin oli ja hyviä kuviakin saatiin :)


Ihanaa alkavaa viikkoa sinne kaikille, energistä sellaista <3

6 kommenttia:

 1. Kylläpä siskosi piha on kaunis upeita nuo kivirakennelmat, tääläki huokailuttaa! Kivasti nuo hellehatut tuola seinälä. Meki olema olleet ulkona melkein koko päivän huomenna taas työt kutsuu.

  Kivaa viikkoa ja toivoma, että paistais :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piha on kyllä kaunis ja vielä kauniimpi luonnossa. Kuvat ei aina tuo oikeuksiin :)
   Samoin sinne ihanaa viikkoa <3

   Poista
 2. Oi luoja miten upea piha, siis kerrassaan täydellinen. Me alkoitimme aamun ystäväni kanssa puutarhalla ja taivastelimme että miten saisimme upean mummolapihan jossa kaikki kukkii ja kasvaa rehevästi.
  Paisteinen päivä on kuvaukselle todella haaste kun aurinko paistaa joko suoraa kuvattavan silmiin tai linssille tulee liikaa valoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookki <3, voi kun sais tämän oman pihanki joskus ok kuntoon ja kukat kukkis koko kesän tasaisesti.
   Meillä oli monta hyvää kuvauspaikkaa, mutta just aurinko paistoi ikävästi vastaan...olis pitänyt illemmalla mennä kuvamaan, että olis saanut hyvät kuvat. Hyviä kuvia saatiin kuitenkin :) Olis kiva ostaa uusi pienempi kamera, joka olis helppo käsitellä. Yhden kamerakurssin kerran kävin, mutta oli niin pikainen. Olis tarpeen käydä täydennystä.

   Poista
 3. Ei ihme että huokailet, on se kyllä hieno toi piha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookki <3

   Täällä kovasti kans yritetään laittaa pihaa. Meillä rintamamiestalo, niin piha pitää olla minusta talon mijööseen ja ympäristöön sopiva, ei liian moderni.

   Poista