tiistai 21. marraskuuta 2017

Suunnitelmia jouluun

Monet ovat aloittaneet jo joulunvalmistelut laittamalla joulutähdet ikkunaan ja muutakin joulukoristeita on viritelty kotia, ite en ole vielä  tehnyt tikkua ristiin. Tuntuu, että vuosi vuodelta yhä aikaisemmin aloitetaan joulun valmistelut ja kauppoihin tulee joulutuotteet. En ole koskaan kauheasti tykännyt joulusta, minusta mennyt liian kaupalliseksi koko touhu.

Sen verran olen joulua miettinyt, etten punaista väriä tuo jouluun. Korkeintaan keittiöön laitan pikkaisen. Haluan, että tänä vuonna joulu on hillitty ja jossa viihdyn. Punainen kun ei ole koskaan ollut oikein  lempivärini, niin miksi sitä sitten väkisin laittelen???

Kaivoin arkistosta vanhoja joulukuvia, jossa on hillitty väriskaalaa ja näillä varmaan mennään tämä joulu. Pellavaa, männynoksia,poronsarvia, taljoja, valkoista, kultaa sekä ripaus kuparin sävyä eli hyvin maanläheisiä sävyjä. Uskon, etten ole heti  repimässä koristeitakaan pois  kun jouluaatto on ohi,kun värit ja koristeet ovat hillittyjä.
Joulukortit, joulukalenteri, piparit ja tortut tehdään ite. Lahjat tietysti paketoidaan omin pikku kätösin. Yleensä lahjatki ovat vuosi vuodelta vähentyneet ja hyvä niin, kaikilla alkaa olemaan jo kaikkia. Tässä viime vuoden tekosia ja osa mennään varmasti samalla periaatteella.


Jouluvalmistelut yleensä alkaa vasta joulukuun alussa ja uskon, että tänä vuonnakin mennään samalla kaavalla. Viime jouluksi tein tämän joulukalenterin, joka valmistui vasta toinen päivä joulukuuta. Nyt se odottaa varastossa valmiina.

Ainoa mitä olen tehnyt, niin torttuja paistanut pariin otteeseen, pipareita syönyt sinihomejuuston  kanssa  ja glögiä lämmitellyt. Siinä on ainakin hyvä alku :)

Täällä ainakin näyttäis siltä, että lumetonta joulua meille ei tule.Sen verran lunta satanut, ettei heti sula pois. Toivottavasti etelä suomeenki saadaan lunta. Pitäsiköhän pakata matkalaukkuun, kun suuntaan torstaina Helsinkiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti