lauantai 25. maaliskuuta 2017

Kevyempi ilme olohuoneeseen ja lopussa ryijyn ohje.

Tänään loikollut pitkään sängyssä. Eka aamu kahvit juonut jo enne kello kuutta, lukasin lehden ja söin voileivän. Sen jälkeen vielä jatkoin unia ja heräsin ennen puolta yhtätoista. Keitin vielä kahvit, että saan kunnolla kropan käyntiin ja mysliä vielä nassuun ja muutama karkki suuhun. Viikonloppuna vois vain yhdelle päivälle jättää tuon karkin syönnin, nyt tulee kolme päivää aina mussuteltua.

Sitten eikö imurin varteen ja samalla kun siivoilin ,niin vaihdoin olohuoneeseen uuden maton ja yläkerran aulasta hain nämä vanhat olkkarin pöydät Hay tarjoilupöytien tilalle. Pöydän rungot on maalattu ja jalat 5cm lyhennetty. Kuvista ei ehkä huomaa muutosta, mutta itse huomaan postiivisen muutoksen pöydissä. Ovat mielestäni nyt paremman korkuiset sohvan istuin osaan nähden.

Matto näyttää ihan kivalta näin luonnon valossakin, vaikka aluksi sitä pähkäilin kun kokeilin illalla.


Kotiväeltä matto sai hyväksynnän ja sanoivat, että onpas ihanan pehmeä jalalle. Meillä ei ole lattiassa lattialämmitystä, joten matto on vielä ihanan lämpöinenki jalalle.


Ryijystä on kyselty ohjetta. Tässä pieni selostus, että miten ryijyn toteutin. Hankala oli yksin ottaa kuvaa teko vaiheista, joten laitan selostuksen...toivottavasti ymmärrätte :)

Puukeppiin tein normaali aloitus silmukat 14 kpl ja toiseen saman kokoiseen keppiin kudoin ns. sormella normaali oikean ja nostin toiseen keppiin. Tätä tein niin kauan, että oli sopivan kokoinen kudottu alusta. Tässä mulla on leveys 40cm ja korkeus 25cm.Sen jälkeen tein aloituspäähän hapsut. Hapsut ovat 65cm korkeita. Leikkasin 9kpl 130cm pätkää ja taittelin kahtia. Lenkin sujautin läpi kudotusta silmukasta ja päät lenkistä läpi. Sitten kun kaikki oli sujautettu läpi, niin ripustus lanka keppiin  ja seinään roikkumaan. Kokonais korkeus ryijyllä on 90cm ja leveyttä 40cm.

Toivottavasti ymmärsitte ohjeesta :). Itse tämän sovelsin itselle sopivaksi ja en halunnut hapsujen olevan ihan tasa linjassa eli jokainen hapsu on pikkasen eri pituinen.

Toinen ryijy on tekeillä ja väri on harmaa. Ryijy tulee eri materiaalista. Katotaan viittinkö edes blogissani esitellä ryijyä tai ylipäätän edes seinään laittaa.

Tänään on illalla  pientä talkoilua luvassa. Tyttö pelaa jalkapalloa TP-47, niin mulla on  vanhempien talkoo vuoro ja menen Lapparin  Club Teatrian narikkaan. Toivottavasti ei kovin myöhään menis. Pitääköhän keittää termariin kahvia, että pysyy hereillä :) Vanhuus sitä on kuulkaas tullut, ei pahemmin enää jaksa kovin myöhään valvoa. Onneksi huomenna saa nukkua niin myöhään kuin huvittaa.
Ihanaa lauantaita kaikille ja nauttikaahan viikonlopusta <3

Halein
2 kommenttia:

 1. Niin kaunista teillä <3
  Tuo matto on kyllä upea ja ryijy <3
  Talkoilut on kyllä kivoja kun tietää että siitä on itsellekin hyötyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni <3

   Matto on alkanut jo tuntumaan omalta ns. omalta ja on kyllä aivan ihanan pehmeä jalalle. Eilen talkoiltu ja onneksi ei mennyt kauhean myöhään, olin jo ennen yhtä kotona. Karkin voimalla mentiin koko ilta.Kivasti oli porukkaakin liikkeellä ja hyvä niin, että uusi paikka imee porukkaa :)

   Poista