lauantai 10. lokakuuta 2015

Sohva ostoksilla


Eilen päräytettiin aamusta auton nokka kohti Oulua, katsomaan olohuoneeseen ja tv-huoneeseen uutta sohvaa. Olen kesän aikana ollut tuttavalleni suunnittelu apuna uuden talon huonekalu hankinnoissa. Laitan postausta sitten myöhemmin ko projekti alkaa olemaan valmis :)

Sohva sai olla kumpaanki tilaan pituudeltaan hyvän kokoinen. Korkeudeltaan ei kovin korkea ettei sohva peitä hienoa jokimaisemaa liikaa ja syvyys n. 90-95cm, että lyhyemmälläkin ihmisellä on mukava istua sohvassa. Olohuone on hyvän kokoinen, joten haettiin  hyvän kokoista sohvaa, johon mahtuu useampi ihminen istumaan. Kuvassa ihana Interfacein sohva, johon kovasti tykästyttiin. Sohvassa oli napakat istuintyynyt ja kapeat käsinojat, jotka eivät vieneet liikaa tilaa istuin osasta.

Maton päätettiin olohuoneeseen ostaa sitten ko sohva on tullut, että tulee mahdollisimman hyvän kokoinen ja ns. kokoaa huonekalut toisiinsa. Monesti näkee liian pieniä mattoja olohuoneessa.

Valkoista sohvaa ei edes katottu, koska haluttiin vähän kontrastia olemassa olevien valkoisten nahkaisten K-tuolin kaveriksi. Kangas kriteerinä oli, että pitää olla laadukas ja hankauskestävyydeltä hyvä kangas, jota kestää tarvittaessa pyyhkäistä kunnolla. Lapsiperheessä tämä tulee kyllä huomioida. Tv-huoneeseen haettiin tummemman harmaata kangasta ja hankauskestävyydeltä parempaa kuin olohuoneeseen, koska siellä enemmän vietetään aikaa kuin olohuoneessa.Tässä kaunis Valantin konjakin värinen nahkasohva, joka mielytti silmää. Nahkaista ei kuitenkaan haluttu, koska pehmeyttä haluttiin kangas sohvalla.Nahkaiset  K- tuolit oli jo olohuoneessa, joten kangas vaihtoehto oli mielestämme paras vaihtoehto, olis tullut muuten liikaa nahkaa.


Vasemmalla oli  Interfacin vaalean harmaa sohva, jossa oli napakka ja hyvä kangas. Sohvassa oli kaunis hopean harmaa sävy ja hyvä hankauskestävyys.


Sinapinkeltainen ja viherävä on tekemässä paluuta huonekaluihin. Naureskelinkin, että ensimmäinen sohva on mulla ollut lähelle sinapinkeltaista, jonka myin n. pari viikkoa sitten pois. Niin se muoti tulee aina vaan takaisin.


Piti ottaa vielä muutama kuva suosikki nojatuoleista, joissa on ihana muto.

Tässä rohkeammalle sisustajalle ihanat herkkuvärit.


Tässä oli pitudeeltaan hyvän kokoinen sohva, mutta divaania ei kuitenkaan haluttu. Tätä sai tilaamalla ns. neljän hengen sohvana ja kangas vaihtoehtoja oli useampi. Sohvassa oli myös hyvä istua.

Muutama juttu tarttui tuttavalleni mukaan, siitä sitten myöhemmin postauksessani ja samalla kurkataan mihin sohvaan päädyttiin :)


Aikaa meni huonekaluliikkeitä kierrellessä varmaan lähemmäs viisi tuntia ja nälkähän siinä tuli, joten käytiin vielä syömässä kaupungilla. Parkkilapussa oli vielä aikaa, joten pika visiitti vielä Stockmannin Hulluille Päiville. Mitään ei tarttunut itelle sieltä mukaan...Olen ehkä enemmän pienten kauppojen ystävä, joten tuli ahdistus ko oli niin paljon porukkaa.  Kodin ykkösestä löysin kivan hajusteen wc-tilaan eli nyt tuoksuu aina raikas lime :)
Jatkan vielä paivällä arvonta-aikaa eli huomenna sunnuntaina 11.10.2015 klo.23.00 suoritan arvonnan, joten käy kipin kapin osallistumassa Arvonta postauksessani arvontaan ja jätä kommentti kenttään toivepalkinnosta :) Kiitos etukäteen!!!

Ihanaa viikonloppua sinne ja isot halit täältä sinne!!!

Päivi S

2 kommenttia:

 1. Meilä oli sama juttu hulluila päivilä...liikkeeseen ja kohta pois, iski aivan pakokauhu, ko sielä oli niin paljon väkeä!!
  Ihania sohvia tuola kaupassa!
  Ooottelen innolla sinun seuraavia posteja:)
  Mukavan rentoa viikomlopun jatkoa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari. En kauheasti tykkää isoista kaupoista ja varsinkaan jos kauheasti väkeä. Olen pienten kauppojen ystävä. Olihan ihania sohvia. Meillekkin jossain vaiheessa pitää uusi sohva olohuoneeseen ostaa, alkaa istuinosan kangas olemaan jo puhki sen verran. Uudet päällisetkin melkein maksavat uuden sohvan hinnan :(

   Poista