torstai 5. lokakuuta 2017

Sykkivä kaupunki Barcelona

Lokakuun eka päivityksen aika...Kaupunki, joka ei nuku koskaan.

Viime kuussa viikolla 38 pidin viimeiset kesälomapäivät pois ja suunnistin tiistai-iltana siskon luo Ruotsin  Luulajaan, josta keskiviikko aamuna lennettiin Tukholman kautta Barcelonaan serkkutapaamiselle. Viime serkkutapaamisesta on 2-vuotta aikaa ja tarkoitus on joka toinen vuosi kokoontua jossain maassa ns. pidennetty viikonloppu. Tästä pääset vuonna 2015 reissuumme KLIK


Siskon kanssa oltiin majapaikassa klo.17.00, muut tulivat myöhempänä illalla n. klo.23.00 aikaan. Ihana lämmin +25 asteen lämpö oli meitä vastassa, joten pitkät farkut saivatkin heti väistyä eli kevyempää vaatetta päälle ja katsomaan vähän kaupunkia.

Majapaikkkamme oli Ronda Universitat 25 Apartament 2-5 ja ihan Catalunyan kuppeessa, joka paikkana oli kyllä huippu. Kaikki niin lähellä, voin läpimästi  suositella :) Yö tässä maksoi 40 euroa yö /per henkilö. Kauppa ja kahvila oli alakerrassa, joista haimme aamulla tuoreet täytetyt sämpylät ja muuta evästä. Meillä oli kolme makuuhuonetta, kaksi kylpyhuonetta, keittiö ja iso olohuone sekä yksi parveke. Tähän olisi vielä mahtunut kaksi henkilöä.

Kuva otettu huoneen parvekkeelta. Catalunyan kaduilla näkyi mielenilmaisu, josta onki nyt tällä hetkellä  paljon  kirjoiteltu lehdissä ja uutisoitu. Siskon kans päätettiin, ettei lähdetä nyt tuota katua kiertämään. Mielenilmaisun äänet ei kyllä kantaneet asuntoomme kun ikkunat ja ovet oli kiinni eli oli hyvä äänieristys rakennuksessa.
Muut serkut kun tulivat illalla,päätimme mennä juomaan viinilasilliset ja haukkaamaan jotain pientä iltapalaa. Parasta ulkomailla onki lämpimät illat, kun vaatteita ei tartte olla ihan tolkuttomasti päällä ja se ihana rento tunnelma kaikkialla.


Keskiviikkona päätimme hypätä Hop Lop bussin kyytiin, jotta näemme koko kaupungin parhaiten. Päätimme käydä kummatkin reitit eli vihreän ja punaisen. Sillä asenteella lähdimme, että välillä hyppäämme pois ja katsomme nähtävyyksiä, käymme lasillisella, kahvilla ja syömässä. Koko päivä siinä menikin. Nauroimme, että reilu työpäivä eli 9 tuntia oltiin liikenteessä.

Perjantaiksi meillä oli varattu viinitilalle tutustuminen. Matkaa sinne oli n.50 kilometriä. Otettiin varman päälle taksi, että varmasti ehditään klo.12.00 perille. Taksi vei meät sinne 70 eurolla. Kannattaa kysyä ennen kuin hyppää taksiin, että mitä ottaa matkasta. Yksi taksikuski arveli hinnaksi n. 120 euroa eli ennakkoon kannattaa tehdä taksin kanssa diili, ettei tule yllätyksiä.

Viinikellarissa hypättiin junan kyytiin, jolla ajettiin ristiin rastiin viinikellaria. Opas kertoi, että viinikellarin pituus on 33 kilometriä, jos laitetaan ns. suoraksi koko viinikellari mutkat.
Viinitilalla käynti oli kyllä kiva ohjelma numero. Oltiin varattu ennakkoon nämä juomat ja pientä syömistä. Opastettu kierros viinitilalla, juomat sekä syömiset maksoivat yhteensä vain 25 euroa/per henkilö. Tämä oli ns. omatoimi "matka", joten siksi edullinen hinta. Tarjoilija kertoi meille mitä syömistä kannatti ottaa minkäkin kohuviinin kanssa. Syömisen jälkeen käytiin vielä ostamassa  vähän tulijaisia.

Taksilla mentiin juna-asemalle ja sieltä hypättiin junaan. Juna matka kesti n. puol tuntia. Hauska tilanne kun päästiin perille, niin tämä meidän asema oli ihan meidän majapaikan vieressä maan alla. Oltais vähän kyllä säästetty aamulla, jos oltais menty junalla. 

 Sivulta voi käydä tutustumassa vielä viinitilaan----> KLIK.
Käykää ihmeessä täällä, jos olette lomailemassa Barcelonassa :).


Perjantai ilta ja lauantaikin meni oikeastaan kiertäen kaupunkia, vähän shoppailtiin ja käytiin tietysti syömässä hyvin. Oli muuten hieno Henkka Maukka liike ( Alla kuvassa). Pari uutta vaatetta tuli ostettua. Löysin uuden kivan merkin, jossa myytiin kohtuu hintaisia ja klassisia yksinkertaisia vaatteita. (laitan näistä myöhemin päivityksen)Kaikki hauska loppuu aikanaan, joten sunnuntai aamulla aikaisin lennettiin siskon kanssa kotiin,kun toiset vielä siinä heräili. Muilla lähti lento vähän myöhemmin kotiin.


Kyllä matkustaminen on vaan kivaa. Taas jaksaa tätä arkea paremmin ja viilettää joka paikkaan :)

Muutama vinkki edulliseen matkustamiseen:


 1. Varaa lennot hyvissä ajoin, säästät näin pitkän "pennin"
 2. Vertaile Suomen ja Ruotsin kautta lentoja ja majoituksen hintoja(varsinkin jos asut lähellä rajaa)
 3. Suosi omatoimi matkoja eli matkusta itse erilaisiin retkiin, kohteisiin, nähtävyyksiin yms.
 4. Tee taksien kanssa diili, ennen kuin hyppäät taksiin
 5. Tutustu ennakkoon kohteeseen missä kannattaa käydä
 6. Isolla porukalla on kiva asua huoneistoissa ja ei maksa niin paljon kuin hotellit.
 7. Nähtävyyksien lähellä  yleensä kalliimmat  ruokapaikat
Tässä nyt muutama säästövinkki mitä nyt tuli ensimmäisenä mieleen. Ihanaa viikonloppu edessä ja onki touhun viikonloppu, siitä myöhemmin .)


4 kommenttia:

 1. Upeat naiset siellä koolla upeassa kaupungissa <3
  Varmasti oli ihana reissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari <3 Oli kyllä kiva reissu ja paljon taas nähtiin ja koettiin :) Taas jaksaa arkea .)

   Poista
 2. Oi miten ihanan näköinen kaupunki. Mulla on niin kauhea matkakuume mutta miksi lompakko aina huutaa tyhjyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bacelona on kyllä kiva kaupunki, keikelle kaikkea. Nyt vain säästään aina pienen summan joka kuukausi ja myymään ylimääräistä tavaraa pois. Täällä kans tyhjennystä tehdään varastoihin, että pääsee taas reissuun. Tuo reissaaminen kyllä on mukavaa eli tuntuu että pakko taas päässä jonnekkin .) Rauhaton sielu täällä .)

   Poista