perjantai 11. tammikuuta 2019

Sisustussuunnittelu piharakennukseen 1/2

Kivoissa projekteissa olen saanut vuosien saatossa olla mukana ja  tämä kuuluu ehdottomasti yhteen suosikki projektiini :)

Itse hyppäsin projektiin mukaan, kun asiakkaan piti alkaa valitsemaan uuteen piharakennukseen pintamateriaaleja,keittiötä ja kalusteita yms.

Piharakennukseen kuuluu iso tupakeittiö, makuuhuone,uima-allas osasto,pesuhuone,sauna ja wc- tila sekä alimmaisessa kerroksessa on kuntosali.

Tutustutaan ekana  näihin ns. kosteisiin tiloihin ja kuntosaliin. Seuraavalla kerralla palataan muihin tiloihin eli ei makeaa mahan täydeltä...ainakaan näin joulun jälkeen heti, heh  .)

Piharakennuksessa on pitkä uima-allas. Laatat valittiin Laattapiste Collection mallistosta. Lattialla ja seinässä peruslaattana isoa hiekanväristä laattaa ja tehosteeksi valittiin saman sarjan hiekan sävyistä aalto kuvioista laattaa, jossa kaunis kolmiulotteinen vaikutelma. Epäsuoravalo tuo kauniisti aaltomaisen kuvion esille. 10x10 cm kokoiset siniset laatat tuovat kauniisti veden ns. esille. Silloin kun altaassa ei uida, niin altaan päälle tulee automaatilla kangas päälle, näin ei vesi pääse haihtumaan.

Sama kaunis iso hiekanvärinen laatta jatkuu pesuhuoneen ja pukuhuoneen tiloille. Lämpöä tuo kaunis yksinkertainen penkki. Penkin päälle on tulossa erin kokoisia ja värisiä Dots naulakoita harmaalle leveälle paneeliseinälle.
Isot suihkut ja suihkuihin intergroidut säätimet on luxsusta ja hyllyt toimii kivasti tässä pesuaineiden säilytyspaikkana, joten ylimääräisiä hyllyjä ei tarvitse. Seinänvierus lattiakaivot mahdollistavat ison 30x66cm lattialaatan asentamisen. Isoissa laatoissa on kapea sauma, joten minimoitu saumojen likaantuminen. Helppous on siivouksessa A ja O.

Sama aaltokuvioinen seinälaatta laitettiin myös pesuhuoneeseen ns. tehosteeksi eli vastapäätä suihkuseinää. Luonnossa tämä on minusta vielä kauniimpi kuin kuvissa.
Pesuhuoneesta pääsee myös wc-tilaan ja samaa peruslaattaa käytettettiin myös tässä tilassa. Ei halutta monta erilaista laattaa, vaan lähinnä yhdenmukaisuutta ja harmoniaa. Kaunis harmaa laatikosto ja nahkavetimet kruunaavat tilan. Valaistus toimii automaattisesti.
Pirtsakan värisillä pyyhkeillä voi tuoda väriä tilaan.
Sekä pienillä hauskoilla värikkäilä yksityiskohdilla :)

Alakerrassa on iso kuntosali. Laitteet  odottavat vielä kokoamista ja asentamista. Seinät on maalattu vaalealla hiekansävyllä ja lattiassa oikea kuntosalin matto vaalean harmaana. Isot peilikomerot toimivat säilytykseen ja samalla voi katsoa peileistä, että liikkeet tulee tehtyä tehokkaasti ja oikein. Katoon on asennettu äänieriste levyt, joten äänet ja musiikki ei kuulu yläkertaan.Sauna on iso, joka mahdollisti kaksipuoli lauteet. Lauteet on vaaleat, mutta seinät melkein pikimustat.  Puukiukaan takana on aito kivilaattaa mustana, jossa pientä säihkettä mukana.Saunassa on myös hana, josta voi ottaa kiuasveden eli saunassa saa vaan rentoutua ja olla vaan.

Saunasta haluttiin ihan erilainen mitä on päärakennuksen sauna. Mustat leveät seinäpaneelit ja paneelin ns. veistetty kuvio tuo hauskan tunnelman, varsinkin kun valot tulevat epäsuorasti. Tässä on savusaunan tunnelmaa. Tummat laudeliinat tuovat sopivaa kontrastia lauteisiin.
Kiuasta lämmitetään tuvan puolelta, mutta siitä näette vasta seuraavalla kerralla :)
Nähdäänpä seuraavan kerran täällä tuvan puolella. Maisematkin on kerrassaan upeat kun keittiön ikkunasta ulos katsoo.Kiva kun kävit katsomassa, eikö ollutkin ihana <3

4 kommenttia:

 1. No hui niten hieno piharakennus 👍😊Meillä kun on se pikkiriikkinen rakennus 😁😂 Hyvältä tuo näyttää 👍 Ihanaa viikonloppua ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä oli kyllä huikea kohde. Voishan tuonne muuttaa :)
   Kiva oli kyllä olla mukana suunnittelussa ja nyt näkee lopputuloksen :)
   Samoin sinne kivaa viikonloppua <3

   Poista