keskiviikko 23. elokuuta 2017

Koulun penkki kutsui

Niin se aika vierii, liian nopeaa, snif.


Meän "pikkuinen" 13 vuotias siirtyi eilen ylä-asteelle, snif.

Enää ei onneksi ole niitä  mopokasteita, mitä oli silloin kun ite siirryin ylä-asteelle. Sai pelätä, että joku ottaa kiinni ja uittaa päätä wc-pytyssä. Onneksi ne on jääneet pois ylä-asteella.

Oona oli löytänyt netistä kivan koulurepun ja mummi oli luvannut sen hänelle maksaa. Neiti lähetti kuvan repusta mulle kännykkään, että hyväksynkö repun :) Reppu oli kovasti mieleeni ja tykkäsin eritoten noista nahkasista remmeistä. Nykyään alkaa suuremmalla osalla ylä-aste ikäisellä olla ns. käsilaukku koululaukkuna??? Saattaapi olla myöhemmin vinossa käveleviä nuoria??? Tästä varmaan kannattaa terveydenhoitaja puhua nuorille. Neiti ilmoittikin, että hän haluaa repun, ettei mene selkä ja paino tulee kummallekin olkapäälle.
Reppuun mahtuu sopivasti koulukirjat ja urheilukassi on sitten erikseen vielä liikuntavaatteille ja pyyhkeelle.

Toinen mummi antoi rahan penaalin ja neiti valitsi Marimekon raitaisen penaalin.
Koulun lisäksi viikko täyttyy uusista harrastuksista.


Viimeisen jalkapallo pelin neiti kävi pelaamassa viikko sitten ja jätettiin nyt jalkapallo haikein mielin tälle syksylle ainakin pois. ( eli jalisvehkeitä ei olla laittamassa vielä pois) Olisi ollut 12 viikonloppu peräkkäin pelejä ja matkustelua pitkin poikin sekä ainakin kolmet treenit viikossa.
Neiti halusi uutena kokeilla Stagen tanssitunteja ja sieltä  sai valita  itselleen kaksi mieluisinta tuntia ja uskon, että nämä tukee myös tankotanssi harrastustaan.
Tankotunnit jatkuvat edelleen. Pitäää vain nyt katsoa, ettei tulee liikaa harrastuksia, koska koulu on ykkös sijalla ja myös lepo päiviä pitää muistaa pitää. Ite olen ajatellut, että 5 tuntia on viikossa sopiva määrä harrastaa liikuntaa koululiikunnan lisäksi? Osaksi treeneihin mennään pyörällä ja autolla pitemmät matkat.

Kuinka monta tuntia teillä lapset harrastavat viikossa? Mikä on soppeli määrä?

Tällaisia pohdintoja näin keskiviikkona :)

6 kommenttia:

  1. TUo reppub on niin upea, tuollaisen valitsisin itsekin. Taitaa olla Oona äitiinsä tullut <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :) Onneksi maut aika pitkälti menee yhteen, vaikka joskus kylläkin on kaikkea muuta :)

      Poista