sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Terkut Austraaliasta


Olishan se kiva olla toisella puolella maapalloa ja kertoa terveiset täältä Austraaliasta.

 No, vanhin tyttömme Elisa lähti Austraaliaan reilu pari kuukautta sitten. Aivan   ei mennyt kaikki niin, miten olisi toivonnut, mutta onneksi  kaikki on hyvin nyt  ja olen onnellinen Elisan puolesta.

Elisa on nyt muuttanut uuteen perheeseen ja on kiva kuulla puhelimessa,että nyt on tyytyväinen neiti.

Eka perheessä oli ongelmia vapaa ajan kanssa ja sovitut asiat eivät menneet niin miten olisi pitänyt mennä. Neljä lasta, kaksi koiraa ja melkein 600m2 "linnake" siivottavana, ei ehkä mikään paras yhtälö nuorelle 19-vuotiaalle. Koki itsensä enemmän siivojaaksi kuin lastenhoitajaksi.

Nyt on uusi perhe ja kaksi lasta hoidettavana, 4-vuotias tyttö ja 6-vuotias poika.
Talo on reilusti puolet pienempi ja ei kuuleman niin hieno, mutta Elisa tokaisi "että aivan sama"...perhe on tosi mukava ja viikonloput ovat vapaana ja saa vielä parempaa palkkaakin. Perheen äitä on lääkäri ja isällä on jokin firma, niin kuin edellisessäkin perheessä. Alue, missä asuu on kuuleman hieno ja 100 metrin päässä on kiva ranta. Syksy tuo tuloaan siellä eli enää ei nautita + 47 asteen lämmöstä.
 Uusi perhe on  aidosti kiinnostuneita Elisasta ja Suomesta, niin kuin tämä edellinen perhe ei ollut kysynyt mitään???
Elisa oli viennyt uusien perheen lapsille Tatu ja Patu kirjan Suomesta, jonka vei eka perheen lapsille....siellä ei kukaan ollut kiinnostunut kirjasta, joten Elisa otti sen mukaansa. Tässä uudessa perheessä tämä 6-vuotias poika oli heti käynyt kirjaa esittelemässä kavereille innoissaan ja kertonut, että Elisa asuu täällä ym...

Ite ajatellut ,että jos meille tulisi aur pair, niin sehän olisi kuin perheenjäsen. Kuskaisin varmaan joka paikkaan ja näyttäisin paikkoja ja veisin visiitille lappiin yms. No, meitä mahtuu moneen junaan.

Onneksi neiti on tyytyväinen uuteen perheeseen ja on saaanut ajaa autollakin...vasemman puoleinen liikenne...IIK. Äiti ihan kauhuissaan täällä. Onneksi nuo nuoret on rohkeita ja eivät ole niin kuin tämä kalkkis äiskä täällä :)
Nautihan Elisa olostasi ja onneksi on nuo meset yms. keksitty, niin äiskä voi aina soittaa kun on ikävä, pus pus ja halit täältä!!!


6 kommenttia:

 1. Mukavaa, kun tyttärellä nyt kaikki ok!
  Kaikenlaisia ihmisiä sitä onkin, hyvä ko pääsi pois eka paikasta!
  Kylläpä teilä onkin kaunis tytär! Ja on kyllä huippua nuo meset sun muut jutut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekana sitä ajatteli, että neidillä sopeutumis vaikeuksia yms. Mutta aina kun soitti, niin ei paljon positiivista sanomista ollut perheestä. Hyvä kun nyt on löytänyt kivan perheen ja kuulostaa nyt tyytyväiseltä. Mese on kyllä huippu, ei kait sitä muuten raskis niin useasti soittaa ja kuuluukin ihmeen hyvin. Oonalla näkee vielä face to face :).

   Poista
 2. Hyvä että on kaikki hyvin, siellä maailman laidalla. Tytär on ihan äidin kopio :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta Kirsi :) Nyt voi itekki olla hyvillä mielin täällä.Meitä on niin moneen junaan lähtijöitä. Oli perheen isä siinä sanonut, kun Elisa lähti, että olisi heän osalta monet asiat voinut tehä toisin.

   Poista
 3. Onneksi asiat kääntyivät paremmalle tolalle. Olisi aivan kauheaa jos tuosta ajasta jäisi vain ikävät muistot. Me varasimme eilen lennto Itävaltaan ♡

  VastaaPoista
 4. Joo. olen samaa mieltä että heti vain kuin mahdollista vaihtaa perhettä, jos siltä tuntuu. Oih, kuulostaa kivalta Itävallan reissu. Kivaa reissua teille, matkustaminen on kyllä kivaa kun vain tuo lompsa antais enemmän myötä. Pitää noita mööbeleitä ja muita myydä pois, niin pääsee taas reissuun. Noitahan ehtii myöhemminki ostaa ja vähemmälläkin pärjää :) Matkailu avartaa!

  VastaaPoista