perjantai 22. toukokuuta 2020

Uusi parkettilattia

Lattia vihdoin valmis!
Boen tammi parketti 3-sauvainen Concerto White


Olenki kirjoitellut aikaisemmin, että remontin myötä vaihtuu keskierroksen laminaattilattia parkettiin. Halusin aidon puulattian sen lämmön ja luonnollisuuden takia. Laminaatti oli niin kylmä jalalle kun ei ole lattialämmitystä, joten aito puu oli oikeastaan ainoa vaihtoehto. Vielä ei raskittu kolmeen makkariin laittaa, ehkä sitten vähän myöhemmin nekin vaihdetaan. 
Olisin halunnut 1-sauvaisen parketin, mutta remontti budjetti olisi liikaa paukkunut.

Tasalaatuinen Concerto parketti on valkomattalakattu LivePure-lakalla ja siinä on juokseva sauvakuvio. LivePure on ultramatttainen pinta, joka korostaa puun aitoja värejä, kuviota ja tuntua ja tuo esiin puun luonnollisen kauneuden.
LivePurella on lisäksi huomattavasti tavanomaisia lakkoja ja öljyä parempi UV-valon kesto. Pintaa ei tarvitse käsitellä millään muulla aineella asennuksen yhteydessä tai myöhemmin. Toivon, että tämän LivePure ansiosta lattia ei lähde niin nopeaa tummumaan ja vaihtaan sävyä eli kestäisi mahdollisimman pitkään vaaleana.

Remontissa tehtiin myös takkapuille kolo ja vielä laitetaan alas hylly tai lasi parketin päälle, ettei takkapuut vahingoita lattiaa.


Ennen ja jälkeen lattia20- vuotta vanha laminaattia vielä jäi siis kolmeen makkariin ja huomattava ero on vanhalla ja uudella lattialla. Uusi lattia on kyllä ihanan tuntuinen ja lämmin myös paljaalle jalalle.
Tätä lattiaa olen jo vuosi sitten käynyt paikallisesta liikkeestä katsomassa ja onneksi sitä oli vielä valikomassa. Otin kyllä useammasta paikkaa tarjouksia tästä parketista ja hinnoissa oli kyllä huomattavia eroja, varsinkin jos netin kautta olisin lattian ostanut. Netin kautta olisin lattiasta maksanut melkein  1000 euroa enemmän. Mielellään ostanki  paikallisesta kivijalka myymälästä, jos hinta on kohdillaan. Yleensä remonttitarvikkeet ostanki paikallisista liikkeistä. Keittiön hana oli ensimmäinen, jonka tilasin netin kautta kun sopivaa mallia ei löytynyt täältä.

Eilen illalla saapui keittiökuorma ja tänään on alkanut aamusta vihdoin ja viimein keittiön asennus, josta pääsenkin teille sitten kertomaan lisää kuvien kera. Nyt mulla on kolmen päivän vapaat ja saan olla ainakin "hengessä" mukana asennuksessa. Täällä paistaa nyt ihanasti aurinko, taidan suunnistaa vähäksi aikaa haravointi hommiin. Kuten kuvasta näkyy, täällä on vielä paikoin lunta ettei vielä pääse koko pihan kimppuun.

Oikein ihanaa viikonloppua kaikille ja varmasti seuraavaksi on luvassa keittiöpäivityksiä, ihan urakalla .)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti