tiistai 21. maaliskuuta 2017

Vaaleampi villamatto olohuoneeseen

Olen pitkään ihastellut Tiscanan muhkeita villamattoja. Eka kerran mattoon "törmäsin" Stylizimonblogin Nina Holstin blogissa. Ninalla matto on olohuoneessa. Aluksi etsiskelin täältä Torniosta, jos sattuisin löytään paikallisesta liikkeistä vaalean yksivärisen maton, mutta en sitä löytänyt. Blogit, Pihkalan Maija ja Valkoinen Harmaja Suvi kävivät Tiscanan mattotehtaalla tässä taannoin. Pihkalan Maija teki jutun reissusta blogiin ja laittoi samalla muistakseen linkin tai sitä kyselin häneltä kommentissa, että tietääkö hän kuka Suomessa on jälleenmyyjä. Sain Maijan kautta siis s-posti osoitteen,mistä voi näitä Tiscanan mattoja kysellä. Matot olivat liian kalliita budjettiin ja ymmärrän täysin, että käsityö ja laatu maksaa.


Kuvan matto on Ikean Ibsker.

Meille ei ole järkevää ostaa nyt niin kallista mattoa, koska monesti saatetaan syödä ja kahvistella olohuoneessa samalla kun katotaan televisiota. Tässä pari viikkoa sitten sain olohuoneen matosta pyyhkiä kastikkeet yms.pois




Ystäväni vinkkasi, että Ikeaan on tullut sellainen matto mitä olin etsinytkin ja eilen kävin maton sitten hakemassa. Matto on 100% villaa ja 100% puuvilla langalla kudottu. Väri on luonnonvalkoinen. Itseä ei haittaa, vaikka sävy on luonnonvalkoinen vaikka monet kalusteet ovat aika puhtaan valkoiset. Listat, kaakeliuuni yms. ovat enemmän luoononvalkoisia  ja uskon, että mattokin sulautuu kivasti tilaan.

Tänään kokeilin mattoa Linie Design Asko maton päälle ja ainakin näin illalla matto näytti kivalta. Maton  vaihdan myöhemmin lattiaa, kun olen saanut siivottua. Yksi yllätys oli kun aukaisin maton. Luulin, että matto on kokonaan ns.pallukkaa...matossa olikin n. 50cm pätkä ns. palmikoitu.










Matto on ihanan pehmeä jalalle.








Uskon kun tässä siivoilen ja vaihdan uuden maton lattiaan, niin samalla vien nämä Hayn tarjoilupöydät yläkerran aulaan takaisin ja tuon lasipöydät olohuoneeseen.

Mietin vain, että pitäisikö uudelle matolle suihkuttaa suojasuihke? Villahan kyllä hylkii likaa. Onko siellä villamatoille suihkutettu suojasuihke? Mie vain, että alkaakohan villa haisemaan pahalle?


Matollehan piti saada ns. kaveri, olen varmaan jo kolme kuukautta ostanut villa lankaa ja  olen aloittanut  tekemään seinälle pientä ryijyä. On aika lähellä samaa sävyä maton kanssa. Saa nähdä mikä tästä sitten loppujen lopuksi tulee? Olen kutonut, purkanut, kutonut... yksi mallikin oli, mutta en taida sitä nyt toteuttaa..teen tällaisen ns. oman version :)






Tällaisiin pehmeisiin tunnelmiin on hyvä lopettaa ja taidankin kohta laittaa unten maille. Mulla on ollut kauhea väsy päällä koko viikon, pitänyt ihan päivä nokosia ottaa ja senkin takia on blogissa ollut pienen tauon paikka. Eiköhän tämä väsymys ole kohta selätetty.

Kuulemisiin <3





8 kommenttia:

  1. Ompa sievä matto ja kiva ko Ikeasta löyty tuollainen, en olekaan pitkään aikaan käyny siellä, häätys käyä lähiaikoina.

    Nyt on kuule varmaan kevätväsymystä liikkeellä, täälläkin samanlaista ;)
    Tsemppejä loppuviikkoon, kohta se on taas perjantai :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin tulee tosi harvoin Ikeassa käytyä,vaikka on ihan tuossa kiven heiton päässä. Matto on kyllä ihanan pehmeä jalalle <3
      Eilen kävin compactissa ja tekipä hyvää kunnon aerobinen liikunta, sai hien virtaamaan ja heti mielikin oli paljon virkeämpi.
      Samoin sinne kivaa loppu viikkoa ja kiva kun on kohta viikonloppu,vaikka nekin menee harmittavan nopsaa aina ohi.

      Poista
  2. Onpa muutes ihan mielettömän ihana matto.
    Mulle on tulossa upea matto yhteistyönä kunhan saan päätettyä minkä niistä ihanuuksista valitsisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kyllä matosta...saa nähdä miltä näyttää päivän valossa. Kuvissa maton pehmeys ja muhkeus ei tule niin esille mitä on luonnossa. Kiva kun olet saanut tuollaisen yhteistyön kumppanin :). Täällä odotetaan siis minkä valitset :) Ite en nyt halunnut kuviollista, etten kyllästy.

      Poista
  3. Olen itsekin haaveillut kesämattoa olkkariin, mutta en tiedä onko tuo luonnonvalkoinen mun juttuni sit kuitenkaan, vaikka muuten matto vaikuttaa aivan superihanalta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mieki miettinyt pääni puhki, että onko tämä sittenkään ok. No, huomenna tarkoitus siivota paremmin ja päivän valossa vielä kattoa matto kunnolla. On muuten kyllä kiva ja ihanan pehmeä jalalle.

      Poista
  4. Onpas muuten upee matto! Onnea siitä :) Hyvä ostos oli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaana...vielä sävy mietityttää. Huomenna näkee luonnonvalossa paremmin tai sitten ei pidä vain liian tarkasti kattoa. Äkkiä kyllä silmä tottuu ja olis kyllä kiva pari ryijynki kanssa. Katon vielä, että jääkö matto meille. Onneksi Ikeaan voi palauttaa.

      Poista