lauantai 17. elokuuta 2019

Elokuun kirpparilöytö

Kesän aikana onki tullut käytyä useamman kerran kirppiksellä ja lähinnä paikallisessa Tositorilla, joka on minusta Tornion paras kirpputori. Monesti sieltä olen löytänyt kivoja vaatteita itselleni ja tytöillekkin, mutta tytöille en uskalla enää ostaa koska niistä on tullut niin ranttuja, etteihän nyt äidin ostokset enää kelpaa, heh  .) Monesti itse tekevät sieltä hyviä löytöjä ja löytävät kivoja persoonnallisia vaatteita.
Ite pyrin ostaan vain sen minkä sillä hetkellä tartten, ettei tule vaan ostettua kun halvalla sain. Vaatekomeroa on tullut kesällä karsittua kunnon kädellä ja nyt syksyllä teen saman kun otan talvisemmat vaatteet esille.

Ruokailutilaan olen kaivannut kaapin päälle  itse tekeemääni maalauksen viereen  pienempää taulua ja musta valkoinen työ on ollut mielessä, että tulisi vähän kontrastia vaalealle seinälle. Päiväliljat muuten nyt kukkivat penkeissä ja sopivat kivasti syksyiseen sisustukseen.




















Taulu on Heljä-Liukko Sundström 1989, työ on painettu kankaaseen. Heljä-Liukko enemmän tunnetaan keramiikkataiteilijana. Itse tunnen hänen keramiikka/lasi töitään, jotka ovat pupu,tulppaani/erilaisista kukka aiheisia. Uskon, että monen suomalaisen kodin kaapista tai seinästä löytyy hänen tekemä keramiikkalautanen, muki tai lasikoriste.
Taulusta pyydettiin 40 euroa kirpparilla, mutta jätin kassalle tarjouksen taulusta ja tarjosin taulusta 30 euroa ja tarjous meni läpi eli VINK VINK... näinki voi toimia, ainakin vähän kalliimmissa tuotteissa :)



Heljä Tuulia Mirjam Liukko-Sundström on suomalainen keramiikkataiteilija. Professorin arvonimen hän sai vuonna 1994. Liukko-Sundström työskenteli Arabian palveluksessa taiteilijana vuodesta 1962 tehtaan sulkeutumiseen saakka vuoteen 2016.  Lähde :Wikipedia



Muutaman syksyisen vaatteen olen myös löytänyt tositorilta ja laitan niistä myöhemmin koosteen tulemaan. Onko siellä tehty hyviä kirpparilöytöjä?




Ihanaa lauantai iltaa sinne, vaikka mie olen kyllä koko päivän ollut ihan sunnuntaissa...No, kohtahan se päivä vaihtuu :)








2 kommenttia:

  1. Teit tuosta Heljän "porras" taulusta hyvät kaupat, jos se on numeroitu, niin sen arvo on 300 - 400 euroa ....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho...heti piti mennä kattoon onko joku numero siinä :)
      Taulun alareunassa on 198 ja perässä joku symboli, muistuttaa vähän 9. Onko se numero takana vai edessä? En ole löytänyt netistä kyseistä taulua. Kiitos tiedosta :)

      Poista