lauantai 19. tammikuuta 2019

Sisustussuunnitelma piharakennukseen 2/2

Reilu viikko taas meni hujauksessa eli jatketaanpas siihen mihin jäätiin.Viime kerrallahan tutustuttiin piharakennuksen ns. kosteisiin tiloihin ja pääset sinne TÄSTÄ


Nyt pääset kurkkaan ns. tuvan puolelle, jossa eteisaula, ruokailutila,keittiö ja oleskelutila, joka on yhtenäistä tilaa.


Suunnitelmassa lähdettiin liikkeelle korkean seinä väristä. Värin bongasin Color Now lehtisestä ja sävy on Tikkurilan L487 Kontiainen. Sävyllä haluttiin tiettyä tunnelmaa ja syvyyttä tilaan. Keittiönkaapit haluttiin myös lähelle samaa sävyä, jotta tavallaan keittiö ei liikaa pomppaa esiin vaan sulautuu kauniisti seinään. Ikkunan päälle tehetettiin myös saman sävyinen hylly. Sävyä testattiin myös lattiaan. Lattia on Laattapiste Collection mallistosta ja on siis laattaa. Sävynä kaunis eläväinen harmahtavan ruskea pinta, joka käy hyvin minusta seinä sävyyn. Keittiöstä on vielä asentamatta sokkeli, muuten tila alkaa olemaan valmis.
Isot ikkunat tuovat kauniin  vaihtuvan taulun sisälle vuoden aikojen mukaan. Bo Conceptin kaunis ruokailuryhmä täydentää tunnelman. Hauskat huopapallot asiakas oli bongannut muistakseen asuntomessuilta. Secton valaisin tuo kivan tunnelman ruokailuryhmän ympärille ja sama valaisin asukkailla on päärakennuksen ruokailutilassa. Näyttikin hyvältä pihaan ajaessa kun isoista ikkunoista valaisi sama näyttävä valaisin päärakennuksessa ja piharakennuksessa.Peikonlehden ja isot lyhdyt asiakas oli ostanut eteistilaa, joka toi kivaa kodikkuutta ja väriä. Kattoon on asennettu epäsuoravalaistus, joka tuo kivaa tunnelmaa kun epäsuoravalo ja kynttilät  palaa keskenään. Valaistuksella voi tuoda erilaista tunnelmaa ja korostaa jotain tiettyä kohtaa, niin kuin tässä on korostettu korkeaa tilaa ja katon muotoa sekä tumma seinä tuo kivan tunnelman valaistuksessa.Aluksi olin suunnitellut tuoliksi korituolit ja sohvapöydän, mutta asiakas ei oikein niille lämmennyt. Haavessa hänellä oli nämä kauniit  Artekin Mademois keinutuolit ja iso lehmäntalja lattialle, joten en pannut vastaan näille ihanuuksille :) Keinutuolit ilman muuta mustana, tuovat sopivaa kontrastia ja talja tuo sopivaa lämpöä. Kattolamppuna Secton kapeampi valasin, joka natsaa hyvin ruokailutilan valaisimen kanssa.
Takkaa kun lämmitetään, niin samalla sauna myös lämpiää. Takkapuut takan ympärillä tuovat ihanaa lämpöä tilaan. Puita oikeasti käytetään, etteivät vain ole koristeena.Takan tausta maalattiin samalla sävyllä kuin keittiön korkea seinä.
Hauskat ykistyiskohdat takan päällä on paikallista käsityötä ja Jaana Peitson käsialaa.
Asiakas oli ostanut talveksi lampaantaljat tuolien päälle ja lattiakorissa oli usempi viltti. Kun tulee uimasta  niin voi tulla lämmittelemään takan lämpöön ja kietaissa viltin ympärille. Isot lasi liukuovet voi aukaissa sivulle, niin tilasta tulee yhtenäinen allas tilan kanssa.Sohva on kaunis yksinkertainen malliltaan ja värinä keskiharmaa. Piharakennus on nyt reilun vuoden ollut jo valmis  ja pikku hiljaa muotoutunut asiakkaan näköiseksi, kun on tuotu niitä omia juttuja sinne.Saarekkeen taakse on sijoitettu iso taulutelevisio ja tasona on lämmin tammi, näin saatiin vähän lämpöä ja takkapuut tuovat myös saman sävyn tilaan. Pienillä ykityiskohdilla, kuten tammisilla leikkulaudoilla voi tuoda lisää puun sävyä.
Sohvan jaloissa myös toistuu samat hauskat huopapallot  kuin ruokailutilan tuoleissa.
Makuuhuoneen sisustus on vielä kesken, mutta suunnitelma siitä on jo valmiina ja varmaan tähän palataan myöhemmin.Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!!! Mie kävin ostamassa pussillisen irtokarkkia ja meinasin  oikein irrotella :)
Kiva kun kävit lukaisemassa  <32 kommenttia:

  1. Kylläpä tuli hieno!
    Hyvät värivalinnat seinissä ja kauniita huuonekaluja.
    Pöytäryhmä on upea.

    VastaaPoista