sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Arjen yleelliset hetket

Viikkoon on mahtunut monta kivaa tapahtumaa ja hetkeä, joista olen nauttinut täysin rinnoin.
Nämä hetket ovat niitä arjen pieniä ns. luxsus hetkiä. Irti arjesta ja välillä vaihtaa paikkakuntaa ja saada uutta inspiraatiota kauniista asioista.


Sisustusbloggaaja Jaana At Home haastoi meidät bloggaajat:





”Haastan bloggaajat kertomaan mitkä asiat tekevät heidän arjestaan ylellistä. Sillä kauniit kuvat eivät ole pelkkää kulissia vaan myös osa oikeaa elämää. Uskon, että joukolta sisustus- ja lifestylebloggaajia irtoaa parhaat vinkit arkisen elämän kohentamiseen pienillä iloa ja onnea tuovilla asioilla.”



UNI


Kunnon yöunet on parasta. Vaikka ikää on karttunut jo ihan kiitettävästi, niin vieläkään en pärjää vähäisillä unilla. Riittävät 9-10 tunnin yö unet, silloin olen  aamuisin pirteimmillään. Illalla kun käpertyy saunanraikkaana tuuletettuun huoneeseen ja puhtaisiin petivaatteisiin, niin sillon saan parhaimmat unet. Kesällä valon lisääntyessä, niin pärjään vähemmillä unilla...ehkä 6-7 tunnin.


AAMU


Herätä kahvin tuoksuun, saan joka aamu kahvin sänkyyn voileivän ja aamulehden kera. Joskus saatan parikin tuntia vain olla sängyssä, lukea lehden sekä selata puhelinta....varsinkin silloin kun ei ole töitä ja kiire minnekkään. Nyt viikon aikana mulla on kolme kertaa kahvit kaatuneet lattialle, kun kahvikupposen olen laittanut puoliholimattomasti pöydälle...niin silloin on kyllä yleellinen hetki ollut aika kaukana, heh :)









SAUNA







Raskaan jumpan/treenin jälkeen on ihanaa mennä saunaan yksin ja nostaa jalat taivasta kohden kasvonaamio kasvoilla. Nauttia hiljaisuudesta ja rauhasta. Joskus saatan vielä vähän venytellä läpimässä saunassa ja nauttia kylmän lonkeron. Monesti teen kuorinnan kasvoille ja vartalolle. En ole pitkään aikaan raskinnut käydä kasvoihoidossa tai hierojalla, joka kyllä välillä tekis hyvääkin.


TERVEYS


Kolme viikkoa selkävaivaisena ja taukoa liikunnasta, saa aina miettimään että onneksi on kaiken puolen terve, selkävaiva menee muutaman päivän levolla ja tapuja syömällä ohi. Monelle terveys ei ole päivänselvää. Nyt kun olen henkilökohtaisena avustajana ystävälle Sannalle, niin ymmärtää että loppujen lopuksi elämässäni on kaikki hyvin. Saanut pitkään olla terveenä.




REISSUT

Pienet päivän tai viikonloppureissut piristävät ja katkaisevat kivasti arkea.
Nyt viikon aikana tuli käytyä täällä Torniossa Täyttä Elämää messuilla, Oulussa kävin vähän shoppailemassa eka kertaa Kauppakeskus Valkeassa ja samalla näin lapsuudenystävää Saria ja käytiin kahvilla. Nyt viikonloppuna myös kävin Rovaniemellä rakentajamessuilla, avustettavan Sannan ja hänen siskonsa kanssa. Viikkon sattui  nyt monta tapahtumaa. Hyvät ystävät on elämän suola.


RUOKA

Yksi tärkeimmistä asioista on hyvä ruoka, jota olen vuosien saatossa oppinnut yhä enemmän nauttimaan. Nyt kolmena peräkkäisenä päivänä ulkona syöneenä, niin kyllä kotiruoka maistuu taas hyvältä. Pyrin välillä myös arkena, että käyn ystävän kanssa lounaalla. Saa vaihtaa kuulumisia ja tuo pientä piristystä päivään. Ite en ole mikään gourment kokki, mutta perusarki ruoka onnistuu. Yritän pitää säännöllisestä ruokailusta kiinni.


Kuva viime vuoden äitienpäivältä.

Tietysti tähän kategoriaan kuuluu myös puhdas koti, tavaroille on oma paikkansa ja tuoreet kukat kruunaa viikonlopun. Viikonloppuisin tietty iso irtokarkkipussi ja "muutama"pätkis. Silloin tällöin viikonloppuna  saatan ottaa lasin viiniä tai lonkeron.




Valon lisääntyessä ja lumien sulatessa, on taas kiva pujahtaa terassille nauttimaan kahvit jätskin kera. Nauttia auringon lämmöstä, linnun lauluista ja silloin tällöin voin nähdä city pupunki hypähtelevän meidän pihalla ja oravien juoksevan puitten runkoja pitkin. Nekin on pieniä elämän iloja.

Kiitos Jaanalle kivasta huhtikuun haasteesta ja Jaana tekee varmaan kaikista haasteista koosteen eli kannattaa olla silmät tarkkana :)



Oikein ihanaa sunnuntaita kaikille ja nautitaan elämän pienistä hetkistä



 <3







8 kommenttia:

  1. Ihana postaus ja terkkuja reissusta <3
    Saatko oikeasti joka aamu kaffet sänkyyn? Aivan ihanaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni <3

      Joo, täytyy myöntää että saan kahvit sänkyyn :), jos en ole ite ehtinyt jo noussa...mutta se on kyllä aika harvinaista meikäläiselle :). Joo, saa olla tyytyväinen <3

      Poista
    2. Iso peukku puolisollesi, todella ihana rakkauden osoitus. Ihanaa vappua ihana ystävä. KOska nähtäis?

      Poista
    3. <3

      Soitellaan huomenna ja kesällä kyllä nähdään :)

      Poista
  2. Noista moniin asioihin minäkin yhdyn. Hyviä ovat kaikki mietteesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tärkeitä asioita, joita pitäsi huonoina hetkinä aina muistaa :)

      Poista
  3. Kiva kirjoitus! Kiitos kun osallistuit :) Ja vau, aamukahvit joka aamu vuoteessa kuulostaa todellisesta arjen luksukselta :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos haasteesta itsellesi kovasti :) ja kiva kun moni näistä onkin kirjoitellut ja lähtenyt mukaan.
    Kahvit on kyllä kiva saada sänkyyn, kun vain muistaa juoda sievästi ettei ole siellä lattialla .) Ihanaa tulevaa viikkoa sinne <3

    VastaaPoista