sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Valtakunnallinen puutarhapäivä

Tänään radiosta ilmoitettiin, että tänään on Valtakunnallinen avoimet puutarhateemapäivä.

Otin muutama päivä sitten  kännykällä muutaman kuvan meidän "puutarhasta" tai meillä se on ennemmin piha kuin puutarha. Nyt osa kukista kukkii komeasti ja osa kukista on jo kukkinut tai ovat vasta nupulla,muuten on kyllä kesäisen vihreää. Tässä muutama kuva räpsy pihasta.
Ulko portaitten eteen olen istuttanut korkeisiin purkkeihin yksinkertaiset buxsi "pallukat" ja ruukuissa valkoisia koristekiviä tuomaan vähän raikkautta. Betonisessa purkissa on valkoinen hortensia, joka on yksi kesän suosikki kukkani <3.
Riippahernepuu on monta vuotta vanha ja on jo kasvanut komeaksi ja tuuheaksi. Kuunliljat ovat myös viihtyneet monta vuotta samassa paikkaa. Yhden kuunliljan siirsin toisen penkkiin, kun se jäi jo toisten alle piiloon.


Autokatokseen mentävä tie laitettiin viime kesänä uuteen uskoon eli uusi vaalean harmaa sepeli sekä isot kivet reunustamaan tietä. Reunakivet odottavat vielä asennusta.  Raja pensaaksi on istutettu koivuangervoita, jotka kukkivat tällä hetkellä komeasti. Muutama pensas vielä pitäisi jossain vaiheessa vielä istuttaa, että  tulisi koko reuna pensailla.


Nyt ei kesäkelejä ole ollut eli  kertaakaan ei olla ruokailtu ulkona ja varjokin on pysynyt koko ajan kiinni. Kuvan otin kun ostin varjon ja silloin sattui olemaan vähän aikaa aurinkoinen ilma eli pliis tulkaa aurinkoiset lämpimät kelit.Terassin ympärillä osaksi on erilaisia monivuotisia ja tässä yksi penkki, joka kaipaa muutosta. Tämän otan  joku ilta työn alle. Penkkiä pitää vähän pidentää ja kaventaa. Kauempana on saniais rivi kivien takana, joka toimii meillä ns. rajapenkkinä. Viime viikolla istutin muutaman lisää, koska oli jäänyt n. 3 metrin tyhjä aukko....nyt vain odottelen, että kasvavat mahdollisimman isoiksi ja peittäviksi.

Olohuoneen ikkunan alla on myös yksi penkki  monivuotisia. Penkkiä mutoillaan ruohonleikkurilla eli en ole tähän  halunnut reunuskiviä. Pionit on vielä nupulla, ehkä loppu viikosta saan jo maljakkoon muutaman kukkivan oksan. Muitten kukkien nimiä en muista, mutta tykkään näitten lehdistä kovasti.


Toinen penkki on pihan perällä, jossa on samoja monivuotisia kuin edellisessäkin penkissä. Pienet  valkoiset kehäkukat olen ostanut tänä kesänä penkkiin ja kielot siirtänyt toisesta paikkaa. Betoninen vati on löytänyt vaihteeksi paikkansa ulkoa, talvellahan se on ollut sisällä koristeena. Graniittinoppakivet odottavat vielä asennusta. Meillä on jäänyt  pienempiä liuskekiviä ja ajattelin ne vielä laittaa noppakivien etupuolelle.
Hortensiat ja hopealehdet olen istuttanut terassille korkeisiin purkkeihin.


Autokatoksessa on purkeissa Pelakat. Nämä sain 1 euron hintaan, kun puutahra oli tälle kesälle menossa jo kokonaan kiinni. Kesäkukathan sain vasta ostettua juhannuksen jälkeen. Tonttihan meillä on vajaa 1000m2 ja nurmialuetta on kivasti, johon mahtuu hyvin trampoliini ja myös nuorimman tytön Stage eli ulkotanko, jossa voi harjoitella tankotanssia.
Pihassa on vielä vähän työtä, että se on mieleinen. Tarkoitus kuitenkin, että olisi mahdollisimman paljon helppohoitoisia monivuotisia. Vanha piha ja olemassa oleva ympäristö asettaa pihalle tietyt rajat minkälainen se voi olla eli piha ei voi minusta olla liian moderni, vaan että sopii vanhan rintamamiestalon henkeen.


Pidetään nyt peukkuja, että ilmat suosis loppu kesän ja päästäis nauttimaan ulkona olosta ilman tuulitakkia.


Ihanaa alkavaa viikkoa ja seuraavaksi kirjoittelen lupaamani matkapostauksen eli ollaanpas taas kuulolla.
4 kommenttia:

 1. Hauskaa, että osallistuit postauksella puutarhapäivään :) Ihanan vihreältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Millä 😊👍 Joskus saa hyviä postaus vinkkejä kun on korvat höröllä oikeaan aikaan 😉 ihanaa kesää ja 🌞 kelejä myös sinne 👍

   Poista
 2. Kaunis puutarha. Mä tykkäisin riippaherneestä, nuo kuunliljat ovat himoni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tuija <3

   Vielä on vähän työmaata tässä, tuntuu että kesä menee niin nopeaa. Kuunliljat on kyllä <3. Riippahernepuu on kiva muodoltaan, keltaisesta kukasta en niin kauheasti. Ihanaa kesää sinne <3

   Poista