tiistai 20. maaliskuuta 2018

Neljän päivän miniloma takanaOlipa kiva vaihtaa maisemia ja pitkästä aikaa suunnata auton nokka kohti tunturia, Leviä. Kyllä mie sanon, että maisemat on tähän aikaan kerrassaan upeat. Lunta ympärillä paljon, puut ovat kuin satukirjasta lumen peitossa ja mikä parasta sää suosi meitä kaikkia sekä aurinko paistoi. Vaatetta sai olla päällä hyvin, koska ylhäällä tunturissa aina tuulee. Tuikusta lähdimme kummitytön kanssa kävelemään alaspäin.

Meitä oli iso poppoo viettämässä pidennettyä viikonloppua. Tuli vähän hiihdettyä normi suksilla ja itellä tuli parina päivänä käytyä lumikengillä, joka olikin mukavaa puuhaa. Mietin jopa, että pitäiskö itellekkin hommata moiset. Nyt vuokrasin lumikengät täältä Torniosta.Osa kävi laskettelemassa yhtenä päivänä, ite jäin lumikenkäilemään serkkuni kanssa. Jalat ovat olleetki nyt kipeänä pari päivää.Toisena päivänä löydettiin mökkimme vierestä kiva lumikenkä reitti. Liikaa vain oli vaatetta päällä, että välistä piti takki auki hiihdellä. Seuraavaksi pitää kyllä alkaa katsomaan kevyempiä ulkovaatteita. Puita sai varoa, ettei lumet tule niskaan. Yhtenä päivänä sainki kasan lunta niskaan, mutta onneksi ei tullut paljoa. Saattaa käydä muuten köpelösti.


Tuli syötyä hyvin, vähän tanssittuakin, osa kävi kylpemässä ja keilaamassa. Kerran käytiin ulkona Pihvipirtissä syömässä koko poppoo, olipa mahtavat pihvit, tulee ihan vesikielelle ko ajatteleekin. Suosittelen käymään, ekana kannattaa kuitenki varata pöytä. Nytkin oli koko paikka ihan täynnä ruokailijoita. Taksin kannattaa tilata hyvissä ajoin, mielellään tuntia ennen. Yksi porukka, minä lukien missattiin kokonaan varattu keilausaika, kun takseissa oli ruuhkaa. Onneksi syömään ehdittiin parin vihaisen puhelun jälkeen. Muuten tulikin laitettua porukalla ruokaa mökissä, joka olikin kivaa puuhaa.


Nyt tässä "toivutaan" normi arkeen. Imuri on laulannut, pyykkiä pesty neljä koneellista, kamppeet on laitettu kasaan ja vuokravälineet palautettu.
Nyt voiski pikku hiljaa alkaa miettimään kevyempää kevät sisustustakin, kun aurinko jo sen verran kivasti lämmittää ja paistaa. Ainoa huono puoli on vain, että pölyt näkyy herkemmin ja imuria/pölyrättiä joutuu vähän tiuhemmin ottamaan esille.

Home sweet home <3
4 kommenttia:

 1. Me tykkäämä käyä myös Levillä. Lumikenkiä en ole koskaan kokeillu ja hiihtämistä tulee harrastettua aivan liian vähän.
  Pihvipirtissä ollaan käyty ruoka on taivaallista ja joo, kannattaa kyllä varailla sinne pöytä hyvissä ajoin aina täynä!

  Tuomoset minilomat niin piristävät :)
  Tääläki mietitty keväisempiä sohvatyynyjä, tarttis kävästä varmaan Ikeassa. Pölyt kyllä näkkyy, huh!

  Kivaa viikonjatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivahan tuolla on käydä, mutta kallista :(

   Mieki kokeilin elämäni eka kertaa lumikenkiä ja tykkäsin kovasti. Miekään en oikein tykkää kauheasti hiihtämisestä, on niin väline urheilua ja mulla aina ollut huonot välineet ja vanhat liisterit pohjassa. Keväällä ko hankikelit ja aurinko paistaa, niin kivaa. Pihvipirtti on kyllä yx suosikki ruokapaikka Levillä.

   Joo, meitä oli kiva porukka ja äitikin pääsi meän mukkaan <3, tykkäsi kovasti :)

   Minun pitäis käydä kans Ikeassa, haluttais työhuoneeseen vaihtaa jo seinän väri ja saaha uusi työpöytä. Kaikki vempaimet piiloon ja johot. Pölyä riittää meillä ko edellisestä imuroinnista oli jo mennyt reilu viikko, hups.

   Samoin sinne kivaa viikkoa <3

   Poista
 2. Sesonkiaika niin joka paikkaan joutuu jonottamaan laskettelukeskuksissa. Meillä lapset on olleet että ihan mälsää kun ei päästä laskettelemaan. no jostakin on nipistettävä kun pian on se reissu edessä. Ehkä heillä ei sit harmita kun lento laskeutuu teneriffalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, mutta onnekis kaikilla koululaisilla oli hiihtolomat jo menneet. Ei tarttenut rinteessä jonottaa :)
   Teillä kiva reissu tiedossa ja nyt kyllä joutais jonnekkin lämpimään, täällä nimittäin vaihteeksi tulee lunta.

   Poista