torstai 10. joulukuuta 2015

Ripaus punaista jouluunEilen innostuin vähän siivoamaan ja tarkoitus oli viedä matot ulos ja pyhkiä märällä lattiat, mutta täällä koko päivän tihutti vettä. No, siivoukset jäi imurointiin ja pölyjen pyyhkimiseen. Eipä nuo lattiat katoa minnekkään, joten ehtii vielä hyvin :).

Pieni ripaus punaista jouluun. Vanhoilla joulujutuilla mennään, en meinaa nimittäin yhtään uutta joulukoritetta ostaa. Kaikkia en meinaa edes laittaa esille ja nytkin tuntuu, että tulikohan laitettua liikaa???

Nämä Aarikan joulutontut laitoin oven päälle. Kahvakuulatontun olen saanut viime jouluna kummitytöltäni Emmiltä <3. Täällä Torniossa yksi nainen tekee näitä tonttuja ja aivan uskomattomia töitä, kaikki niin tarkkaan viimeistelty. Muut tontut ovat Aarikan.Eli punaista on laitettu muuallekin kuin pyykkinaruun.


Tässä on varmaan melkein koko neli henkisen perheen punaiset vaatteet eli ei olla kauhean punaisen ystäviä. Ite en omista yhtään punaista vaatetta ja suurin osa näistäkin on tytön jalisvaatteita.
Nyt taitaa olla neljäs joulu, kun mennään punaisella. Olen aina vieroksunut punaista väriä, vaikka tuohan punainen lämpöä ja väriä sisustukseen.

Vielä olis tarkoitus hakea kuusenoksa korkeaseen lasiseen maljakkoon vanhojen koivuangervo oksien tilalle.

Aarikan piparitontut pääsi talon asukkaiksi.

Yläkerran aulasta toin tämän lepakkotuolin ja toinen lepakkotuoli muutti sinne. Lepakkotuolin runko on löytö kirpputorilta ja on vielä alkuperäisessä kunnossa. Ruosteet odottaa poistoa ja uusi maalipinta myös pitää laittaa. Kaverilta saatu joulutyyny koristaa tuolia.Peikonpähkinä oksiin laitoin ystäviltä saatuja koristeita, matkamuistoja ja lasten tekemä sydän koristaa oksaa. 

Saa nähdä, onko tämä joulu ekakertaa sellainen ettei tule joulukuusta ollenkaan? Voiko perinteestä poiketa?

Aarikan paimen eläimineen laitoin ruokailutilan kaapin päälle. Huomasin, kun latasin kuvat koneelle...yx lammas keikahtanut :) No, aika hauska kuva...väsynyt lammas...ollut vissiin pitkä vaellus takana.

Tänään ohjelmassa saunan ja pesuhuoneen siivousta. Näin toissa yönä unen, että tuli yllätysvieraita saunomaan...joten parempi alkaa joulusaunan pesuun. Tarkoitus huomenna vaihtaa uudet silikoonit pesuhuoneeseen ja saunanlattiaan. 

Tiesitkö, että silikoonit olis hyvä vaihtaa ainakin 5 vuoden välein? No, meillä mennyt yli 10 vuotta.

Illalla tytön Lucia juhlaan, joten eiköhän illalla pääse jo ns.jouluntunnelmaan...kun ollut vielä hakusessa.

Tästä pääset viime vuoden joulukuviin Ripaus punaista Joulu 2014.

Kivaa torstaita sinne <3


8 kommenttia:

 1. No niin näyttää...lammas koivet pystyssä..:))
  KAunista ja jo niin joulusita kuvissasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina :) Minuaki nauratti tuo kuva, ko lampaalla ketarat taivasta kohden.

   Poista
 2. Hyvältä näyttää ja ei, joulua ei ole yhtään liikaa ko aivan sopivasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina :) Silmä tottuu taas pikkuhiljaa. Sauna pesty ja pitkästä aikaa kävin näin päivällä saunassa, tekipä hyvää.

   Poista
 3. Kivasti punaista, oikein piristävää!
  Hauskoja tonttuja:)
  Mukavaa tulevaa viikonloppua<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari ja samoin sinne oikein kivaa vko loppua <3

   Poista
 4. Noi Festivot ovat kyllä tosi kauniit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie kans tykkään. Saanut suuren osan lahjaksi :)

   Poista