sunnuntai 7. kesäkuuta 2020

Uusi keittiö 2/3


Tänään on viimeinen lomapäivä eli viikko kesälomasta on pidetty ja myöhemmin pidän sitten loput. Nyt tämä päivä meneekin sisällä, täällä nimittäin ihan kauhea sää. Vettä tulee kaatamalla ja kauhea tuuli, välillä oon käynyt kurkistamassa ikkunasta ettei vaan terassista ole lähteneet kalusteet lentoon.

Nyt siis hyvä sää olla sisällä ja uppoutua tietokoneen ääreen ja jatkaa keittiöpostauksella. Tästä pääset edelliseen postaukseen KLIK.
Viimeksi laitoin enemmän postausta aamiaiskaapista ja jatketaan samasta seinästä sekä kurkataan miltä näyttää ns. työpisteseinä eli missä on kaikki kodinkoneet.Vasemmalle nurkkaan jää viime kerralla esitelty aamiaiskaappi. Ikkunan alle laitettiin metrin levyiset laatikot, jotka eivät ole niin syvät mitä normaalisti kun ikkunan alla on patteri. Tason päällä ja sokkelissa on tuuletusritilät, näin patterin lämpö pääsee sieltä kiertämään. Mikro vielä nököttää pöydällä, mutta sekin lähtee tuosta pois kun saadaan uusi pienempi mikro ostettua aamiaskaapin sisälle. Oikealla on jääviileäkaappi intergroituna. Kellarissa meillä on iso arkkupakastin, joten ei ollut tarvetta laittaa pakastinkaappia.


Ikkunan alla oleva taso varmaan toimii meillä osittain myös penkkinä. Tilasin laatikoston alle vielä vahvikkeen, että tason päällä voi istua, koska keittiön laatikostot ei ole tehty istumista varten. Meillä vielä ohempi taso laatikoiden päällä kuin perinteinen 3-4cm taso. Taso on vahvuudeltaan 2cm.Tuossa yläpalkin kohdallahan meillä oli aikaisemmin n. metrin leveä väliseinä, joka purettiin ja laitettiin uusi palkki sekä seinää jatkettiin n. 30cm eli saatiin 60cm leveä laatikosto vielä pitkälle seinälle. Iduktioliesi on upotettu valkoiseen kivitasoon. Iduktioliesi ja uuni on Aeg merkkiset. Uunin toimintoihin en ole vielä ehtinyt tarkemmin tutustumaan, mutta sen tiedän/muistan, että on itsestään puhdistava. Kodinkoneista voin tehdä vielä oman postauksen myöhemmin.
Kalusteiden päihin laitettiin peitelevyt ala-ja yläosaan, joka viimeistelee ilmeen.


Meillä on ollut 20-vuotta keskuspölynimuri ja rikkaimuri keittiön sokkelissa, jonka halusin myös nyt uuteen keittiöön koska valmiiksi oli sille jo paikka. Ostin vain uuden rikkaimurin osan, koska vanha oli kellastunut rumaksi 20 vuodessa. Helpottaa arjessa huomattavasti , ettei joka kerta tarttee kaivaa imuria esille vaan voi pyyhkäistä harjalla roskat rikkaimuriin.Pitkällä seinällä on kahdessa kerroksessa yläkaapit. Uunin vieressä on intergroituna astianpesukone. Kaikki yksiköt on 60 cm leveät, myös yläkaapit. Halusin, että ovat samassa linjassa. Välitila on vielä kesken sekä valot vielä asentamatta. Pistorasian halusin pöydälle upotettavaksi  eli välitila saa olla ns. puhdas.
Tiskiallas on Blancon mallistosta ja on altapäin asennettu kivitasoon, näin ei tule ikävää saumaa altaan ja tason väliin.

Tiskikoneessa on comforlift toiminta eli alaritilän saa nostettua näppärästi ylös eli ei tarvitse kummarrella astioita laittaessa ja ottaessa.


Tiskipöydän ja saarrekkeen väliin jätettiin hyvin tilaa eli 130cm. Tiskikoneesta saa näppärästi otettua suoraan astiat saarrekkeen laatikoihin.
Tiskikoneen ja altaan alla lattialla on pitkä muovikaukalo sekä  Puustelliltä tuli kauppaan vuotohälytin joka ilmoittaa jos jossain on vesivuoto. Hieno homma!!!


Tiskialtaan yläpuolelle halusin vain yhden pienen  tiskikaapin, että saa juomapullot kuivatettua....muuten tahtoo olla että kertyy vain kaikkea muuta. Nyt kun kaikille on paikat laatikoissa ja kaapeissa, niin uskon että ei enää kerry kaikkea ylimääräistäkään.Liesituuletin on sijoitettu yläkaapin alle eli on huomaamattomasti siellä piilossa.
Halusin, että yläkaappi rivi on selkeä, ettei tule keskelle näkyvää isoa liesituuletinta. 


Yläkaapeista kaikki eivät voineet  olla ns. kippiovia, koska ylemmissä ovissa olisi palkki ottanut vastaan. Joten laitettiin alakaapit kippinä ja yläkaapit aukeavat normaalisti sivulle. Yläkaappeihin laitoin sellaisia astioita, joita harvemmin tulee käytettyä.


Oon kyllä super tyytyväinen uuteen keittiöön. Kaikille tavaroille on löytynyt omat paikat ja kaikki on käden ulottuvilla. Tuntuu kun keittiö ja lattia uusittiin, että olisi uusi talo.


Seuraavaksi kerron teille vielä saarrekkeesta, josta tuli myös oikein kiva ja toimiva. Keittiön seinälle on myös ilmestynyt hylly ja keittiön verhokin odottaa vielä asennusta eli pikku hiljaa keittiö alkaa näyttämään kodikkaalta ja väriä tuodaan hillitysti pienillä asioilla.


Taidan lähteä jo aamutakin vaihtaan pois päältä, kun kellokin jo yli kaksi, öhöm :). Suunnistais kauppaan hakemaan lohen ja alkais testaan uutta uunia samalla, sitä en ole vielä ehtinyt testamaan.Oikein ihanaa sunnuntaita ja toivotaan ensi viikolla aurinkoisia päiviä!!!!4 kommenttia:

 1. upea keittiö, monta asiaa mistä tykkään. Mulla on ton tyyppinen liesituuletin, ei mikään huuva, tykkään, on helppo pitää puhtaana. Toi astiapesukone+laatikosto on hyvä ratkaisu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija <3, oon kyllä tosi tyytyväinen uuteen keittiöön :) Kiva kuulla, että on helppo pitää puhtaana. Aina iso plussa tuo puhtaana pito.
   Kivasti tuli kyllä tilaa ja valoisuutta remontin myötä.

   Poista