tiistai 25. marraskuuta 2014

JAKKARA SAI KODIN

25.11.2014

Olen jo jonkin  aikaa haaveillut Alvar Aallon jakkara 60 ja nyt sain sen postissa viime viikolla :) Myin kahdet silkkiverhot kirppis sivulla ja päätin, että niillä rahoilla ostan tämän klassikon :)
Yksi tunnetuimmista huonekaluista Alvar Aallon jakkara 60, juhlii tänä vuonna 80-vuotis syntymäpäiviään. Saksalainen suunnittelija Mike Meire väritti klassikon uusilla, rohkeilla väreillä. Jakkaraa saa kuudessa eri väriyhdistelmässä, joista neljä on värikkäämpiä ja kaksi musta-valkoista. Koivupinta näkyy kaikissa versioissa. Itselle valitsin, että istuinosa musta ja jalat koivu, valkoinen ja musta.

Jakkara 60 on tullut 80-vuotisjuhlan kunniaksi myös erikoisversioita. Nämä löytyy esimerkiksi Finnishdesignshop.fi sivulta.Aallon jakkarat sopivat minusta hyvin varaistuimiksi, sillä pinoutuvat hyvin ja vievät vähän tilaa. Käy hyvin pikkupöydäksi nojatuolin viereen tai yöpöytänä makuuhuoneessa.

Vielä voisin ottaa jakkaroita yksvärisenä...valkoisen, mustan ja koivun. Alvar Aallon jakkaroitahan löytyy neljällä jalalla myös. Minusta kolmella jalalla on hauska. Ainoa huonopuoli jakkarassa on, ettei suositella seisomaan jakkaran päälle eli ei käy ns. keittiöjakkaraksi. Muut sävyt ottaisin neljällä jalalla. Mitä tykkäsit jakkarasta?

Päivi S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti