torstai 4. kesäkuuta 2020

Uusi keittiö 1/3

Vihdoin voin jo näyttää teille valmista keittiötä. Moni sitä on odottanutkin, että haluttais jo nähdä miltä keittiö näyttää?
Ihan kokonaan keittiö ei ole valmis, pientä fiilausta vaille. Tänään tulee asentaja laittaan uunin ja muutamaan laatikkoon etulevyt paikoilleen sekä saarrekkeeseen  taso kiinnitetään ja asennetaan pistorasia tason päälle. Sitten keittiö alkaa olemaan viittä vaille valmis kun saadaan keittiön välitilaan lasi tilattua ja pieni paklaus työ valmiiksi palkin kohdalta. 





Kun suunnittelin meille uutta keittiötä, niin ehdottomasti halusin meille aamiaskaapin ja pöytätilaa enemmän mitä ennen. Inhosin kun kaikki vempaimet oli esillä ja keittiöstä tuli epäsiisti vaikutelma. Kuvassa vielä suojat osaksi lattioissa ja tänään nekin saan pois, kun isommat hommat saadaan päätökseen.
Ovissa on myös vielä suojat ja tarrat eli nekin saa sitten illalla repiä pois. Oon säästänyt suojat vielä, kun touhutaan remontin kimpussa.


Mikä ihmeen aamiaiskaappi?




Meillä kaappi toimii ns. aamiastavaroiden/laitteiden säilytyksenä ymv.
Kaappiin on sijoitettu kaikki laitteet, jotka on tavallisesti olleet pöydillä ja vieneet pöytätilaa sekä keittiö on ollut aina ns. epäsiistin näköinen.
Puustellin keittiöltä sai meille nurkkaan just sopivan 90cm leveän aamiaiskaapin, joka toimii ns. kolmella ovella ja alhaalla on kolme 90cm leveää laatikkoa.





Oikealla kahdessa ovessa on välissä saranat, jotka taittuvat näppärästi sivulle ja vasemman puoleinen ovi aukeaa normaalisti sivulle. Kaappeja en halunnut ihan kattoon asti, niin kuin ennen. Vaan nyt  halusin ilmavuutta keittiöön.






Yleisin kysymys kuuluu, että eikö kahvinkeitin höyrystä pilalle kaapin?

Ollaan nyt paljon keitelty kahvia ja  hyllyt eivät ole niin syviä, että höry suoraan tulisi hyllyjen alle tai ei nyt ainakaan paljon? Olen kädellä kokeillut ja en ole ainakaan vielä huomannut, että levy jäisi kosteaksi tmv. Ovet yleensä on auki kun kahvia keitetään ja leipiä paahdetaan, näin pääsee kaikki ylimääräiset höyryt ja lämpö pois.  Ovet laitetaan kiinni, kun ei koneita käytetä.
Ensimmäisen hyllyn päälle tulee vielä mikro, joten joudun osa tavaroista laittaan laatikkoon tai tiivistämään tavaroita.




Alalaatikoissa mulla on ns. aamiaiskulhot ja motit sekä lasit. Aamiaiskaappi on lähellä saarreketta, jossa varmasti tulee enemmän nautittua aamupalaa kun kaikki on lähettyvillä.






Purkit ja purnukat saa näppärästi piiloon laatikoihin ja sieltä voi  nopsaa ne ottaa tarvittaessa esille. Vesipiste on nyt vähän kauempana kuin aikaisemmin kahvinkeitin vedelle, mutta vain pari askelta kauempana mitä ennen.
Alimmaiseen laatikkoon  olen laittanut sellaisia  mitä harvemmin tarttee.



Muistin virkistämiseksi kuvat...


Ennen




Aamiaskaappii on nyt sijoitettu tuonne nurkkaan, missä meillä oli ennen mikro, leivänpaahdin yms. Apupöytä rullilla vaihtui matalaksi tasoksi ja alle tuli laatikot, mutta laitan siitä sitten myöhemmin päivitystä ja kuvia.






Jälkeen






Teen keittiöstä  useamman postauksen ja kuvia tulee ennen ja jälkeen remontin. Muutos keittiöstä on kyllä suuri ja nyt on tilaa sekä avaruutta.
Oon kyllä tyytyväinen lopputulokseen <3



Aurinkoista torstaita sinne <3











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti