torstai 10. toukokuuta 2018

Jalan alle pehmeä Sukhimatto

Sukhi on Nepalia ja tarkoittaa Onnellista <3


Viime viikolla sain koti-ovelle odottamani paketin. Olin kuin pieni lapsi heti malttamattomana ja innoissaan avaamassa pakettia, vielä onnellisempi kuin sain pakettirullan auki. Lapsen suustahan se totuus tulee monesti ja meillä kun neiti  näki maton, niin tokasi "että vähänkö söpö". Söpö ja pehmeä se onkin sekä vielä ihanampi livenä. Onnellisuus voi tulla  siis ihan pienestä söpöydestäkin.

Omaperäiset, värikkäät ja laadukkaat Sukhimatot valmistetaan Nepalissa, Turkissa,Intiassa ja Marokossa.
Mattojen tarkoitus on tehdä onnelliseksi maton uudet  omistajat sekä niiden valmistajat. Mikä parasta Sukhimatot haluavat varmistaa, että  paikalliset käsityöläiset saavat kunnon korvauksen työstään sekä mattojen valmistukseen koulutuksen ja hyvät työskentelyolosuhteet. 
Uskon, että tämä näkyy myös maton laadussa.


Jokaiselle asiakkaalle voidaan räätälöidä oma matto esim.huopapallomatosta eli saat omannäköisen, kokoisen ja värisen maton. Matto aletaan valmistaa vasta kun asiakas on räätälöinyt maton valmiiksi  eli matto ei loju varastossa pitkään kuukausi tolkulla. Matto vaihtoehtoja löytyy moneen makuun.
Tästä pääset Sukhi mattojen  http://www.sukhimatot.com kurkkaamaan. Matot ovat edullisempia kuin kaupassa, koska matot tulevat suoraan valmistajalta ja turhia välikäsiä ei ole. 

Alunperin olin valitsemassa matoksi Marokkolaista  Beni Ourain Aicha mattoa.


Talvi Marokossa oli ennätyksellisen huono ja talvimyrsky melkein tuhosi Marokon mattopajan ja sitä ennen lumisade ja rankkasateet ovat estäneet sen, että mattojen pehmeyden takia välttämätön käsinpesu + auringossa kuivatus olisi voitu tehdä. Yksinkertisesti toimitusajat olisivat olleet pitkät ja aikaisemmin tehty asiakastilaukset on yritetty toimittaa mahdollisimman nopeasti asiakkaille. Sain kolme valokuvaa s-postiini tilanteesta ja ymmärrän täysin mikä heillä tilanne on ollut siellä. Luonnonvoimille kun ei voi mitään ja toivottavasti tilanne on nyt Marokossa tasaantunut ja normalisointunut <3
Valitsin matoksi huovutetun Kivimaton ( matto saatu blogi näkyvyyttä vastaan) . Matto on 100% lampaanvillaa, laadukasta ja pehmeää Uuden Seelannin villaa.
Matto on halkaisijaltaan 70cm ja n.8cm halkaisijaltaan olevat eriväriset harmaan sävyiset  ns. kivet muodostavat maton ilmeen ja pyöreyden. Jokainen matto tarkistetaan kunnolla ennen kuin lähetetään asiakkaalle. Voin jo nyt sanoa, että matto on laadukkaasti tehty eli uskon, että matosta on iloa pitkään vuosiksi eteenpäin.

Mattoa testailin kahteen eri paikkaan. 


Makuuhuone


Makuuhuoneessa meillä ei ole sängyn vierusmattoa ja tämä on just sopivan pieni sängyn viereen. Ihanan pehmeä ja lämmin upottaa varpaat (kalman kalpeat jalkani, heh) aamuisin pehmeään villaan, eikä ole kylmä laminaattilattia  heti jalkojen alla. Matto sopii myös pehmentämään makuuhuoneen ilmettä.Wc-tila


Toiseksi kokeilin mattoa wc-tilaan. Kesällä lattialämmitys on automaattisesti  pienemmällä ja näin matto tuo lisä lämpöä jalan alle.  Matto tuo ihanaa pehmeyttä myös kovalle keraamiselle laataalle sekä kokokin on  nappi ja ei peitä liikaa kaunista laatta lattiaa.  Maton pyöreä muoto antaa ilmettä, muuten suoraviivisiin kalusteisiin ja tavaroihin.
Matto varmasti löytää kodissamme useamman paikan. Kun kauan odotettu kesä koittaa ja lattialämmitys on pienemmällä wc-tilassa, niin movimatto saa nyt väistyä ja tilalle tulla ihanan pehmeä Sukhin huovutettu kivimatto. Uskon, että aamuisin kun unen pöppöräisenä menee wc-tilaan, niin pehmeä matto jalan alla laittaa hymyn korville ja hieroo kivasti myös jalkapohjia :) Voiko päivä paremmin alkaa!!!!


Käyhän kurkkaan ystäväni Nannin kiva postaus Sukhimatosta, Suortuva blogista. Pääset sinne  TÄSTÄ


Sukhi mattoja voit seurata mm:ssa. Kotisivut Sukhi, Facebook, Instagram, Blogi, Youtube.


Kiitos Sukhimatto 

<34 kommenttia:

 1. ON kyllä mattojen matto, mattojen aatelia vallan. Ja sopii molempiin tiloihin täydellisesti. Söpöä, Sukhia viikonlooppua ihanuus sulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja matto on kyllä ihana sekä jalalle ihanan pehmeä. Ihanaa viikkoa sinne <3

   Poista
 2. Ihanalle kierrokselle matto päässyt teillä kotona :) Kiitos kivasta postauksesta, toivottavasti matto lämmittää pitkään varpaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit postauksesta ja kiitos kovasti kivasta yhteistyöstä <3, uskon että matosta on pitkään iloa. Ihanaa kesää sinne koko tiimille!

   Poista