lauantai 14. joulukuuta 2019

Joulun merkit

Viikko sitten kaivoin kellarista joulukoristelaatikon esille ja ajatus on ollut laittaa joulua. Aika pitkälti se on jäänyt nyt ns. suunnittelu asteelle. Koko viikon kauhea väsymys on vienyt vallan ja enemmän on houkutellut töitten jälkeen sohva kuin joulukoristeet.


Tuleehan se joulu vähemmälläkin laitolla ja monet tietääkin etten ole ns.jouluihmisiä. Tietyt muutamat esineet ja asiat tuo sen joulun eli näillä tutuilla ja turvallisilla mennään tämäkin joulu. Nyt illalla kaivoin kameran esille ja otin muutaman räpsyn kameralla eli miltä nyt näyttää joulu meillä. Haasteensa tuo kuvien ottamiselle tämä pimeys. Päivällä kun olen käynyt kotona syömässä, on niin harmaata ja pimeätä eli valoa ei pahemmin ole ollut päivälläkään..varmaan osa syynä on tähän väsymykseen tämä valon puuttuminen.





Havut ja erilaiset joulukukat kuuluu jouluun. Kolme valkoista hyasinttia laitoin Marimekon Urna maljakkoon ja muutaman havun kaveriksi. Hyasintit ostin marketista ja poistin niistä mullat kokonaan ja pesin mukulan vesihanan alla. Ekanan oli ajatus, että vahaan mukulat steariliinillä ja päällystän kookoshiutaleilla...mutta se jäi nyt tekemättä eli näillä mennään. Katotaan jos saan jonkun ihmeen virtapiikin ja teenkin sen myöhemmin.





Kynttilät kuuluu tietysti jouluun ja erilaisia kynttelikköjä ja tuikkukippoja löytyykin monelaisia. Kynttilöitä onki tullut joka ilta polteltua.
Lampaantaljat myös kuuluu jouluun/talveen. Harmaa, valkoinen, konjakki ja havun vihreän sävyillä mennään myös tämäkin joulu.











Lasinen joulukuusi ja betoninen poro ovat yksi suosikki joulukoristeista. Näitä voi pitää vähän pitempään esillä, ei ala ns. ärsyttään ja en ole näitä heti joulun jälkeen ottamassa pois.





Lapin jouluun kuuluu tietysti  porot eri muodossa :)




Marimekon kuusikko verhot kuuluu myös jouluun ja Joy kynttelikö, joka on meikäläiselle vissiin ollut se ns. maanantai kappale. Aina on joku lamppu palannut ja nyt viime päiviytyksen myötä kirjoitinkin kyselyä, että mistä varalamppuja saisin ostettua?  Kiitos somen ja tuttuni laittoikin instagramin kautta viestiä, että oli varalamppuja tilannut enemmältäkin eli voin häneltä ostaa. Kirjoitinki heti, että ostan kolme viiden satsin pakettia heti. Vielä en ole lamppuja saanut, toivottavasti jo ensi viikolla ne tulisi hänelle :)






Joulun merkit 2019 :


* Havunoksat ja erilaiset joulukukat

* Kynttilöitä poltellaan ahkerammin kuin tavallisesti

* Lampaantaljat sohvilla/nojatuoleissa

* Metsävihreää tekstiileissä, lähinnä tyynyissä sekä havuissa.

* Joulukoristeita maltillellisesti ja joita voi pitää vähän pitempään ettei ala ns. ärsyttämään .)

* Jouluverhot vain keittiössä

* Havukranssi ulkona

* Leivotaan kaupan takinasta piparit, että saa joulun tuoksun ja onhan ne hyviä
   sinihomejuuston kera.

* Glögiä ja torttuja syödään ennen joulua niin paljon ettei enää jouluna maistu.



Joulukoristelaatikko odottaa vielä joulutähden ja valojen sekä muutaman joulukoristeen asentamista paikoilleen.
Joululahjoja en ole vielä kauheasti laittanut. Lapset ei ole edes kauheasti mitään toivonetkaan. Yleensä ne toivomukset tulevat viimeisinä päivinä ja sitten juossaan tukka putkena muutama paketti edes hakemaan :)Tänään kävin ostamassa joulupuu keräykseen kolmelle lapselle paketin, että ehdin maanantaina viedä Osuuspankkiin paketit. On nimittäin viimeinen päivä kun ne voi viedä sinne heti aamusta eli sekin jäi nyt viime tipalle. Olin nimittäin päivän kattonut väärin, mutta onneksi ehdin vielä paketit toimittaa.




Vielä lopuksi, ei oteta stressiä joulusta <3 ja joulu tulee vähemmälläkin <3





JOULUN MUISTILISTA



* PYYHI  PÖLYT  HUOLET

* OSTA VALMIINA  LEIVO  PIPARIT JA LAATIKOT

*JÄRJESTÄ  KOTI  AJATUKSET

*SILITÄ VAATTEET  PUOLISOA

* PESE LÄMMITÄ SAUNA

*MUISTA JOULULAHJATRAUHA



<3


Ihanaa joulun odotusta sinne, halein 










2 kommenttia:

  1. Sielähän näyttää ihan joululta!
    Tuo poro ja kuusi ovatki kauniita, samoin nuo kuuset marimekon tarjottimella. Tämä pimeys on kyllä inhottavaa kuvaaanki kannalta.

    Lepposaa joulunalusaikaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Pikku hiljaa jouluun :)

      Pimeys on kyllä peestä :(

      Samoin sinne Sartsa ihanaa joulun odotusta <3

      Poista