lauantai 7. tammikuuta 2017

Hyvinvoinnin vuosi ja kaksi arvontaa



Lupailin alkuvuodesta arvonnan.Sain ennen joulua ystävältäni Sannalta arpajaispalkinnon blogiini ja tämä palkinto sopii kuin nenä päähän näin alku vuoteen.

Itse olen tavoitteeksi laittanut, että olkoon tämä vuosi hyvinvoinnin vuosi eli nyt on aika satsata itseensä. Ensikis toivon tietysti, että saisin olla koko vuoden terveenä. Vieläkään en ole täysin kunnossa kauheasta flunssasta ja kurkkukivusta. Kädet ristiin, että tänä vuonna ei tulis yhtään tautia koko perheelle.

Vuoden 2016 sairastelut näkyy kropassa ja +7 kilon lisäkiloina, jotka painaa vyötärön ja lantion seuduilla sekä kasvoissa. En ole pystynyt liikkumaan niin paljon kun olisin halunnut ja sitten ruoka/makeat ovat olleet lohdutuksena kun on ollut huonoja päiviä. Tavoitteena on päässä jälleen samaan kuntoon mitä olin alkukesällä.

Olen melkein aina saanut syödä mitä haluan, ettei paino ole pahemmin noussut. Kiitos siitä hyvän aineenvaihdunnan!  Nyt yhtäkkiä n. 8 kuukauden aikana paino on vain noussut ja noussut. Varmasti osaksi on ikä, kesällä tulee täyteen 48- vuotta ja aineenvaihduntani on huonontunut. Enää ei palaudu yhtä hyvin treeneistä kuin ennen ja kunto laskee tosi nopeasti mitä aikaisemmin. 


Tämä viikonloppu menee vielä täysin herkutellen, mutta maanataina alkaa ns. terveellisempi elämä eli tavoitteena on pudottaa painoa - 5 kiloa ja saada takaisin pirteämpi ja jaksavampi Päivi :)

 En luota mihinkään nopeisiin ratkaisuihin, yleensä kilot tulevat takaisin  yhtä nopeasti kuin lähtivätkin, jopa enemmän. Tavoite on vähentää makean syöntiä ja kattoa muutenkin vähän mitä suuhunsa pistää. Herkuttelut jääköön vain viikonlopuille. Olen aina ollut sitä mieltä, että kaikkea kestää syödä kohtuudella ja 3-4 tunnin välein on hyvä syödä eli säännöllisyys. Näin aineenvaihduntakin pysyy vilkkaana. Nyt vain on ote lipsunut, mutta nyt tulee muutos.
Vieläkö näin julkisesti ilmoittaa, niin on pakko on jotain tehdä ja täyttää lupauksensa :).

Pari päivää olen käynyt nyt kävelemässä, kun ilmat ovat suosineet. Ensi viikolla käyn ostamassa salikortin ja alan käymään säännöllisesti jumpilla/salilla.
Odotan jo, että pääsen kunnolla hikoilemaan.

Aamulla kun heräsin, niin join pari kupillista kahvia ja pari kinkku-juusto voileipää siihen päälle. Oriflamen Welness vitamiini tapletit päälle, jotka sisältää omega 3, astaksanitiini ja multivitamiiniä. Lisäksi  viime viikolla aloin syömään D-vitamiinitapletteja 100mg/päivä ja kuville silmille ostin apteekista omega 7, kaksois tyrniöljykapseleita.





Minulla on ilo arpoa teille lukijoille kaksi eri makuista Oriflamen Welness Naturel Balance Shakea. Mansikan ja vanilja makuisena. Itse käytän shaikkejä, jos esim. ruokailu venähtää liian pitkäksi tai  tartten lisä energiaa ennen kuntoilua. Tänään kun tulin kävelemästä, niin tein tämän mansikan makuisen shaken kun ruoka ei ollut vielä valmis.

1 Annos shakea sisältää:

  • energiaa 280kj(65kcal)
  • Proteiinia 7,5g
  • Hiilihydraatteja 6g
  • Rasvaa 1,5g, joista tyydynneitä rasvahappoja 0,5g ja tyydyttämättömiä rasvahappoja 1,0g.
  • Ravintokuituja 1,5g
  • Natriumia 0,1g

Sisältää saman verran Proteiinia kuin 1 kanamunassa, hiilihydraatteja kuin 1/2 viipaleessa ruisleipää ja kaloreita yhtä paljon kuin 1 pienessä omenassa.







Professori Stig Steen kehitti Shaken alunperin suurista leikkauksista toipuvien potilaiden optimaaliseksi ravinnoksi. Myöhemmin huomattiin, että se tukee laihduttamista ja lisää energisyyttä myös terveillä ihmisillä.


  • Tuotteen sisältämät raaka-aineet ovat 100% luonnollisia
  • Ei sisällä gluteenia eikä keinotekoisia väri,maku tai säilöntäaineita.
  • Ei sisällä geneettisesti munneltuja raaka-aineita
  • Matala GL ( glykeeminen ideksi) antaa pitkäkestoista energiaa.


