lauantai 1. huhtikuuta 2017

Kilpailu lähestyy

Enää tarkalleen 20 päivää ja suuntana Hämeenlinna.

Silloin Oonalla tankotanssin SM-kisat ja itseä jännittää suoraan ihan hirveästi. Neitiä ei ainakaan vielä yhtään, oliski itelläkin yhtä hyvät hermot.

Neiti osallistuu nyt ekaa kertaa kisoihin, karsinnathan oli Oulussa n. pari kuukautta sitten ja sieltä päästiin jatkoon.
Ekaa kertaa junioreille järjestetään kisat ja Oonan ryhmässä kilpailee 13-17 vuotiaat eli ikä haarukka on iso.
Kisoista lähdetään ennen kaikkea hakemaan esiintymiskokemusta ja katsomaan muitten esityksiä. Neidillä ei kauheasti esiintymiskokemusta ole ja tankotanssia on harrastanut n. 2 -vuotta.

Luin tässä, että monet kilpailijat harjoittelevat ohjelmaa yli puoli vuotta. Meillä ohjelman teko on vielä ihan alkutekijöissä. Osaksi on, että neiti ollut tosi paljon kipeänä ja sitten hiihtolomalla vielä loukkasi olkapäänsä laskettelussa ja ei ole näin pystynyt harjoittelemaan. Kaiken kukkuraksi neiti ei halunnut lähteä karsinnan ohjelmalla kilpailuihin, vaan halusi tehdä  uuden ohjelman.

Musiikiksi on valittu Myrskyluodon Maija  ja avuksi otettiin tanssikoreon tekoon ammattilainen Emma, joka on tehnyt Oonalle tanssikoreon osuuden ja muutenkin katsoo, mihin kohtaan musiikkiin suurinpiirtein tankoliikkeet sopisivat. Näin saadaan ammattilaisen silmää koreon tekoon. Satu, joka on Oonan tankotanssin opettaja, on katsonut Oonan kanssa sopivat liikkeet, joita lähdetään sitten hiomaan. Kymmenen pakollista liikettä pitää ilmoittaa kisoihin, jotka pitää esittää kisoissa sitten siinä järjestyksessä mitä on ilmoitettu.
Vielä liikkeitä ei olla ilmoitettu, koska Satu on nyt tuomarikoulutuksessa ja sen jälkeen katsotaan vielä, että tulee nyt oikein liikkeet ilmoitettua.
Nämä säännöt on mulle täyttä hepreaa. Enköhän mieki tässä vuosien varrella opi pikku hiljaa säännöistä ja liikkeiden nimistä, jotka on mulle aivan hulapaloota : )

Esiintymisasu on ollut myös yksi murheenkryyni. Neidillä yksi puku mielessä,oli nähnyt jollain esiintyjällä netissä. Löydettiinki yksi puku, mutta sitä olisi pitänyt leikellä ja fiksata sopivaksi ja ei välttämättä puku olisi edes ehtinyt perille .200 euron hintakin jo laittoi vastaan.

Puku tehetetään ompelijalle. Osaksi minun tumman sinisestä uimapuvusta, josta jätetään ala-osa ja ylä-osa tehdään uusi ja sitä vähän koristellaan. Esiintymisasuhan ei voi olla kovin peittävä, koska iho antaa sen pidon. Pakarat ja rintakehä pitää olla peitettynä, muuten tulee miinus pisteitä.

Nyt vain toivotaan, että olkapää kestää kovaa harjoittelua ja Oona sais ehjän suorituksen kisoissa.

Tänään olis Oonalla jalispeli neljän tunnin päästä eli sitä katsomaan ja sieltä suoraan tankotreeneihin. Ite ajattelin mennä Hyväfiilikseen 70-vuotis juhliin. Ohjaajat ovat yhteensä täyttäneet 70-vuotta ja hyviä tarjouksia luvassa. Uutus jumppia ajattelin myös käydä kokeilemassa eli keppijumppaa ja zumbaa eli liikuntapäivä luvassa mulla ja neidillä.

Tankotanssi on kyllä hyvä liikuntamuoto, kehittää notkeutta, voimaa ja kestävyyttä. Suosittelen käydä kokeilemassa tankoilua ja tunnithan löytyy Hyväfiiliksen sivuilta, tästä  

KLIK

...ja tulehan sieki 70-vuotis pippaloihin. Aikataulu löytyy myös tästä sivulta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti