keskiviikko 30. lokakuuta 2019

Faktat "pöydälle"

Monesti ihmisillä on tietty kuva ihmisestä ja monesti se kuva tulee somekanavien kautta. Onhan sitä myös itselläkin esimerkiksi julkisuuden henkilöistä tietty kuva, kun eihän niitä tunne henkilökohtaisesti. Tiettyjen kuvien kautta luo mielikuvan henkilöstä ja hänen elämästä.

Näihin ole lähinnä törmännyt instagramin kautta ja lähinnä storyn puolella, jonka kautta olen saanut aina silloin tällöin kommenttia yksityisesti kun olen jonkun kuvan laittanut storyyn ja viesteihin olen tottakait vastannut. Hyvä kun ihmiset kommentoi ja kertovat oman mielipiteensä, siinä ei ole mitään väärää. Nämä kysymykset tuli nyt ensimmäisenä mieleen mihin olen törmännyt instagramin kautta ja kun olen puhunut ystävien kesken.






1."  Miten jaksat siivota jatkuvasti?"





En todellakaan siivoa jatkuvasti, olen suorastaan laiska siivoamaan. Joskus saattaa mennä parikin viikkoa, että tartun edes imuriin. Tykkään, että paikat on siistissä kunnossa ja tavaroilla on oma paikkansa. Tietysti kun on iso kolmikerroksinen talo, niin on pakkokin useampan päivänä vähän kerralla siivota....muuten ei jaksa. Eilen ennen töihin menoa siivosin keskikerroksen wc -tilan ja tänään kyllä ajattelin imuroidan keskikerroksen ja myös siivota yläkerran wc-tilan enne iltavuoroon lähtöä. Haaveilen kyllä, että olis ihana kun joskus kävis siivoja. Imuri ja pölyhuiska on yleensä meikäläisen siivousvälineet ja lattiat pyyhin kostella ehkä kerran kuussa. Aikaisemmin meillä oli 82 m2 osake eli joka perjantai tehin kunnon suursiivouksen. Ho hoijakkaa, tuo on mennyttä elämää :) Elämässä on muutakin kuin siivota koko ajan.


2. "Onko mitään järkeä maksaa merkistä noin paljon?" 




Sain 50-vuotis lahjaksi Louis Vutton -liikkeeseen lahjakortin perheeltä ja sukulaisilta, että saan itselle ostaa sieltä pikku laukun. Järkeä tai ei....tästä voi olla monta mieltä.
Ennemmin ostan sellaisen mihin itselle ei välttämättä ole heti rahaa ja onhan tämä ihana muisto ja näissä kuitenkin arvo säilyy aina. Uskon, että laukku kulkee mukanani vuosia ja uskon myös, että jompi kumpi tytöistä haluaa laukun myös itselleen, jos jostain syystä en enää pidäkkään. On kuitenkin ajaton malli. En halunnut lahjaksi  koruja ja enkä myöskään mitään astioita tms. Ennemmin yksi hyvä lahja kuin monta pientä.


3. "Olet tuollainen himoliikkuja"




Ehkä olin tätä 5 vuotta sitten, kun vedin myös ite jumppia ja liikuin noin. 5-6 kertaa viikossa. Tällä hetkellä liikun kun siltä tuntuu ja mikä on kivaa. En ota paineita liikkumisesta. Tykkään myös kokeilla eri lajeja ja monesti innostunkin johonki, mutta aikataulut vain ei anna aina myötä. Viimeksi innostuin tankotanssista, mutta työaikojen vuoksi en pääse säännöllisesti siellä  käymään...joten se siitä sitten. Tykkään pääasiassa ryhmäliikunnasta musiikin tahdissa  ja käynki erilaisilla tunneilla. Eilen kävin zumbassa ja olin ihan pihalla kun en ole käynyt siellä pitkään aikaan, mutta nauraa sai ainakin ittelle kun yritin perässä pysyä. Välillä tykkään haastaa myös itseään ja tykkään kun ohjaaja oikein käskettää ja hiki lentää. Liikunnasta saa vaan niin hyvän fiiliksen. Joskus saatan pitää pitkiäkin taukoja, etten tee mitään. Esimerkiksi kesä tahtoo olla sellaista aikaa ja olen enemmän ulkona. No, ehkä enemmän tulee silloin harrastettua hyötyliikuntaa pihalla.




