perjantai 8. joulukuuta 2017

Erityinen keskiviikko

Keskiviikkona vietettiin Suomi 100-vuotis juhlaa. Harvinaisena ja ainutkertaisena päivänä halusin myös juhlistaa päivää vähän enemmän mitä normi itsenäisyyspäivänä, jolloin olen vain pari kynttilää sytyttänyt  ja illalla upottautunut herkkujen kera katsomaan linnanjuhlia.









Tiistaina marinoin naudanpaistin, aluksi oli kyllä tarkoitus tehdä karjalanpaistia, mutta kahdessa kaupassa ei niitä ollut joten mentiin paistilla. Keskiviikkona paisti uuniin grillivastukselle vähäksi aikaa, että sai kauniin pinnan ja sen jälkeen paisti haudutuspataan neljäksi tunniski. Kaveriksi perunamuusia, joka uppoaa kaikille ja lisukkeeksi  fetasalaattia. Suomalaista ruisleipää, paikallista graafilohta ja ruotsalaista juustoa.








Kattasin pöydän ruokailutilan puolelle ja keittiöön tein ns. noutopöydän vaikka tarjottavaa ei ollut montaa sorttia. Ekana kokeilin erilaisten tuolien asettelua, mutta lopuksi mentiin vanhoilla eli Kaanin pehmustetuilla tuoleilla.  Lahjaksi saadun Pentikin valkoisen Vanilja sarjan pöytäliinan laitoin pöydälle ja sinivalkoiset servetit tuoheineen  iittalan Teema lautasten päälle sekä Iittalan Verna lasit.  Pöydällä lahjaksi saatu ittalan Festivo kynttilöitä eri koossa eli mentiin hyvin suomalaisissa tuotteissa. Viimeisessä kuvassa kaikki onki suomalaista, paitsi ikkuna kynttelikkö. Lahjaksi olen näistä saanut suurimman osan.











Illan päälle käytiin vielä saunassa ja sen jälkeen juotiinki kakkukahvit. Samalla avasin Suomi 100 v.kuoharipullon ja nostettiin malja satavuotiselle suomelle.
Pöydän kattasin Arabian vanhoilla Ruska sarjan astioilla, jotka on kirppislöytöjäni. Iittalan kuoharilasit on saatu Bodenin raveista palkinnoksi. Näitä pitäis ostaa myöhemmin  lisää, kun ei ole vain kuin nämä kaksi lasia kaapissa.




Myöhemmin illalla kun seurattiin linnanjuhlia, niin tein pienen juusto/keksi tarjottimen.  Hyvinhän nuokin vielä upposi seuratessa linnanjuhlia :)

Linnanjuhlien kaunein puku oli minusta Kimi Räikkösen Mintulla. Ihanan yksinkertainen iltapuku,kaunis väri  ja kampauskin tyyliin sopiva. Oliko sinulla julhlapuku suosikkia? 

Laitan lopuksii vielä ohjeen kakusta, jonka ajattelin myös jouluksi tehdä eli tämä sopii hyvin vaikka jouluaaton kakuksi kahvin kera. Helppo, nopea  ja yksinkertainen tehdä.



Jouluinen piparirahkakakki ( Ohje löydetty googlettamalla piparirahkakakku ja sieltä Kermaruusu blogin sivulta).


Pohja:

140g pipareita ja 30 g voita

Murskaa piparit ja lisää sulatettu voi. Taputtelu muruseos irtopohjavuokaan. 
( Ite tein normi vuokaan, koska oli mennyt irtopohjavuoka rikki )  Tässä ohjeessa vuoan halkaisija on 18-20cm. Ite tein vähän reilummalla ohjeella, koska vuoka on  isompi.

Täyte:

4 dl kermaa
1prk piparirahkaa 
4 liivatetta
2 1/2 rkl sokeria
1tl vanijasokeria 

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Lisää rahkaan sokerit. Sulata liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana rahka seookseen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada pohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin. Anna hyytyä vähintään neljä tuntia tai seuraavaan päivään. Koristele kakku puolukoilla ja piparimuruilla.

Ite sovelsin tätä ohjetta hieman. Kerman kun olin vatkannut, niin lisäsin suoraan kermaan 2 prk piparirahkaa ja sokeria laitoin vähemmän. Hups, vaniljasokeri unohtuikin :) 

Seuraavan kerran laitan vain 2 dl kermaa ja 2 prk piparirahkaa, että tulee vielä enemmän piparinmaku esille. Kakku oli hyvää, ei  liian makeaa.Koristeeksi tein kolme kuusta suomi 100 v. teemaan sopivaksi.


Ihanaa perjantaita sinne kaikille täältä sairashuoneelta!!!

<3













4 kommenttia:

  1. Olipa teillä hienot juhlat, kaunis kattaus.
    Minäkin tein naudan paistista kerran uunissa murean ruuan.
    Kyllä oli muuten hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäähän se vähän juhlia ja tarjottavaa ei ollut yhtään yllin kyllin eli oli just sopivasti. Monesti laittaa liikaa sortteja ja aina jää ylimääräistä vaikka kuinka paljon.Suosittelen ostamaan haudutuspadan, siinä tulee ihanan maukasta ruokaa ja lihanki saa ihanan mureaksi. Pitää vain olla aikaa kun sillä valmistaa :) Oikein ihanaa vko loppua sinne Tuija <3

      Poista
  2. Kaunis kattaus ja herkullisia syötäviä.
    Mie olin itsenäisyyspäivän töissä, mutta pikku kinkun paistoimme ja sillä herkuttelimma.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari ja kyllä syötävät kaikille upposi :)

      Sullakin sellainen työ, että välistä joutuu olemaan pyhätki töissä. Onneksi voi aina myöhemminki juhlistaa ja kattoa linnanjuhlat vaikka nauhaltakin :) Samoin sinne ihanaa vko loppua <3

      Poista