tiistai 10. huhtikuuta 2018

Talven ihmemaa

Aamulla kun heräsin ja avasin sälekaihtimet työhuoneesta, niin ihan puhtaan valkoine jänis tuijotti minua ikkunasta. Jänis oli yhtä valkoinen kuin puhdas lumi ja luntahan on kyllä nyt riittänyt, olis voinut vaikka etelään kuskata että heilläkin talvi jatkuis .).

Tässä samalla kun kirjoitan tätä postausta, käyn välillä katsomassa jänistä kun on siirtynyt lähemmäs meän pihassa kasvavaan pylväshaapaan. Heidän herkkuruokaa sanoisin, kun kaksi on jo popsittu suihin ja yksi enää törröttää kyllä ihan hyvinvoimaisena pystyssä. Tänä talvena lunta on tullut ennätyksellisesti eli ei olis pahemmin suojaverkot auttaneet, sen verran korkealla on lumet. Tällä hetkellä jänis putsailee takatassujaan ja katselee tännepäin tyynesti. Varmaan aavistaa, että vihainen emäntä alkaa sieltä ikkunasta huuteleen jos koskee vähäänkään ainokaiseen varjeltuun haapaan. 
Hyviä vinkkejä otetaan muuten vastaan eli miten suojelet haapaa, ettei jänikset syö. Muuta kuin verkko?




 Piti muutama kuva ikuistaa tästä talvesta, että muistaa kuinka paljon sitä lunta olikaan.


















Vielä ei ihan tartte ruohonleikkuria viritellä ja grilliä kaivaa esille, jos juhannukseksi nämä sulais?


Eilen tuli vähän laiteltua olohuoneeseen keväisempää ilmettä ja haettua kukkakaupasta tuoreita kukkia, vaikka täällä on vielä ihan talvi. Kunnon siivousta en ole vielä pääässyt tekemään, sunnuntaina venäytin vähän selkää. Imuri on saanut olla ihan tyystin sivussa. Selkä ei taivu niin kuin jäniksellä, että vois jalan vetassa tuohon kasvojen eteen tai niskan taakse.

Nyt paistaa kuiteski aurinko ja mikä on hyvä merkki, että lumet saa kyytiä ja mieli on heti paljon iloisempi. Kyllä tuo aurinko saa ihmeitä aikaan, vaikka välillä lumentulo on saanut pientä masennusta aikaiseksi.


 Postiivisin mielin keskiviikkoon :)

<3









2 kommenttia:

 1. Verkon ulkopuolelta kannattaa käydä lumi tallomassa maan tasalle. Näin pupu ei yllä jyrsimään puuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea :)

   Tuolla vain on niin pirusti lunta ja taitaa upottaa, että pitäis olla lumikengät ettei jää ite jumiin :(
   Vai onko jänis niin viisas, että menee minun reittejä sinne jyrsimään?

   Poista