4. "Sinunhan kestää syödä mitä vain, eikä missään näy".

Nyt kun on ikää tullut, niin kyllä niitä kiloja vain tulee vaikka samaan malliin on menty vuosia eli syöty normaalisti/säännöllisesti. Vuoden aikana on tullut 6-8 kiloa painoa ja toivottavasti osa lihasta :)
Tykkään ruoasta ja yritänkin syödä säännöllisesti ja monta kertaa päivässä.
Enää ei kestä kyllä sitä maraboun suklaalevyä tai juustonaksu pussia syödä illan aikana yksin, sen verran on vuoden aikana aineenvaihdunta huonontunut. Heikkous on kyllä tällä hetkellä  juustot. Millekkään laihdutuskuurille en ole alkamassa, vaikka kiloja on tullut pikkasen. Sitten ehkä, jos vanhat vaatteet alkaa kiristään, pitää alkaa kattomaan vähän mitä pistää suuhun. Olen sitä mieltä, että kaikkea kestää syödä kohtuudella ja joskus voi ottaa överiksi. Elämästä pitää myös nauttia.




5. "Sulla on varmasti hyvä tienasti, kun kaikki pitää olla jotain merkkiä"





Mekko kirrpislöytö 6 eurolla , kengät vanhimman tytön, takki n. 10 vuotta vanha ja Marimekon laukku 50-vuotis lahja.

Ihan keskituloinen olen ja mulla on kaksi työtä. Sehän on aivan, että mihin palkan käytät? Satsaan yleensä  design huonekaluihin ja lamppuihin, jotka meillä palvelevat vuosia ja kestävät aikaa. Näihin yleensä säästän kuukausia ja vuosia. Tässä sama sääntö kun laukkusakin, osta kerralla hyvä ja joka palvelee vuosia ja arvo säilyy. Vanha sanonta " köyhän ei kannata ostaa halpaa".
Itse pihistän vaatehankinnoissa, jotka monesti ostankin kirpputoreilta. Ulkoilu ja urheiluvaatteet monesti hankin liikkeistä ja nekin monesti ale myynnin aikana.
Käyn harvoin kosmetologilla, kampaajalla, hierojalla  tms. Tiedän monia naisia jotka laittavat satoja euroja kuussa ns. itseensä. Käyvät laittamassa ripset, kynnet, hiustenpidennyksiä  sekä ruiskuttavat kaiken maailman ihmeaineita kasvoihin . Jokaisella on omat mieltymensä. Mulle on aivan sama mihin jokainen oman palkkansa laittaa.


6." Ei kannata kaikkia laittaa mitä olet ostanut blogiin, ihmiset on kateellisia"


Muistan kun aloin kirjoittamaan blogia, niin entinen naapurini sanoi :" että muista kateus on pahin asia".

Tuntuu itsestä ihan järjettömältä asialta sana kateus, koska en ole oikeastaan mistään kenellekään kateellinen. Minusta jokainen saa laittaa ja tehdä omilla rahoilla mitä lystää ja mistä tykkää. Se ei ole itseltäni pois.


Tämmöinen keskiviikon purkaus tänään ja olen monesti meinannut näistä aiheista kirjoittaa....koska välillä olen ns. " kuohunnut".  Toivottavasti moni sai näihin vastauksen ja edelleenkin saa laittaa kommenttia tulemaan, mie vastailen ko ehdin :)




<3




























2 kommenttia: