keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Kuvia ystäväni luota 1/2

Tässä joku aikaa sitten kävin hyvän ystäväni luona ja kamera oli tietysti pakattu mukaan. Pyysin luvan ottaa blogiini muutaman kuvan, koska silloin ko taloa rakennettiin, niin olin heille pienenä apuna suunnittelussa. Talo on n. kuusi vuotta sitten rakennettu ja silloin talossa vielä asui neljä henkeä, mutta nyt kaksi lasta on muuttaneet jo pois ja makuhuoneet ovat saaneet mm:ssa jo uuden ilmeen.Pariskunta asuu talossa nyt ihan kahdestaan eli tilaa on enemmän kuin tarpeeksi ja vieraillekin löytyy oma makkari.Talo on kivalla paikalla rinteessä, johon on upeasti toteutettu kiveytykset ja kasvit.Iso hiekkaranta on myös ihan kiven heiton päässä ja kaupunkiin vain matkaa n. kolme kilometriä.
Yläkerrassa on olohuone, keittiö ja ruokailutila, jotka ovatkin yhtä suurta tilaa. Lisäksi yläkerrasta löytyy pariskunnan makuuhuone ja lämmin lasitettu huone, joka tehtiin ns. yhdestä makuhuoneesta jo rakennusvaiheessa.Olohuoneessa on ihanan paljon ikkunoita ja verhoja tilassa ei edes kaipaa, valoa tulee korkeista ikkunoista läpi talon ja upea huonekorkeus antaa tilalle lisää tilaa. Iso Marimekon kangastaulu ja mustat tyynyt tuovat kivaa kontrastia tilaan ja tammi parketti lattia ja olohuoneen pöytä tuovat kivaa lämpöä.
Isot näyttävät kukka-asetelmat tuovat kodikkuutta.
Valkoinen tulee kivasti esille mustasta tehosteseinästä.


Koko seinän levyiset ja korkeat ikkunat ovat upeat,samat ikkunat löytyy myös vastakkaiselta seinältä eli ruokailutilan puolelta.Valoa siis löytyy tästä tilasta ja avaruutta. Huom! Korkea kattoa <3

Ainoa mikä erottaa ison avaran tilan ovat rappuset keskellä, jotka johtavat alakertaan, jossa sisäänkäynti myös taloon. Vas.kuvan alareunassa näkyy rappusten pylväs. Rappusista ja keittiöstä jäi kuvat nyt ottamatta :(


Ruokailutilasta otettu kuva, jossa näkyy ikkunoissa lamelliverhot, jotka sopivat tähän tilaan tosi hyvin.Tarvittaessa ikkunan eteen voi vetää lamellit, koska aurinko paistaa melkein koko päivän tähän.Hauska puinen kattokruunu sopii mainiosti tähän korkeaan tilaan. Ruokailutilasta pääsee suoraan terassille, johon onkin jo viritelty 10 hengen ruokapöytä valmiiksi. Tästä tilasta pääsee myös lasitettuun huoneeseen, jossa talvella enemmän tulee vietettyä aikaa.


Lasitetusta lämpimästä huoneesta pääsee myös suoraan terassille, koska ikkunat voi yhdestä reunasta vetää auki. Ikkunoissa myös lamellit näkösuojana. Nyt tila toimii ns. taidehuoneena ja kesäkukkien säilytyspaikkana.


Kaksi seinää on raakalaudalla, jotka antavat kivaa kodikuutta huoneeseen. Vanhat huonekalut ovat löytäneet hetkellisesti paikkansa täältä, mutta saattavat päätyä mökille lähiaikoina.


Keittiön välitilasta löytyy kiva suorakaiteen mallinen ikkuna, josta voi esim. katella kaunista pihaa. Vielä on paljon lunta,joten vielä ei voi ihastella kuin lumista maisemaa. Olenki sanonut, että tulen kesällä kameran kanssa ottaan pihasta kuvia, on sen verran hieno. Olenki joskus sanonut, että ilmoitan heidän pihan johonki kilpailuun...on sen verran hieno.Keittiöstä ei nyt ollut harmikseen muuta kuvaa ko tämä. Keittiössä on iso saarreke ruokailutilan puolelle, jossa voi istua baarituoleissa ja nauttia aamupalaa tai kattoa ko kokataan.


Yläkerran makuuhuone on sisustettu hempeällä roosalla ja yhdellä seinällä on kaunis kaukkatapetti.
Yläkerrassa on myös suihku/wc-tila, joka on sisustettu maanläheisillä väreillä.


Vaikka on lattiakaivo, niin voit silti laittaa isoa 33,3x33,3 laattaa. Laatoitus on silti selkeä ja yksinkertainen.


Puusälekaihtimet ja lämminsävyinen allaskaappi tuo kivaa lämpöä muuten harma-valko sisustukseen.


Tässä muutama kuva "pläjäys" ystäväni luota. Otin myös alakerrasta muutaman kuvan, joten laitan niistä myöhemmin kuvia...tätä juttua/kuvia tuli jo nyt niin kiitettävästi, joten ei makeaa mahantäydeltä :)

Nyt aurinko näyttäytyy, joten taidan kipasta vähäksi aikaa ulos...jos tämä kalman kalpea iho saisi edes vähän väriä. Huivi tiukasti kaulassa, nimittäin ääni alkaa pikku hiljaa palautuun.

Hyvää keskiviikkoa sinne !!!

                        Päivi S

2 kommenttia:

 1. Upea koti, tykkään ♥
  Aivan ihanat nuo ikkunat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kans <3 ja ikkunat ovat kyllä ihanat ja korkea katto :)

   Hyvää vappua sinne teille!!!

   Poista