keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Makkariin kevättä

Nyt ollut täällä ihan huippuja kelejä. Muutama aste pakkasta ja aurinkokin on paistanut moneen otteeseen. Monet ovat fb-sivuilla päivittäneet kun ovat hiihdelleet upeissa keleissä. Itellä taitaa olla monen vuoden liisterit vielä pohjassa, öhöm...jos tänä vuonna sais käytyä suksien päällä enemmän kuin viime vuonna eli enemmän kuin yhden kerran.
Nyt kun ollaan oltu useampana otteeseen kipeänä, niin on tullut useammin tuulettettua ja vaihdettua myös petivaatteet. Reilu viikko sitten kävi ystäväni Tiina imuroimassa uudella imurillaan, johon laitetaan vesi.... tai oikeastaan mie imuroin ja Tiina käänteli kaverina tyynyjä ja patjoja. Imuroin  makuuhuoneesta parisängyn ja kävin kaikki kolme patja kerrosta kunnolla ympärinsä läpi ja sitten olohuoneesta vielä kävin sohvan ja divaanin läpi. Huh ko lähti likainen vesi. Kyllä sitä ihmisestä irtoaa kaikenlaista, ei kestä jäädä edes ajattelemaan.Meille en ole raskinnut kyseistä imuria ostaa, kun keskuspölyimurin on laitettu taloon. Huippu vehe kyllä.
Nyt kun petivaatteita on tullut useammin vaihdettua, niin tuntuu että samat petivaatteet aina sängyssä. Viime viikolla kävin Rajalla Kauppakeskuksessa ja ihmettelin kun joka toisella "mummolla" oli Finlaysonin paperikassit kädessä. 

Finlaysonin myymälässä oli kaikki -60% ja jo iso tarjous houkutti ostamaan. Monet kuosit oli aika kuviollisia ja värikkäitä. Ite tykkään graaffisista yksinkertaisista kuvioista ja aika vaaleista väreistä.


Meille ostin parisänkyyn nämä Aika Jaana Wahlstenin suunnitelmat satiinipuuvilla petivaatteet. Näissä oli kiva kun ovat kaksipuoleiset. Mukaan tarttui myös pari  pellavan väristä tyynynpäällistä. Kaikki ostokset maksoivat alle 60 euroa.


Meillä on monet Marimekon petivaatteet ja harmikseen minusta Marimekolla on laatu vuosien saatossa huonontunut. Kuitenkin ovat satasen luokkaa aina yksi setti. Onko muut huomanneet tämän ilmiön?

Viikonloppuna vaihdoin uudet petivaatteet ja tänään hain pari oksaa kukkakaupasta maljakkoon, jotka asettelin makuuhuoneen yöpöydälle. Tuli heti niin keväinen olo, kun ripaus vanhaa roosaa heitti sekaan. Satiinipuuvillaisia petivaatteita ei ole tullut koskaan ostettua ja nämä tuntuivatki oikein kivalta iholla. Vaihtelu virkistää pellavan jälkeen, vaikka pellava onkin suosikki..

Aamulla yleensä kun lähden töihin, niin en laita päiväpeittoa ollenkaan sänkyyn. Peitot ja osa tyynyistä on lattialla. Pitäisiki löytää joku kiva penkki/rahi, mihin saa kaikki heittää nukkumisen ajaksi. Olisko ideaa???
Penkki saa olla ainakin 120cm pitkä ja n.35cm syvä.


Joko siellä on kevät sisustukset mielessä?
6 kommenttia:

 1. Oliks toi imuri se kolmen tonnin masiina? Ystäväni kauppasi sellaista jonkun aikaa mut lopetti esittelijän hommat kun ei kenelläkään ollut varaa moista ostaa. Itse haaveilen uusista pellava pussilakanoista, ovat vain mokomat niin kalliita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nanni, joo on :). On kyllä hintava. Voi kuuleman maksaa osissa esim. 50 euroa/kk:ssa. Ite ostin pellavalakanat muistakseen Elloksesta tai Hoby Hallista, olivat silloin alennuksesssa. Mieki hyvin harvoin ostaan mitään normi hinnalla. Elloksesta varmaan kannattaa ostaa aina yksi kerrallaan, kun tarjoavat monesti kalliimmaasta tuotteesta saa esim. 40-50% alennusta :). Pellava petivaatteet ovat kyllä ihania, paranee vain käytössä ja ei haittaa vaikka ovat vähän ryppyisetkin :)

   Poista
 2. Olipa sulla hyvät ostokset! Kyllä kannatti! Ihanaa viikkoa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvää säästöä :) Monesti ostankin tarjouksesta, ei raski ihan normi hinnalla ostaa. Kiitos Jaana, samoin sinne <3 ja huomenna jo torstai...äkkiä menee viikot.

   Poista
 3. Mulla on myös toi imuri, se on siis käytössä mun siivousfirmalla :) Kyllä sitä moskaa lähtee yllättävän paljon sängystä, vaikka näyttäiskin päällisin puolin puhtaalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta. Mieki aina ko siivoan makkarin, niin imuroin sängyn. Ainakin päälly patjat. Kaverilla tosiaan tämä imuri ja sanoi ettei ole läheskään pölyä tasoilla yms. paikoissa yhtä paljon mitä ennen. On kyllä huippu vehe, mutta nyt ei mahdollista ostaa kyseistä...ehkä joskus tulevaisuudessa sitten :)

   Poista