torstai 22. helmikuuta 2018

Uusi sängynpääty makkariin

Tiedättekö sen tunteen, kun aurinko alkaa paistamaan ja päivät pitenee, ouh jee :)

Auringolla on kyllä ihme vaikutus ja samalla saa kummasti taas tuon sisustuskärpäsen liikkeelle, ehkä osa syynä sekin kun ei ole nyt joka päivä töitä ja on enemmän kotona, niin katsoo taas kotia vähän tarkemmin.

Olen nyt saanut päähän, että haluaan makkariin uuden sängynpäädyn, kevyemmän ja siromman. Ajatus olis, että  ite tekisin rungon ennen kesää ja kaveri lupas mulle siihen päällisen ommella.

Tänään oli tarkoitus ensin testata  sänkyä ilman päätyä, mutta enhän mie tuota yksin saanut nostettua...on kuites sen verran raskasta tekoa...vaikkaki olen vaikka minkä kokoisia huonekaluja siirrellyt yksin yläkertaan edestakaisin.

No, sängynpääty sai jäädä siihen ja samalla innostuin kokeilemaan  lamppu ja yöpöytä vaihtoehtoja.Nykyinen sängynpääty on Ikean Bekkestua ja on 180cm leveä. Siinä on upotettavat napit ja minua on jotenkin nämä napit alkaneet tökkimään, ehkä liian romanttiset minun makuuni. Olen aina yrittänyt noilla isoilla tyynyillä peittää nappeja. Isot tyynyt vaihdoin samalla keskenään vierasmakkarin tyynyjen kanssa. Yö pöydäksi laitoin Artekin jakkarat, jotka ovat kirpputorilöytöjäni. Olohuoneesta toin valkoisen Louis Poulsen Aj-sarjan jalkalampun. Ilme keveni huomattavsti  pienelle muutoksella ja kaikki löytyi kotoa ennnestään. Näillä ajattomilla huonekaluilla/lampuilla on se hyvä puoli, että paikkaa voi vaihtaa ja käy moneen tilaan.

Kuva vähän epätarkka, kun otin näytöstä kuva.
Ajatus sängynpäädystä olisi, että olisi ohuempi kuin nykyinen, ilman nappeja ja reuna olisi kapea. Jossain näin kuvan pellavaisesta sängynpäädystä ja tykkäsin siitä tosi paljon, pääty oli vähän ryppyinen ja ei niin siloitettu. Pääty oli aika pitkälti tämän mallinen. 
Pientä kontrastia  kokeilin  tumman harmaalla valaisimella. Artekin jakkaroista on kyllä moneksi. Kunto näissä on vielä alkuperäinen, mietin vielä mitä näille teen. Maalaanko vai hionko ja jätän puun sävylle? Nämä on olleet yksi parhammista kirppislöydöistä ja hintakin oli edullinen.

Tarkoitus on myös uusia helmalakana, joka olisi sopivan kokoinen. Entinen oli turhan nafti. Ajatus oli valkoisesta pellavasta tehdä helmalakana ja ilman rypytystä. Nyt mulla ei ole ollut pitkään aikaan helmalakanaa ja välillä ärsyttänyt kun ruma sinivalko ruuudullinen patja pilkottaa. Päätyseinä saa minusta olla pelkistetty, koska tauluhyllyissä on niin paljon esineitä...muuten tulee liikaa ja ähky olo.
Kuvassa sänky näyttää ihmeen kapealta, mutta todellisuudessa on kyllä 180 cm. Haaveena olis  joskus uusi sänky ja se saisi olla 160cm leveydeltään. Ite tykkäsin eniten tästä makkarin ilmeestä ja etenkin tuo jalkalamppu idea sytytti eli voisiki  joskus ostaa toisen jalkalampun toiselle puolelle, näin säästyis samalla pöytä tila ja tila näyttää ihanan kevyeltä.

Sängynpääty olisi tarkoitus tehdä hupulla, joten jos sänky kaventuu joskus niin huppua voi helposti kaventaa. Parilla erinvärisellä hupulla sais nopsasti uutta ilmettä. Jos olet miettimässä sängynpäätyä, niin tämä pääty tulee varmasti tässä ennen kesää myyntiin eli mulle voi laittaa päädystä kyselyä :) Pääty on uuden veroinen.


Totuus...

Tältä yleensä meän makkari näyttää eli tällainen torstain päivän kevennys loppuun :)
Meillä ollut viime kesästä saakka tuo lattiatuuletin sängyn vieressä ja toimii nyt tapletin telineenä...on muuten kätsy ko iltaisin sängystä katsoo netflixsiä :) Pirkka niksi :)  ja tuo ihana hohto hässäkkä, ihanaa varsinkin kun pitää imuroida. Arvaa montako ärräpäätä tulee päästettyä?

Pyyhkeitten kuivamispaikat ovat yleensä vaatekomeron ovet ja käyttövaatteet heitetään penkin ja tuolin päälle, helposti ja nopeasti saatavilla .). Ei voi yksin ilmaria syyttää tästä, koska ite teen samallalailla.


Hyvä puoli tässä yöpöytien ja lamppujen kokeilussa oli, että tuli samalla otettua pölyt pois kun siirteli tavaroita ja hikiki tuli, vai onko tämä jo muuta hikoilua :(Jokos siellä sisustuskärpänen on puraissut? 


4 kommenttia:

 1. Sängynpääty ois ihana! Olen haaveillut siitä jo pidempään. En ola raaskinut ostaa vain sitä. Oispa ihana noin leveä vuode. Meillä on vain 160cm. Näkisitpä meidän makkarin arkisin :D Hirvee sekamelska! Ihanaa loppuviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille hyvin riittäis nyt 160cm leveä, kun ei enää noita pikkusia ole kömyämässä väliin :) ja sais lisätilaa vähän sivuille. Välillä tuntuu, että hankala imuroida sängyn alta. Samoin sinne ihanaa viikonloppua <3 Jotenki äkkiä meni tämä viikko :)

   Poista
 2. IHana loppukevennys, todellisuutta meillä bloggaajilla on varmastikin noi jutut mitä jää kkuvien taka-alalle :D
  Meiltä taas sängynpääty katosi tällä viikolla kun vihdoin ja viimein toteutuin pitkään haaveilemani järjestyksen vaihto, samalla pääty sai toistaiseksi ainakin kyytiä.
  HIanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, välillä hyvä laittaa ns. totuus kuviakin, että arki se on meilläkin :) Mieki mietin, että laitanko jo myyntiin päädyn ja niillä rahoilla ostan helmalakana kankaan yms. ja päädyn voin tehdä sitten myöhemmin kun saa taas rahaa. Samoin sinne ihant viikonloput, tämä viikko kyllä meni ...viuh :)

   Poista