keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Ryijy seinälle

No niin,vihdoin ryijy on valmis!!!

Noin kolme kuukautta sitten ostin 100% villalankaa ja tarkoitus oli siitä tehdä ryijy olohuoneen televisio seinälle. Mulla oli yksi mallikin ryijystä, mutta en sitä nyt ihan toteuttanut, vaan tein tällaisen oman version ryijystä.

Mulla oli ekana tason päällä iso tupla kupla ( koko L), jonka siirsin nyt sivupöydälle eli valaisimet sekä asetelmat vaihto paikkaa. Valaisin tuli liikaa ryijyn eteen. Tarkoitus vielä ostaa kirkkaan vaasin tilalle korkeampi kaktus, pienemmän kaveriksi. Ikeassa niitä katselinkin, mutta ne oli enemmän lattialle sopivia. Löysinki Ruotsin puolelta ruokakaupasta sopivan kokoisen yksilön, jonka ajattelin huomenna kipassa ja ei ollut edes pahan hintainen. Muistakseen 159kruunua eli n.18 euroa. 


Ekana mietin, että laitanko puuhelmiä ryijyn ripustuslankaan...mutta minusta näin yksinkertaisempi ja nätinpi. Jouluksi tuotu oksa vielä roikkuu katosta, ilman koristuksia. En ole vielä raskinnut ottaa sitä pois. Ryijyn hapsuja en leikannut tarkoituksella ihan tasaisiksi, koska minusta ne ei tartte olla ihan suorassa linjassa.

Mulla vielä jäi villalankaa, josta ajattelin tehdä makuuhuoneen seinälle pienemmän ryijyn tai oikeastaan ei voi puhua ryijystä kuin enemmän seinäkoristeesta. Yksi malli päässä, pitää metsästää yksi juttu vain siihen...katotaan nyt mikä siitä sitten tulee loppujen lopuksi???

Onko siellä hurahdettu ryijyihin? 

Itse tykkään tällaisista modernimmista ryijyistä. Muistan meillä kotona ja mummolassa on ollut aina  ryijy seinällä, tosiaan ne oli pikkasen värikkäämpiä :). Mummolassa aina ryijyn hapsuja letittelin, kun yritin nukkua päikkäreitä. Tällaista keskiviikon kuulumisia täällä.
Kivaa keskiviikkoa sinne!!!

14 kommenttia:

 1. Kivan näkönen ryijy ja soppii hyvin tuohon.
  Minua haluttais alkaa tekkeen sitä makropeitettä, mutten tiä tulleeko siitä mithään, olen niin surkea käsitöissä!

  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeasti Sari vaan. En miekään ole koskaan kauheasti kutonut tai virkannut, enemmän kyllä ompelukoneella huristellut :)

   Samoin sinne kivaa loppu viikkoa <3

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Jaana <3. Olen mie tätä kutonut, purkanut ja kutonut. Koko vähän mietitytti, että tulee vain soppelin kokoinen seinälle. Luonnossa ryijy minusta paremman näköinen, muhkeampi ja isompi. Tykkään kyllä :). Se on jännä, kun johonki innostuu niin heti pitää tehdä lisää. Kivaa loppu viikkoa sinne !!!

   Poista
 3. Oi tuo on niin ihana. Ehtisitkö muru tehdä minullekin tuollaisen kaunokaisen???

  VastaaPoista
 4. Onpa se kiva. Voisitko laittaa ohjetta, miten toteutit? Voisi itsekkin kokeilla, kun olisi vähän osviittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, miepä teen tästä ohjeet kun on enemmän aikaa ja laitan kuvan kera :) tulemaan.

   Poista
 5. Mulla on yläkerrassa perintöryijy, juuri sellainen kirjava.
  Itse tein koukulla pari pientä ryijyä, kukan kuvioiset.
  Ne ovat täällä alakerrassa, tykkään niistä, kun ovat pieniä.
  Kotonani oli kans vähäsen kirjava ryijy, ne olivat aikoinaan muotia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kotona ja mummolassa oli hyvin kirjavia ja isoja ryijyjä. Ryijyt taas palanneet ja itse tykkään tällaisista modernimmista ryijyistä. Missähän kotona olevat ryijyt tällä hetkelle ovat, varmaan annettu eteenpäin?

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Tiina <3 ja luonnossa näyttää minusta vielä paremmalta :)

   Poista
 7. Kaunis ryijy <3 Minä olen modernien ja värikkäiden ryijyjen ystävä, vaikeaa kun tykkää kaikesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Värikkäätki on kyllä kivoja tiettyyn sisustukseen. Ite oon vain, että taho kyllästyä niin äkkiä jos on kauheasti väriä. Kivaa loppu viikkoa sinne!

   Poista