Arvonnan säännöt : Kommentoi, kumman makuisen Shaken haluaisit itsellesi voittavan, mansikan vai vanilja makuisen? Siis kaksi eri arvontaa on luvassa :)










Arvonta aika 15.1.2017 klo.18.00 saakka. Laitahan kommentti kenttään kumman paketin haluaisit itsellesi mansikan vai vaniljan makuisena?


Toivotan kaikille hyvinvoinnin vuotta 2017!!!









77 kommenttia:

  1. Mansikan makuinen olisi valintani.
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  2. Täällä kans alkaa "uudenlainen elämä" ensiviikolla syömisten ja liikkumisen suhteen - kiitos työnantajalle, joka kustantaa henkilökunnalleen räätälöidyn paketin kuntosalille 😊 Kiva vihdoinkin saada kynnollista ryhtiä omaankin arkeen ja ennenkaikkea ottaa itsestä kunnon niskaote viime aikojen lipsumisiin.

    Arvonta kuulostaa mielenkiintoiselta, noita Oriflamen shakeja olen monesti miettinyt ostaa, mutta aina on jäänyt, joten tässähän on oiva tilaisuus testata arpaonneani. Molemmat maut vaikuttaa herkulliselta, mutta vaniljaan kallistun tälläkertaa.

    Reipasta alkanutta vuotta sinullekin Päivi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno homma kun työnantaja panostaa työntekijöihin :) Tällä kans kaivataan kunnon niska/persus ote taktiikkaa :). Pidetään peukkuja, että arpa onni suosii. Samoin sinne oikein reipasta vuotta, iso peukku täältä kuntoilulle!!!

      Poista
  3. Mukana arvonnassa ja valitsisin mansikan makuisen.
    o.korpi@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Onnea Minizu, voitit Vanilja makuisen shaken. Laitatko minulle s-postia, niin voin sopia toimituksen :)

      Poista
  5. Voisin kokeilla kumpaa tahansa, mutta kun pitää valita sanotaan vanilja. Ja kyllä: huomiseen loppuu täälläkin herkuttelut ja toivottavasti flunssa antais periksi ja pääsis liikkumaankin. :) Mukavaa viikonloppua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummatkin maut tosi hyviä :). Mie en enää ikinä ala karkkilakkoon, vain vähennän syömistä vain viikonlopulle :). Täällä flunssa alkanut helpottamaan, ihanaa. Nyt parina päivänä käynyt kahteenkin otteeseen kävelemässä kun ollut kivat ilmat. Kaivannut niin ulkoilua, kun melkein kolme viikkoa ollut sisällä :(. Tsemppiä sinne kuntoiluun ja terveellisempään elämään!!!

      Poista
  6. Voisin kokeilla kumpaa tahansa, mutta kun pitää valita sanotaan vanilja. Ja kyllä: huomiseen loppuu täälläkin herkuttelut ja toivottavasti flunssa antais periksi ja pääsis liikkumaankin. :) Mukavaa viikonloppua!!

    VastaaPoista
  7. Mansikka :)

    suvi.vikholm(a)luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinnekkin peukku täältä ja toivotaan, että arpa onni suosii!!!

      Poista
  8. Mansikan makuinen minullekin !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mansikka on minunki lemppari ja arpa onnea sinne!!!

      Poista
  9. Mansikan makuinen on mieluisampi.
    klaara49(at)luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä kans mansikka suosikki. Suklaakin on tosi hyvä, nyt ei vain sitä ollut tarjolla :( arpa onne myös sinulle :)

      Poista
  10. Samoja tavoitteita minullakin. Hiljaa hyvä tulee ja pysyvämpiä tuloksia. Tsemppiä! :)
    Niin, ja vaniljaa maistaisin mieluiten.
    piivoitto@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä, että hiljaa hyvä tulee ja pitkällä aika välillä. Tykkään niin ruoasta ja makeasta, että vain pitää nyt säännöllisyys ja pienempiä annoksia yrittää ja tietysti liikkua monipuolisesti :)

      Poista
  11. Samanlaisia ajatuksia mullaki, sais vain ittensä vielä kammettua lenkkipolulle!
    Mansikanmakuinen tietenki ;) onkhan taas hyvä tuuri? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä Sari. Mie olen nyt parina päivänä käynyt kävelemässä, jopa pariinki otteeseen samana päivänä ja tulee niin mukava ja virkistynyt olo. Pitää se olotila lokeroida tuonne muistiin, niin tulee useammin liikuttua :) Sulla on kyllä ollut uskomaton tuuri. Jos ei osallistukkaan, niin ei voi voittaakkaan. Eikö Sari lotto vetämään . )

      Poista
  12. Vanilja. Toivottavasti arpaonni suosisi.
    Onnea kaikille arvontaan!! :)

    VastaaPoista
  13. Kiitos ihanuus kun kävit vinkkaamassa arvonnastasi minulle <3
    Mansikka olisi oma valintani.
    Itse sain nuorempana syödä mitä halusin, milloin halusin ja niiiiiiin paljon kuin halusin. Ensimmäinen stoppi syönnnille tuli kun täytin 30vee, eipä enää syötykään mitä vain, näköjään tämä seuraava herätys on nyt 30 loppuhujakoilla eli lähempänä 40.iä. Yhtenä syypäänä reippaaseen/äkilliseen painonnousuun syytän kaksi vuotta sitten aloittamaani paniikkilääkitystä sillä samaan aikaan tuo painokin alkoi nousemaan. Karistettavia kiloja on ainakin se 7kg. ELi tämä arvonta sopii enemmän kuin hyvin.
    Juuri kirjoittelen tässä arvontaa omaan blogiini joten tulehan ihanuus osallistumaan kunhan saan kirjoituksen valmiiksi. Haleja sunnuntaihin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie muistin sinut Nanni, kun viimeksi sanoit että missasit arvontani :). Pitääpä käydä osallistumassa arvontaasi, kiitos vinkistä! Mie olen oikeastaan kestänyt tuohon 45 ikään syödä mitä vain, eikä paino ole noussut. Nyt onkin tehnyt tepposen. En ota stressiä, vaan hiljaa hyvää tulee. Liikuntaa vain lisätä ja kattoa vähän enemmän mitä suuhunsa pistää. Samoin sinne ja ihanaa alkavaa viikkoa sinne !!!

      Poista
  14. Vastaukset
    1. Mansikka hyvä valinta ja pidetään peukkuja sinnekkin :)

      Poista
  15. Vanilja!
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  16. Mansikka :)
    ritva.k.valimaki@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mansikka suosikkini, tulee kesä mieleen :) Arpaonnea sinne myös!!!

      Poista
  17. Mukaan arvontaan ja mansikka maku suosikki. Salli.moilanen36@gmail.com

    VastaaPoista
  18. Mukaan arvontaan ja mansikka maku suosikki. Salli.moilanen36@gmail.com

    VastaaPoista
  19. Ehdottomasti mansikan makuisen :)
    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  20. Tykkäisin mansikan makuisesta, tulisi niin kesäkin mieleen ja samalla mielikin piristyisi! 💜 Onnea uuteen vuoteen! T. Kati kati.kainulainen @ gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mansikka. Siitä itellekin tulee heti kesä mieleen :) Toivottavasti arpaonni suosii. Samoin sinne onnea vuoteen <3

      Poista
  21. Vanilja olisi mieleisempi. mummolta@gmail.com

    VastaaPoista
  22. Vaniljaa voisin kokeilla. Ja itselläkin on ajatus, että tästä vuodesta teen itselleni hyvän. Karsin energiasyöppöjä elämästäni, satsaan hyväään.
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa Marja- Liisa hyvältä ja tsemppiä sinne kovasti <3

      Poista
  23. Mansikka.
    Arvontaan leenvikki@gmail.com

    VastaaPoista
  24. No Nams Mansikkahan se on
    marru.ahonen@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mansikka on hyvää :) ja arpaonne myös sinulle!!!

      Poista
  25. Vastaukset
    1. Pidetään peukkuja sinnekkin, että arpaonni suosis. Mansikka on hyvää kaikissa muodoissa, nam :)

      Poista
    2. Hei Petra :) Voitit mansikanmakuisen Oriflamen shaken. Laitako s-postiini yhteystietosi, niin saan paketin toimittaa sinulle ja vielä onnea myös tätäkin kautta :)

      Poista
  26. Vanilja on mun juttu :)
    Tsemppiä ryhtiliikkeeseen, itsekin aion kunnostautua jossain vaiheessa...
    talviuninalle(at)gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi. Ryhtiliikettä tässä kaivataankin ja toivottavasti nyt sais olla terve, että pääsis kuntoilemaan kunnolla ja ei tule haettua lohtua herkuista .). Arpaonnea sinne myös!!!

      Poista
  27. Mansikka ehdottomasti!
    janika.siren@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mansikka on lempimakuni myös :) Peukkuja sinne arvontaan!

      Poista
  28. Oi, mielenkiintoinen tuote! Olispa kiva testata, ehkä mansikkaa ensin. :) hiltuha(at)gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidetään peukkuja sinnekkin. Hyvää reipasta alkavaa viikkoa sinne!!!

      Poista
  29. Mansikkaa haluaisin kokeilla.
    tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidetään peukkuja, että pääsisit testailemaan :) Reipasta viikkoa sinne!!!

      Poista
  30. Mansikanmakuista olisi kiva kokeilla :)
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mansikka hyvä valinta, suosikkini :) Toivottavasti arpaonni suosii sinua, niin pääset testailemaan.

      Poista
  31. Vanilja!
    Tiina
    miumiu83 at gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peukku sinulle myös Tiina ja energistä tätä viikkoa sinne :)

      Poista
  32. Sullekkin täältä arpaonnea ja oikein energistä viikkoa sinne!!!

    VastaaPoista