tiistai 13. kesäkuuta 2017

Vihdoinki!!!


Nyt voi jo sanoa, että vihdoinki se kesä tuli tännekki ja voi mie olen nauttinut. Saanut vihdoin ja viimein kaivaa kesävaatteet esille. Kuva ei nyt kauhean edustava, mutta menköön :)

Viikonlopun kelit olheet huippu luokkaa ja miehän olen melkein asunut pihalla. Pitänyt oikein kunnolla olla ulkona,vähän siinä pelossa että jos se kesä loppuki tähän : ) Ikean helle hattuja on kyllä saanut pittää päässä, ettei päänahka pala...vielä pitäis jotkut kivat koukut löytää tuohon paviljongin alle seinälle, että saa hatut nätisti  riviin roikkumaan sohvan yläpuolelle.
Kesään kuuluu tottakait jäätelö ja olen mie sitä syönytki, kun kelit olheet kohillaan. Nämä betoni pallit ovat kyllä kivoja, toimivat tarvittaessa pöytinä.
Sainhan mie viikonlopun aikana rintakehän poltettua auringossa ihan punaiseksi. Tänään kun tulin töistä kotia, niin heti laitoinki suojakertointa 50, ettei enää kärähdä. Kiva juopassa terassilla kahvit heti töitten jälkeen, kun on vielä lämmintä. Viikonloppuna tuli samalla touhuiltua pihalla. Saatiin kaikki lehdet vietyä kaatopaikalle, vielä risu/oksa kasa odottaa viemistä. Viime vuonna jäi vähän retuperälle pihan laitto ja hetihän se kostautui tänä vuonna. Kaikki kasvaa ihan villinä. Tuntuu, että stressiä pukkaa kun kattoo pihaa. Olis vielä monta hommaa mitä pitäis tehä. Kesäkukatkin jäi hakematta, taidan hakea vain nyt paviljongin alle pari hortensia ja myöhemmin loput. 
Grillikausiki on avattu. Ica maxista ostettiin pakastealtaasta näitä rintapaloja. Otin pakkasesta nämä tunniksi sulamaan ja maustoin sekä öljysin kanan pinnan.
Voi kun näistä tuli ihanan meheviä, kun vähän jäisenä nämä grillasi. Suosittelen kyllä kokeilemaan ja näissä on kunnolla lihaa. Pataatti ranskalaiset ovat  myös yx suosikki ja tietysti hyvä salaatti siihen kylkeen. Viikonlopuksi on tulossa vieraita, joten taidan ottaa varman päälle ja grillata ainakin  näitä kananrintapaloja. Toivottavasti viikonloppuna kelit suosis.Viikonloppu meni tietysti jännittäessä, että miten Oonalla menee Em-tankotanssi kisoissa Budapestissä?  Neiti vasta nyt  kolmannen kertaa esiintyi lavalla eli kokemusta ei ole kertynyt monta kertaa.  Hyvinhän neidillä meni, pisteet parantui Sm-kisoista ja  Em-kisoista tuli sijoitus 9. Oonan ope Satu sijoittui hienosti neljänneksi.

Seuraava koitos onki Pm-kisat syyskuun alussa Hämeenlinnassa, jonne pitää tehdä uusi ohjelma. Onneksi alkaa perjantaina Oonalla  koulusta kesäloma, joten jää enemmän aikaa suunnittelulle ja harjoittelulle. Ensiksi pidetään pieni loma. 

Miten siellä? Onko siellä nautittu kesä keleistä?

Talviturkkia en ole vielä rohkennut ottaa pois, vaikka välillä kyllä tuntu että olis kiva hypätä jorpakkoon :)6 kommenttia:

 1. Ihanat kelit tosihaan, voi ko vain pysyiski!
  Kivoja nuo hellehatut päässä ja sisustuksessaki.
  Sie se olet aina niin näppärän näkönen, mukavaa ko laitoit ittestä kuvan :)

  Aurinkoisia päiviä sinne, nautima jokasesta lämpimästä päivästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että nyt paistais ja välillä tulis soppelisisti vettäkin. No, tämä minun kuva oli tällainen ite otettu ja tuntuu että naama pitkänä kuvissa ja punaisena .)
   Nyt nautitaan ja kohta jäänki lyhyelle kesälomalle :)

   Poista
 2. Mie olen ihan samanlainen, että heti kun töistä kotiudun niin säntään terassille kahville ja siinä mie saatan olla koko illan samalla puuhaten jotain piha juttuja tai nautin vain kesästä ja luen kirjoja. Oona on kyllä super tyttö, harva sitä tuossa iässä jo ulkomailla kisailee. Onnea upealle Oonalle ja valmentajalle myös <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on niin ihanaa aikaa, että pitää ottaa kaikki siitä irti kun ilmat suosii :) On kyllä rohkea tyttö, nostan hattua että lähti kisamaan kun vähän tota edes harrastanut ja kilpailu sekä esiitymiskokemusta vähän. Nyt näki tasoa, mitä se on tuolla maailmalla ja tästä hyvä jatkaa eteenpäin.Nostan neidille hattua kun on aina ite tehnyt koreografian esitykseen, paitsi nyt tähän esitykseen oli tanssiosuuteen otettu apua. Opettaja sanonut, että parempi suunnitella itse niin on mieluinen itellä esittää ja on omanlainen.Äitinä sitä tahtoo vain aina neuvoa liikaakin, joskus otetaan minunki ideat vastaan ja välillä kyllä tyrmätään täysin :) Kerrotaan terkut Oonalle ja opelle.

   Poista
 3. Meillä loma alkoi matkan merkeissä.Ja lento rapakon taa,joten lämmintä on riittänyt ja on kyllä ollut sadettakin.Tiedän että kotimaassa on ilmat lämmenneet.Minulla onkin kasvihuone siellä odottamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa lomaa sinulle Aikku. Vihdoin tuli tännekkin pohjoiseen kesäkelit :) Kasvihuone tai pieni kasvimaa olisi kyllä kiva.

   Poista