maanantai 24. huhtikuuta 2017

Pientä piristystä

Viikonloppu mennä hurahti  ja arki taas koitti. Nyt kun ulos kattoo, niin täällä ainakin masentava näky...nimittäin vaihteeksi tulee taas lunta ja kohta pitäis ottaa vappukin vastaan eli terassia ei ainakaan tänä vuonna korkata vapuksi tai edes grilliä.





Viikonloppu meni hienosti. Perjantaina lähdettiin ajelemaan Hämeenlinnaan,kun Oonalla ja hänen valmentajalla Satulla oli tankotanssin Sm-kisat lauantaina. Kisathan meni hienosti  kummallakin, Oona sai hopeaa juniori sarjassa  ja Satu sijoittui neljänneksi master sarjassa. Lauantaina nähtiin kyllä hienoja esityksiä ja voin sanoa, että kova on laji, nostan kyllä hattua kaikille esiintyjille. Esitykset löytyy muuten You tubesta  Finnish pole dance Championships 2017, jos haluaa katsoa esitykset. Miehän jännitin kauheasti Oonan esitystä, etten pystyn edes kahvia juomaan ennenkuin esitys oli ohi. Kuvien otostakaan ei tullut mitään. Varmaan ihan normaalia äidin käyttäytymistä :)

Jotain pientä piristystä on laitettu nyt keittiön, seiska tuoliin on tullut uudet päälliset tai oikeastaan vein ompelutettavaksi vanhat ikean tuolin pehmusteet, jotka päällystettiin aidolla nahalla. Mulla oli tarkoitus ekana tästä nahasta teettä laukku, jonka itse suunnittelen, mutta sopivan nahkalaukun löysinkin Tornion Laukkukulmasta. Olen himoinnut vuosia seiska tuolin nahkaisista päällisistä, mutta huokea hinta on ne aina jättänyt hyllyyn.

Tykkään kovasti nahan sävystä ja nämä antaa kivaa väriä keittiöön. Vähän aikaa kun näissä pehmusteissa istutaan, niin lähtee mukeus pois ja tulee minusta paremman näköiset kun ovat pikkasen littamammat.



Marimekon kappa astia on tyhjä herkuista. Eilen vähän juhlittiin Oonan mitalia kaverien kesken kaupan valmiilla kakulla ja herkuilla. Hyvin upposi kaikki :)



Viime Helsingin reissusta ostin muistoksi Alvar Aallon kotitalon myymälästä pannunalustat. Näitä oli paketissa kaksi eri kokoa ja pienemmän annoimme ns. tulijaisiksi.
Pannunalunen on palkittu  Alvar Aalto 100 vuotta lahjaesinekilpailussa.




Pientä piristystä arkeen  tuo kauniit kukat. Tämän kukan olen saanut reilu pari viikkoa sitten yhteistyön merkeissä. Tämä oli kukkakimpussa ja osa kukista oli nyt kuihtunut, niin säästin tuoreet kukat. Tämän kukan jätin yksinään  tähän lasiseen Pentikin maljakkoon. Sopii minusta näin yksinäänki.



Vihreät oksat laitoin olohuoneen puolelle Marimekon Urna maljakkoon ja sopivat minusta tähän, antavat kivaa pirteyttä ja kesäfiilistä olohuoneeseen.




Olohuoneessa on menty pitkään samassa värimaailmassa, en ole vielä raskinnut taljoja heittää varastoon. Täällä vielä niin talvista, ehkä sitten kesemmällä alan kaipaan hempeyttä sisustuukseen ja kaivan puuteri roosaa esille varaston uumenista.

Ikean villamattoon olen päivä päivältä vain enemmän tykästynyt, antaa kivaa raikkautta olohuoneeseen ja lasipöydän läpi vielä vaaleus korostuu. Ihanan pehmeä myös jalalle.





Mie en ole edes ehtinyt ajattelemaan koko vappua. Oikeastaan eilen jumpalla kun puhuttiin vapusta, niin tuli mieleen... jaahas se on näköjään vappukin :) mitähän sitä keksis vapuksi? Uskon, että laitan jotain sopivaa syömistä koko poppoolle ja ehkä otamme vanhan mersun talvitiloilta ja käymme perinteisellä vappu ajelulla kaupungilla. Eipä mitään isompia suunnitelmia nyt ole.

Mites siellä otetaan vappu vastaan, onko jotain perinteitä???

Lumen tulo vaan jatkuu, mie taidan ottaa pölyhuiskun ja alan sitä heiluttamaan. Aamulla imuri on saanut kyytiä.

Eikö heikun keikun ja seuraavaksi on tulossa muuten  kiva ARVONTA joten olkaapas ns. linjoilla :)









8 kommenttia:

  1. Ihana tuo Aallon pannunalunen.
    Oona menestyi kyllä upeasti.
    Meillä ei ole mitään suunnitelmia kun molemmat meistä on hieman huonossa kunnossa niin ei tee mieli edes suunnitella mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni. Esitys meni siiehn nähden mitä on harjoitellut hyvin, mutta parantamista jäi paljonki. On niin herkkä laji ja kokemusta kun tulee niin parantuu vaan esitykset, uskon ainakin niin :) Ikävä asia tuo teidän tilanne. Soitellaan tässä ja jutellaan paremmin. Iso hali rutistus täältä sinne <3 ja tsemppiä. Vappu on yksi päivä muitten joukossa.

      Poista
  2. Teillä on kyllä kaunista <3 Täytyy kyllä käydä tuo matto kurkkaamassa Ikeassa, olisi aikas kivanoloinen kesäksi.

    Vappusuunnitelmat lyötiin lukkoon viime perjantaina, kun uuden mökkisaunan osat saapuivat tontille :D Neidille teen pienen satsin simaa, ja muutaman munkin taidan paistaa. Muuten meillä ei vappua mitenkään juhlita tai vietetä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, käyhän kurkkaan niin näet livenäkin maton :)

      Kuulostaa kivalta mökkisauna <3, olis niin ihana mökki järven tai joenrannalla ja sauna. Omakotitalo ja mökki combo ei sovi meille, ei kahta ns. työmaata, ehkä sitten kun ei enää omakotitalossa asuta. Mie en oo ikinä tehnyt munkkeja ja jää kyllä nytkin paistamatta. Toivottavasti äiti antaa perinteisesti munkkipussin mukkaan kun käyn siellä. Simaa ei oikeastaan juo kun mie, lapset eivät oikein tykkää ja eivät juo edes limukoita. Oikein rentoa vappua sinne Tuija ja kiva projekti teillä siellä menossa :)

      Poista
  3. Mieki ihailin pannunalustaa :)
    Onnea Oonalle, hieno suoritus! <3
    Vapuksi ei mitään sen kummempia suunnitelmia ole, kotona olhaan ja nautiskellaan, siinä se :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oona kiittää onnitteluista :)
      Vielä jäi parantamisen varaa. Koti paras paikka <3

      Poista
  4. Kauniita tavaroita teillä. Ajattomia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mummo. Yritän ostaa, että kestää mahdollisimman pitkään ja on ajatonta.

      Poista