tiistai 11. joulukuuta 2018

Kaunis kohtuullinen joulu

Moni lukija tietääkin , etten ole joulu ihmisiä  eli en jaksa ns. "hössöttää" joulun kanssa. Monesti jouluvalmistelut jäävätki viime tipalle.
Olisikin joulu niin kuin ennen vanhaa, mutta nyt se on mennyt liian kaupalliseksi. Joulumusiikit soivat pari kuukautta ennen joulua ja kaupat tuovat hyvissä ajoin joulukoristeet yms. myyntiin, ennen joulua on jo  kauhea joulu ähky. Vasta mainostettiin Black Friday päivää ja sitäkin tuli joka tuutista. Alko vain enemmän ärsyttämään tämä kaupallisuus ja tavaroiden paljous. Yksi syy varmasti on, että enemmän olen alkanut ajattelemaan ympäristöä ja muutenkin kulutustottumuksia.

Modernisti Kodikkaan Kerttu heitti kysymyksen blogissaan, miten syntyy kaunis kohtuullinen joulusi?Meillä mennään joulu aika pitkälti näin:


Tytöillä ei ole kauheasti joululahja toivomuksia, hyvä niin. Oikeastaan kaikki on sellaisia mitä pitää muutenkin hankkia. Talvikenkiä, toppahousuja, urheiluvaatteita yms. Itellä ei ole lahja toivomuksia. Oikeastaan parhaan joululahjan olen jo saanut, kun äiti sai palvelutalo paikan n. viikko sitten. Meille lapsille on yksi huoli vähemmän eli tämä on paras joululahja ikinä <3
Äidillä on nyt hyvä turvallinen paikka olla .Pieniä joululahjoja varmasti annan ystäville ja vien pieniä viemisiä kun käyn kylästelemässä. Muutaman joulukortin yritän perinteisesti tehdä ja mielellään teen ne kierrätysmateriaaleista. Olen sillon tällöin jouluna hyväntekeväisyyteen  lahjoittanut pienen summan ja osallistunut joulupuu keräykseen. Tänä vuonna olen osallistunut SOS-lapsikylän toiminnan tukemiseen pienellä summalla ja tarkoitus vielä osallistua joulupuu keräykseen  eli  käydä ostamassa Oonan kanssa parille lapselle joulualahja. Näistä tulee aina niin hyvä mieli, kun voi olla avuksi jotenkin.

Koti pukeutuu jouluun vanhoilla koristeilla, erilaisilla havuilla, kynttilöillä sekä muutamalla havun vihreällä tyynyillä ja lampaantaljalla. Yllä olevan kynttelikön ostin eteiseen ja samanlaisen vein jo ystävälleni joululahjaksi, muutamalla oksalla koristelin kynttelikön ja valkoisen kynttilän ostin siihen valmiiksi. Ystäväni tykkäsi kovasti lahjasta. 
Joulukoristeita yläkertaan en laita ollenkaan, kun se on meillä ns. varastona. Äidin ylimääräiset tavarat on nyt siellä  ja sieltä niitä pikku hiljaa olen myynyt kirppari sivuilla ja rahat annan äidille, että äiti saa ostaa itselleen jotain vaatetta ja käydä rahoilla esim. jalkahoidossa ja kampaajalla. Joulun jälkeen yritän myydä omiakin tavaroita taas pois ja päässä kaikista ns. turhasta tavarasta eroon. Osan tavaroista annan eteenpäin.

Joulu vietetään perinteisesti perheen ja  sukulaisten kesken, syöden hyvin ja ottamalla rennosti. Neljän päivän aikana ladataan akkuja uudelle vuodelle ja yritän ulkoilla mahdollisimman paljon. Uutena vuotena uudet kujeet suunnitelmissa ja niistä myöhemmin .) Ennen joulua vielä palataan tänne.Oikein ihanaa viikkoa sinne kaikille <3


3 kommenttia:

 1. Perinteistä joulua meilläkin, tosin välillä innostun somistamaan kotia enemmän. Nyt ostin uusia, vanhat ovat yläkerran kaapissa. Yläkertaa en pahemmin koristele, valot ikkunaan, kun jouluna lapset ovat toisessa mummolassa/anoppilassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tänä vuonna jää varmasti kortitki tekemättä. Töissä menee nyt aika, etten pahemmin ole ehtinyt/jaksanut kotia kauheasti joulua edes laittaa. Tähdetkin jää taas laittamatta. Olen nyt pari joululahjaa saanut hankittu sentään :). Jouluna kyllä otan levon kannalta. Ainoat kuun vapaat meni äidin osakkeen tyhjentämisessä ja äidin muuttohommissa eli se siitä vapaasta :)

   Poista
  2. ja oikein mukavaa jouln aikaa sinne Tuija <3

   Poista