tiistai 13. maaliskuuta 2018

Arki se on meilläkin

Monesti meillä blogaajilla blogi kuvat on siloiteltu, stailattu ja tuotu kuviin jopa sellaista mikä ei välttämättä arjessa ei olisi kauhean käytännöllistä, ei välttämättä ainakaan lapsiperheessä.Monilla bloggareilla kuvat ovat sisustuslehden tasoisia kuvia, jotka hyvin kelpaisivat moniin  sisustuslehtiin. Kuvilla tuodaan katsojalle ennen kaikkea inspiraatiota sisustukseen, mielikuvia ja jopa mieli hyvää kauniilla kuvilla. Totuushan on, että me  bloggarit  ollaan ihan tavallisia "pulliaisia", ainakin ite lukeudun tähän ja meilläkin se arki on joka päivä eli välillä tuntuu, että osa kodista on yhtä kaosta.

Kaikki kuvat  tässä otettu kännykällä, järkkärin akku alkoi reistailee.

Monesti kun otetaan blogiin kuvia, niin taustalla takana saattaa olle semmoinen kaos, että oksat pois. Kuvat yleensä rajataan niin, että kaos jää ulkopuolelle ja tehdään kuvasta mahdollisimman kaunis ja harmooninen kokonaisuus. Harvoin sekainen ja ei niin harmoinen mielyttä lukijan silmää. Uskon, että ei lukijatkaan viitsi katsoa sekaista ja epäsiistiä kotia tai ei niistä varmasti ainakaan kauheasti  inpistä saa....ehkä helpotuksen huokauksen
 " onneksi en ole ainoa , jolla koti ei ole aina vimpan päälle". 

Yleensä kun on vaaleat pinnat,iso tila sekä vähän väriä , niin pieni kaoskaan ei niin pistä silmää...mutta heti kun on enemmän tilassa väriä ja tavaraa ympärillä pienessä tilassa, niin kaoskin näyttää tuplasti enemmältä.

Me sisustus bloggaajat saimme maaliskuussa Char and the  Cityn blogilta Caritalta haasteen, että miltä koti näyttää stailaamattomana? 

VINKKI!  Maaliskuun lopulla Char and Cityn blogista löytyy kooste muiden sisustusblogien arkikuvista. 


Tässä muutama kuva kodistamme eli arki se on meilläkin. Koti on elämistä varten <3 ja se saa näkyä välillä vähän enemmänki :)
Yläpuolella yksi kuva , näin rajattuna...

Se on enemmän sääntö kuin poikkeus. Makuuhuoneen vaatekomeroiden päällä roikkuu aina sille hetkellä olevat käytetyt pyyhkeet ja osa vaatteista. Sängyn yleensä pettaan aamuisin, kun vähän aikaa ns. tuulettunut. Yleensä vaatekasa on tuolin ja rahin päälläkin.


Makkarissa on kesästä saakka ollut tuuletin ja se on siihen jäänyt tapletin telineeksi, hyvä katsoa netflixsiä sängystä :). Sopivalla katselu korkeudella. Minua ärsyttää aina nuo kauheat johto hässäkät, meinaa joka kerta mennä hermot kun imuroin. Yleensä kun kuvia otan, niin tyynyt asettelen nätisti...mutta yleensä ne tahtoo olla vähän vinkurallaan. Yö pöydillä yleensä on useampi kännykkä, silmälasit, kahvimotti...nyt olikin ihmeen siistiä. Aamukahvit yleensä nautitaan sängyssä ja välissä kahvi läikkiä löytyy yö pöydiltä ja petivaatteistakin.


Sisääntulo pitäsi olla sisään astuessa houkutteleva ja kutsuva. Välistä se on kyllä kaikkea muuta.Yleensä mie laitan kaappiin oman  ulkotakin, jos ei ole kostea. Kaikilla muilla tahtoo olla naulakoissa usempi takki, josta saanki monesti "pultin", että eikö vois osan laittaa kaappiin ja pitääkö ne kaikki takit olla esillä??? Olen kyllä jo tullut siihen tulokseen, ettei paljon auta sanomiset....menee monesti kuuroille korville. Tuoli ja lattia on yleensä myös vaatteiden säilytyspaikka tai kuivauspaikka. Kengät yleensä pysyvät nätisti rivissä betonipenkkejen alla, tästä pisteet kotiväelle +++ <3
Vierasmakkariin yleensä heitän puhtaat pyykit odottamaan viikkausta ja monesti tahtoo olla, että joku on heittänyt siihen omia vaatteita myös päälle. Tästä nouseekin niskakarvat pystyyn. Ikean Malm lipaston päälle tahtoo aina kertyä juomapulloja, papereita, lehtisiä yms. Yleensä jos peti on pettaamatta, laitan suosiolla vain oven kiinni. Meillä on keskikerroksessa kaksi makuuhuonetta ja työhuone. Onneksi ne sijaitsee talon toisessa päässä eli jos on kauhea kaos, niin voi vetassa oven kiinni vierailta .)
Neidin huone yläkerrassa on välistä kuin olisi pyörremyrky käynyt. Välillä etitään laatikoista sopivia vaatteita ja mikä sen parempi paikka, kun kerätä kasa vaatteita lattialle. Petit yleensä viikolla jää monesti pettaamatta, koska arki on niin kiireistä harrastuksista harrastuksiin. Viikonlopuksi yleensä komennan huoneen siivoamaan. Tämä kuva on otettu varmasti pahimmasta päästä ja silloin piti muutaman kerran laskea kymmeneen, etten saa raivaria. Jos ei enää leikitä leluilla, niin kyllä sen huoneen saa muilla jutuilla sekaiseksi. 

Olohuone, ruokailutila, keittiö ja alakerran wc-tila yleensä pysyy hyvässä järjestyksessä.  Ennen olin kauhean tarkka, että olohuoneen sohvalla tyynyt pitää olla joka hetki ojennuksessa. Onneksi tuosta on päästy, etten ole niitä joka hetki ojentamassa. Ennen nukkumaan menoa sen kyllä teen. Aamulla on kuitenki kiva herätä kun olohuone on siisti ja keittiössä tasot on tyhjillään. Yläkerran pesuhuoneesta tulee sanomista aina välillä, kun löytyy wc paperin hylsyjä ja lavuaari on ihan hammastahnassa. Disco iltana onki hyvä ettei heti mene, koska puteleita on pitkin pöytiä.

Tällaista arkirealisimia meillä :)

Käyhän kurkkaan Char and the City blogista, miltä hänen arki näyttää. Voin kyllä sanoa, että on pikkaisen seesteisempi näkymä. Kaunis vaalea koti hyvällä maulla sisustettu eli kannattaa kurkata :)Kiitos vielä Carita haasteesta <34 kommenttia:

 1. Tutulta näyttää 😉 Ihanaa päivää 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Välillä siistiä ja välillä ihan kaos :), otahan haaste tästä itelle postaukseen :)

   Samoin sinne kivaa päivää <3

   Poista
 2. Hauska ja hyvä haaste, sillä todellakin, me bloggaritkin ollaan ihan tavallisia ihmisiä, eikä aina jaksa pitää paikkoja kunnossa, tuttua täälläkin :)
  Pitääki tehä tämä haaste joskus.
  Mukavaa loppuviikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta teet 😊
   Samoin sinne ihanaa vko loppuna. Täällä ollaanki Levillä ⛷🎳

   Poista