lauantai 9. helmikuuta 2019

Heipat vanhalle ruokailuryhmälle

Usemman vuoden palvellut ruokailuryhmä sai eilen uuden kodin.
Ruokailuryhmää on lähinnä käytetty juhlissa ja nyt päätin sen myydä pois kun sopiva ostaja löytyi tästä läheltä ja sain samalla pöytäryhmän pois  tulevan keittiöremontin tieltä, joka aloitetaan huhti-toukokuussa.Teetätetyssä lasisessa pöydässä ja  Kaanin tuoleissahan ei mitään vikaa ollut, mutta uuden keittiön myötä haluan laittaa erilaisen pöydän ja ei kankaisia tuoleja. Keittiöön on tulossa saarreke, joten keittiön ruokapöytä jää sieltä kokonaan pois ja uskon, että ruokailutilan pöytää tullaan käyttämään enemmän mitä se nyt on ollut. Gedigon puu/nahkapenkki on meillä tällä hetkellä makuuhuoneessa sängyn päässä.

Ruokailutila eilen vielä näytti tältä ja meillähän neiti oli ihan innoissaan kun tila on tyhjä ja on tilaa tanssia, oli sitä mieltä ettei mitään pöytäryhmää tartteta .) Välillä kyllä tanssiliikkeitä katsoessa tuli mieleen, että kohta Lokki lamppu lähtee ihan oikeasti lentämään.
Huomenna meille tulee kaksi vaihto-oppilasta, yksi Itävallasta ja toinen Hollannista. Pakko oli jotain keksiä tilaan, että mahdumme porukalla kunnolla syömään. Meillä on yläkerrassa ollut vanha 23-vuotta vanha keittiöpöytä, joka on teetätetty ensimmäiseen yhteiseen kotiimme. Tänään  kun kävin töistä ruokatunnilla, se tuotiin alas ja laitettiin ruokailutilaan. Mie hain ympäri taloa tuoleja siihen ympärille sekä keittiöpöydän ympärille erilaisia jakkaroita. Tällä kokoonpanolla mennään nyt siihen saakka kun remontti alkaa.
Vanha pöytä on levitettävä ja täyttä puuta. 23-vuoden aikana siihen on tullut toiseen päähän lusikan paukuttamisesta jälkiä kun lapset oli pikkuisia, muuten pöytä on moitteettomassa kunnossa. En ole raskinnut pöytää hioa, vaan muistot ja eletty elämä on saaneet näkyä. Pöydälle laitoin päällekkäin koristamaan kaksi Alvar Aallon teräsvatia ja Iittalan kivituikut sekä ulkomailta tuodut posliini munat.
Toivottavasti tämä pöytä joskus kelpaa jommalle kummalle tytölle omaan kotiin. Valkoiset modernit tuolit pöydän ympärillä, teki pöydälle 10-vuoden nuorennusleikkauksen.


Mitäs tykkäsit nopeasta muutoksesta?


Oikein ihanaa lauantaita sinne, mie lähen nyt painelemaan suihkuun ja sitten taidan heittäytyä sohvalle karkkipussin kanssa .)

4 kommenttia:

 1. Kauniin pöyän saivat ostajat, hyvä ko saitta myytyä.
  Varmasti ootat kovasti remontin alkamista, aika ihanaa!

  Täälä olhaan vielä flunssassa ja sohvala kans köllötelhään sitkeä tämä tauti!!!

  Mukavaa viikonloppua sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin saivat <3

   Pitäis vain ekana päässä tekemään nuo aikaisemmin aloitetut remontit loppuun. Meillä kirvesmies oli kaatunut ja loukannut kätensä eli ei päässytkään nyt. Pitää kattoa miten pääsis tuon rappukäytävän ja kaiteet laittamaan paikoilleen. Itellä odottaa maalaushommat ja ei yhtään iske alkaa vapailla maalaamaan :(, huh ko sitä on tullut laiskaksi.

   Voi, ei ....toivottavasti sulle ei ole tullut tuo kauhea flunssa virus, mikä kestää piiiiiitkääääään :(. Pikaista paranemista ja koithan lääkitä ittes kunnolla.
   Mulla meneekin työn merkeissä viikonloppu ja tutustutaan vaihto-oppilaisiin :)

   Poista
 2. Onnea remontin jatkoille.
  Kiva koriste asetelma pöydällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija, toivottavasti pian päässään aloittamaan :)

   Pitää välillä vaihtaa aseltelmia, kun tuntuu että on jotenki jämähtänyt tämä oma sisustaminen ihan kokonaan :) Odottaa vain remontin alkamista...tietää, että kohta pitää alkaa tavaroita pakkaamaan laatikoihin ja huonekaulut siirtelemään muualle tieltä pois. Hiki tuli jo ajatuksesta .)

   Poista